13 snabba och enkla trick för att organisera hemma

Försöker du hålla huset städat och organiserat? Prova några av dessa snabba och enkla trick!
13 snabba och enkla trick för att organisera hemma

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Att organisera hemma kan kräva mycket tid. Du måste inte bara städa i varje hörn, utan även plocka undan saker och ställa dem på sin plats. Även om det finns många saker som kan hjälpa dig att hålla ordning hittar vi ibland saker som vi inte vet hur vi ska organisera för att det ska se bra ut.

Men det finns många enkla trick du kan använda för att organisera hemma och få det att se städat ut på bara några minuter.

I den här artikeln vill vi avslöja de 13 bästa.

1. Dra nytta av en gammal skohängare

Upphängda städprodukter

En enkel skohängare kan göras om till ett förvaringsområde för alla dina rengöringsprodukter. Eftersom den har flera fack och kan hängas överallt är den användbar för att organisera alla flaskor och burkar som annars tycks samlas på hög hemma.

2. Organisera dina bollar

Staplade bollar

Om dina barns sportutrustning finns överallt och du inte vet hur du kan hålla ordning på dem kan du använda elastiska band.

3. Kasta inte dina äggkartonger

Äggkartonger för småsaker

Har du tänkt på hur användbara äggkartonger kan vara?

Även om du kanske inte inser det är de perfekta för att förvara föremål såsom sytillbehör, verktyg och smycken.

4. Organisera hemma med magnetburkarf

Magnetiska burkar

Burkar som används med magneter är utmärkta för att spara utrymme i köket, speciellt när det är litet. Dessa hemgjorda förvaringsplatser kan sättas på kylskåpsdörren eller liknande ytor. Du kan använda dem för att förvara kryddor, örter eller andra saker du använder dagligen.

5. Lägg dina T-shirts vertikalt i lådan

Vertikala T-shirts

Vill du hålla byrålådan i ordning? Ett enkelt trick som kan hjälpa dig är att vika dina T-shirts och lägga dem i lådan vertikalt. Det tar upp mindre utrymme och gör det lättare att hitta tröjan du vill ha.

6. Ställ korgar i frysen

Korgar i frysen

Om du köper små korgar och ställer dem i frysen kan du organisera maten enklare och sedan hitta den lättare.

7. Förvara ditt smink på en magnetbräda

Smink på magnetisk bräda

En enkelt sätt att organisera hemma är med en enkel magnetisk bräda som du förvarar dina sminkprodukter på. Tricket är att sätta en liten magnet på alla sminkprodukter så att de kan fästas vid brädan, vilket försäkrar att de alltid finns nära till hands.

8. Gör en egen badrumshylla

Hemgjord badrumshylla

Om du märkt att ditt badrum är stökigt kan du skapa en egen hylla med syltburkar eller liknande och rörhållare som du hittar i järnaffärer och dylikt. Det låter dig inte bara ha små föremål nära till hands, utan tillför även lite extra dekoration.

9. Sätt en magnetlist i köket

Magnetlist i köket

Om du sätter en magnetlist någonstans i köket kommer du alltid ha dina knivar och redskap nära till hands.

10. Sätt självhäftande krokar i dina skåp

Självhäftande krokar för smycken

Om du sätter flera självhäftande krokar i dina skåp kan du förvara halsband, armband och andra smycken. Det hjälper dig att spara utrymme och låter dig förvara alla dina accessoarer på ett sätt som gör att du kan se dem.

11. Använd återvunna burkar för att organisera föremål

Återanvända burkar

Alla konservburkar kan återanvändas för att skapa behållare för accessoarer och andra små föremål. Tvätta dem ordentligt och använd all din kreativitet för att måla och dekorera dem som du vill.

12. Använd en flaska för att organisera dina armband

Organiserade armband på glasburkar

Har du armband som ligger utspridda eller som slagit knut på sig själva? Säg farväl till denna oreda genom att använda en vanlig glasflaska för att organisera hemma.

  • Tvätta den ordentligt och ställ den på din byrå för att hålla dina armband.
  • Du kan faktiskt fästa dem i en trädlåda för att få en organisatör likt den på bilden ovan.

13. Förvara dina glasögon på en galge

Glasögon på galge

Ett annat sätt att organisera hemma är genom att använda galgar för annat än bara kläder. Du kan till exempel använda dem för att organisera dina favoritglasögon.

  • Det låter dig inte bara spara utrymme, utan förebygger även att dina glasögon får repor.

Redo att dra nytta av alla dessa trick för att organisera hemma?


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.