14 livsmedel som rensar levern på tungmetaller

Vår kropp kan förvara bly som vi konsumerar genom att dricka kranvatten som kontaminerats av blyrör.

Tungmetaller. Varför är det så viktigt att ta bort dem från kroppen? För att de är fulla av gifter: skadliga ämnen som skadar våra celler och gör oss sjuka. De flesta av dem samlas vanligtvis i levern och orsakar över tid allvarliga hälsoproblem.

Därför är det viktigt att veta hur vi på ett tillräckligt sätt kan avgifta vår lever för att eliminera dessa tungmetaller som är kapabla att skada detta organ såväl som hjärnan, njurarna, tarmarna och det immunologiska systemet. Så varför tar du inte och använder dessa enkla förslag redan idag?

1. Vikten av att rena kroppen på tungmetaller

Drick vatten

Tungmetaller klassificeras som antingen organiska eller oorganiska. De organiska kommer från vissa läkemedel, men var försiktig eftersom dessa skadliga ämnen även inkluderas i produkter som alkohol och tobak. Du bör undvika dessa vanor för din hälsas och välmåendes skull.

Och vilka av tungmetallerna har en oorganisk källa? De så kallade oorganiska gifterna är de vi konsumerar genom livsmedlen vi äter och även genom förorening. Ibland kan att arbeta i en kemisk industri eller där tungmetaller hanteras räcka för att din hälsa ska ta skada.

Förr eller senare drabbas vi av sjukdomar om vi inte korrekt eliminerar dessa ansamlade gifter från vår kropp. Och vet du var dessa tungmetaller finns? I lymfsystemet och framförallt i levern. Det är en hälsorisk.

2. Vilka är de tungmetaller som oftast ansamlas?

Tungmetaller

Detta kommer säkerligen att överraska dig. Trots våra försök att föra en hälsosamt livsstil slutar det med att vi konsumerar gifter på många sätt. Storstadsföroreningar, vattnet vi dricker eller kemikalierna som finns i många livsmedel är vanliga källor som kan göra oss sjuka. Nedan ger vi dig en liten lista över möjliga källor:

  • Arsenik: Denna substans är mycket skadlig för kroppen. Vet du var du ofta hittar den? I kranvatten. Problemet kommer från användningen av bekämpningsmedel och naturlig filtrering. Detta är ett allvarligt problem. Vi kommer i kontakt med andra kontamineringskällor genom att arbeta i miljöer som innehåller denna typ av substans.
  • Bly: Vi konsumerar vanligtvis detta på grund av vattenledningar samt bekämpningsmedel som finns i vissa livsmedel, till exempel grönsaker.
  • Kvicksilver: Vet du hur vi konsumerar kvicksilver? Genom kontaminerad fisk och skaldjur.
  • Kadmium: Kadmium finns i många gödningsmedel för jordbruk. Utan att inse det konsumerar vi detta dagligen genom frukt och grönsaker som innehåller denna skadliga tungmetall. Trots att det inte finns anledning att oroa sig för mycket eftersom halterna är relativt låga kan det vara farligt i det långa loppet. Därmed vikten av att veta hur du avgiftar kroppen.

14 livsmedel som avgiftar tungmetaller från levern

Klorofyll

1. Börja varje dag med att konsumera vitlök på tom mage. För detta tar du bara en tvättad och skalad vitlöksklyfta och delar den i tre små bitar som du konsumerar med vatten. Oroa dig inte över den starka lukten. Senare kan du dricka lite citronsaft för att få bort vitlökslukten. Att starta dagen med att äta vitlök på tom mage är otvivelaktigt ett utmärkt sätt att få bort tungmetaller från levern.

2. Maskros: Vad sägs om ett hälsosamt te eller avkok på maskros efter lunchen? Detta är en av de bästa växterna för att avgifta kroppen.

3. Kronärtskocksvatten: Du bör använda denna kur två gånger per vecka. För att göra den tar du två kronärtskockor och kokar dem i en liter vatten. När de är mjuka tar du upp dem från vattnet. Du kan dricka detta avkok under hela dagen. Ett förslag är att lägga till lite citron för att göra det ännu bättre!

4. Chlorella pyrenoidosa: Denna alg är fantastisk för att avgifta kroppen på tungmetaller. Var hittar du det? I hälsokostbutiker.

5. Klorofyll: Klorofyll kan enkelt hittas i hälsokostbutiker. Det är en utmärkt tillgång för att ta hand om levern, avgifta den och stärka det immunologiska systemet.

6. Koriander: Från och med nu får du inte glömma att lägga några korianderblad i dina sallader och soppor. Av vilken anledning? För att de hjälper immunförsvaret och eliminerar kvicksilver, aluminium och bly från kroppen.

7. Grapefrukt- och apelsinjuice: Detta är en utmärkt kombination av vitamin C som hjälper dig med avgiftningen. Du kan dricka den varje morgon.

8. Havregryn: Ett annat ypperligt val för frukosten. Havregryn är rikt på zink och selen – två mineraler som hjälper dig att ta hand om ditt immunförsvar och tar bort tungmetaller.

9. Fullkornsris: Ytterligare ett spannmål rikt på zink som hjälper till att ta hand om din hälsa. Det är även utsökt och ett fantastiskt hjälpmedel för avgiftning.

10. Persikor: Denna saftiga, goda och lockande frukt är en naturlig skattgömma av vitaminer och mineraler som är perfekt för att hjälpa till att eliminera tungmetaller.

11. Broccoli: Du måste veta att broccoli är en av de bästa grönsakerna för att avgifta levern. Det är dock viktigt att köpa ekologisk broccoli som odlats utan bekämpningsmedel.

12. Rå spenat: Spenat är väldigt rik på klorofyll. Om du äter den rå kommer du dra ännu mer nytta från dess fantastiska egenskaper.

13. Paranötter: Dessa är utsökta! De är dessutom rika på zink och selen, vilket är perfekt för att eliminera tungmetaller.

14. Lök: Har du ätit en lök idag? Har du lagt till några i din sallad? Kom ihåg att de är rika på sulfur – ett fantastiskt hjälpmedel för att neutralisera tungmetaller som aluminium.

MER FÖR DIG