Använda tandkräm: inte bara för rena tänder

Använd tandkräm för rengöring av tänder och tangentbord! Överraskande användningssätt för tandkräm.
Använda tandkräm: inte bara för rena tänder

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Visste du att man kan använda tandkräm till en mängd saker, förutom att borsta tänderna? Nedan visar vi några överraskande sätt att använda tandkräm!

Hårgelé

Tandkräm i geléform kan användas som hårgelé. Detta är ett knep att använda när du har slut på hårgelé, inte för att ersätta gelén till vardags.

Rengöring av tangentbord och mobilskärm

Rengör ditt tangentbord med en mjuk trasa med lite tandkräm och vatten. Torka efteråt med en fuktig trasa. Använd på mobilskärmar för att rengöra och ta bort märken.

Rengöring av glas

Speglar, fönster och andra glasytor blir tyvärr lätt smutsiga. Rengör dem med lite tandkräm på en svamp. Låt verka en liten stund, och skölj sedan av.

Myggbett

mygga-biter-ett-finger

Tandkräm rekommenderas för att lindra klåda och svullnad efter mygg och insektsbett. Applicera lite på bettet, gärna på kvällen.

Starka lukter

Lök, vitlök, fisk och en del andra livsmedel kan lämna en obehaglig lukt på dina händer efter att du har hanterat dem. En del frukter och grönsaker kan också ge denna effekt. Smörj in dina händer med tandkräm, låt den verka en liten stund, och skölj sedan händerna.

Fläckborttagning

rengöring-av-fläckar

En del fläckar kan vara nästan omöjliga att få bort. Prova att skrubba fläcken med lite tandkräm.

Använda tandkräm för akne

Detta är ett knep som många använder nuförtiden. Applicera lite tandkräm på dina finnar varje kväll. Detta torkar ut finnarna. Om du vill applicera tandkrämen på dagtid bör du täcka över finnen med ett plåster eller dylikt.

Fläckar vid hårfärgning

Det är lätt att få fläckar på huden och kläderna om man färgar håret hemma. Smörj lite tandkräm på fläckarna och du kan sedan ta bort dem utan problem.

Du kan också använda tandkräm för att förhindra att detta händer igen. Applicera lite tandkräm på öronen, i pannan och runt halsen. Du kan också behöva applicera på axlar och rygg, beroende på hur långt ditt hår är. Du behöver inte använda en massa tandkräm, använd bara en aning men sprid ut den.

Glänsande naglar

glänsande-naglar-med-nagellack

Tandkräm kan också användas för att rengöra och stärka naglar. Polera dina naglar med en tandborste och tandkräm.

Illaluktande nappflaskor

Nappflaskor kan med tiden börja lukta illa. Rengör napplaskor med tandkräm på en tandborste. Skrubba noga runt omkring och skölj sedan. Du kan även använda denna metod för att rengöra köksburkar, termosar och alla typer av burkar och förpackningar.

Rengöra silversmycken

Borsta smyckena med tandkräm. Se till att smyckena är täckta med tandkräm och låt den sitta kvar över natten. Putsa med en fuktig trasa dagen efter.

Rengöra strykjärn

Du kan få fläckar på kläderna om ditt strykjärn har en bränd yta. Skrubba med tandkräm, gärna med en borste tills fläcken är borta.

Rengöra skor

Detta knep kan till exempel användas på skor i plast. Skrubba med tandkräm för att få bort smuts och fläckar. Detta knep fungerar jättebra på barnens gympaskor, eftersom de alltid blir så smutsiga. Du slipper också tvätta dem och vänta på att de ska torka. Allt du behöver göra är att borsta dem med tandkräm.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.