5 drag hos oemotståndliga människor: Är du en av dem?

Oemotståndliga människor har problem precis som alla andra, men de vet hur man tacklar dem med ett leende och en positiv attityd som sprider sig till alla omkring dem.
5 drag hos oemotståndliga människor: Är du en av dem?
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 23 januari, 2023

Alla vet vi hur oemotståndliga människor är och hur de får oss att må. De har något: ett ljus, karisma och en charm som går långt bortom fysiskt utseende.

Inledningsvis kanske vi tror att någon har fötts med förmågan att attrahera andra och att attraktiviteten i deras sätt att behandla andra och gester kommer naturligt.

Men det är inte så det ligger till. I dessa tider av coacher och gurus som kan vägleda oss för att bli mer framgångsrika får vi inte glömma att oemotståndlighet är direkt kopplat till emotionell intelligens.

Samtidigt måste vi klargöra att denna egenskap inte har något att göra med fysisk attraktivitet. Det finns influerande faktorer som är djupa, intressanta och långt bortom ansikte och kropp.

Vi talar om hur vi interagerar med, behandlar och även inspirerar andra.

Vi vill dela med oss av karaktärsdragen som definierar dessa typer av människor.

1. Oemotståndliga människor vet hur man sammankopplar med andra

Oemotståndliga människor vet hur man skapar kontakt

Travis Bradbery är en av de författare som har sålt flest böcker om emotionell intelligens.

Allt han skrivit har ett konkret syfte: att lära folk diverse förmågor så att de kan känna sig mer framgångsrika och lyckliga.

Du kanske tror att oemotståndliga människor kan skapa kontakt med andra eftersom de har ett oförklarligt “något” som låter dem göra det.

Detta “något” är faktiskt en serie karaktärsdrag man kan lära sig. De är:

 • Empati. De värdesätter personen de talar med.
 • Oemotståndliga människor är känslomässigt öppna och behandlar andra med värme.
 • De förmedlar förtroende och säkerhet.
 • De kan få den andra personen att känna sig speciell.

2. De förstår värdighet och respekt

Oemotståndliga människor behandlar andra med respekt

Oemotståndliga människor attraherar andra eftersom de behandlar människor omkring dem med samma respekt de har för sig själva.

 • De avslöjar inte svagheter, skrämmer inte, sätter inte upp murar och använder inte det själviska språket sarkasm.
 • Samtidigt förstår de att alla måste behandlas med värdighet. När det finns respekt kan människor “blomma ut” och erbjuda det bästa av sig själva.
 • Vi har alla märkt det någon gång. När någon behandlar oss väl och värdesätter oss blir vi motiverade att göra vårt bästa. Det ger oss styrka.

3. Skydda dina personliga gränser

Det finns något vi gillar att se hos andra: medvetenheten om hur man respekterar andras tid och personliga utrymme, samt förståelsen och medvetenheten om andras personliga gränser.

 • De finns de som känner att de har rätten att blanda sig i våra affärer, be om tjänster och invadera utrymmet där vi alla vårdar vår självkänsla och inre balans.
 • Oemotståndliga människor skyddar, försvarar och respekterar dig dock. De blir aldrig arga för att du en dag säger “nej”, “jag känner inte för att gå ut idag” eller “jag delar inte din åsikt”.

De vet hur man visar en osynlig respekt utan ord som fyller ett förhållande med en harmoni där vi känner oss stödda, värdesatta och till och med skyddade.

4. De har en positiv syn på livet

Livet är att kämpa, anstränga sig och övervinna hinder
 • När vi säger positiv är det ibland ett tveeggat svärd. Det finns de som är orealistiskt positiva och tror att allt kommer ordna sig på egen hand eller att bra saker sker om man bara önskar tillräckligt hårt.
 • Inte oemotståndliga människor. De förstår att livet är att kämpa, anstränga sig och övervinna hinder.
 • Allt de gör visar en positiv attityd som närs av hopp, mod och entusiasm.

Deras energi och vitalitet är smittsam.

5. De är ett ljus i stormen

De ger oss uppmuntran, ljus och motivation. Oemotståndliga människor får det svåra att verka enkelt och har ett ödmjukt hjärta som lugnar oss utan att be om något i gengäld.

 • Att vara ett ljus i stormen kräver framförallt vilja. Det är även att vara villig att se möjligheter där andra bara ser problem, mod att gå över gränserna och att göra det bästa för allmänhetens bästa så att alla vinner och ingen förlorar.
 • Det är inte lätt. Det är inte alls lätt att ha en attityd inför livet där man ser sig själv i andra för att gagna allas gemensamma bästa, denna tolerans av andra som är så behövd idag.
 • Att vara oemotståndlig kan vara en stor utmaning, men det är värt att vara det.
 • För att vara det ska du börja ta hand om dig själv och följa denna personliga tillväxt, som lite i taget låter dig erbjuda det bästa av dig själv för att själv bli lycklig.

För när man är lycklig och nöjd med sig själv så märks det. Det är då denna magi smittar av sig och man blir oemotståndlig för andra.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Bradberry, Travis. (2012). Inteligencia emocional 2.0: Estrategias para conocer y aumentar su coeficiente. Editorial Conecta.
 • Bradberry, Travis. (2007). El código de la personalidad. Grupo Editorial Norma.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.