10 tips som hjälper er spara pengar på ert bröllop

Även om det finns några saker ni kanske inte vill snåla in på, som bröllopsklänningen, finns det andra sätt att spara pengar på ert bröllop. Fortsätt läsa för att ta reda på mer.
10 tips som hjälper er spara pengar på ert bröllop
Isbelia Esther Farías López

Skriven och verifierad av filosofen Isbelia Esther Farías López.

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Det är möjligt att ni kan spara pengar på ert bröllop och ha era drömmars fest med lite tid och kreativitet. Ni kan till och med ha roligare genom att förbereda för tillställningen som ett par tillsammans med några släktingar.

Ni behöver dock ta smarta beslut, göra listor och separera det ni kan spendera lite mindre på från områden där ni inte kan det. Med bra organisation och planering kommer ni att få ett fantastiskt bröllop… och till ett rimligt pris.

10 tips som hjälper er spara pengar på ert bröllop

1. Ge er själva tillräckligt med tid att planera.

Det första ni måste göra är att välja ett datum för ceremonin och inte låta ångesten övervinna er. Vi rekommenderar att ni ger er själva tillräckligt med tid att ordna allt i lugn och ro. Om ni bestämmer er för att gifta er om en månad kommer det emellertid säkert att kosta lite mer!

Att börja flera månader i förväg gör det möjligt att spara mer pengar på ert bröllop. Ni hinner jämföra leverantörer, hitta bra erbjudanden och också förbereda saker själva.

2. En lägre efterfrågan innebär lägre priser.

Liksom är fallet med turistmål, ändrar lokaluthyrare och cateringfirmor sina priser beroende på säsong. Skillnaden är ärligt talat vanligtvis enorm, så att boka vid rätt tidpunkt är ett bra sätt att spara pengar på ert bröllop.

Välj ett datum under en lågsäsong för att spara pengar på catering och andra tjänster. När efterfrågan inte är alltför hög, finns det flera specialerbjudanden och paket som ni kan dra nytta av. Kvaliteten är normalt lika hög som under andra månader.

3. Spara pengar på ert bröllop genom att reducera er gästlista.

Bröllopsgäster

Gästlistan är en av de saker ni kommer behöva gå igenom några gånger innan ni skickar inbjudningar. En av de största utgifterna är mat, dryck och betjäning för alla era gäster. Därför kan ni spara mycket om ni reducerar antalet gäster.

Det är ett stort misstag att inkludera alla människor ni har en relation med. Försök att stryka de släktingar som ni inte har träffat på 20 år, även om ni känner er skyldiga att inkludera dem.

Begränsa också listan till släktingar och vänner vars sällskap ni gillar. Att ha en intim kväll låter er spara pengar på ert bröllop och fira med dem som alltid finns där för er.

4. Spara pengar på ert bröllop genom att göra era egna inbjudningskort.

Att köpa färdiga kort och anlita ett grafiskt designföretag för inbjudnings- och tackkort kostar mycket pengar. Ni kan komma undan med halva beloppet genom att sätta er vid datorn och trycka på “Skriv ut”.

Det finns mängder av mallar online som kan inspirera er och hjälpa er att skapa era egna kort. Ni kan anpassa dem för att få dem exakt som ni vill ha dem.

Inbjudningskort

5. Välj billigare kläder.

Om era personligheter och er livsstil tillåter det så kan ni spara pengar på ert bröllop genom att inte spendera så mycket på kostymen och klänningen. Kanske kommer din fästman aldrig bära kostymen igen. Därför är det en god idé att hyra en kostym. Sedan kan ni föreviga den genom foton, och slipper hänga den i en garderob där den bara samlar damm.

När det kommer till bruden så finns det bröllopsklänningsföretag som har billiga alternativ. Det är bäst att kolla online och jämföra priser hemifrån. Ni kommer att bli överraskade över de prisskillnader som finns mellan väldigt lika klänningar på olika ställen.

6. Använd återvunna dekorationer.

Att återvinna gamla eller värdelösa föremål som burkar och glasflaskor är en mycket ekonomisk och vacker trend. Med dem kan ni skapa eleganta, enkla och billiga dekorationer. Ni kan också be era familjemedlemmar att hjälpa till genom att spara sina gamla förpackningar.

Det finns också stora bröllopsmässor och dekorationsevent ni kan besöka för att hitta vackra och praktiska produkter. Med hjälp av internet kommer ni enkelt kunna hitta idéer för er smak och ert tema.

7. Välj säsongsbetonade bröllopsblommor.

Spara pengar på ert bröllop med säsongsblommor

För att spara pengar på ert bröllop kan ni välja blommor som är i säsong.

Bröllopsblommor, både till ceremonin och mottagningen, har stor inverkan. För att spara pengar på ert bröllop rekommenderar vi att ni väljer säsongsblommor och undviker att importera blommor.

Ett annat sätt att spara pengar på blommor är att återanvända dem. När ceremonin är över kan ni be några vänner eller släktingar att ta med sig blommorna till lokalen för bröllopsfesten. Allt ni behöver tänka på är att ha vaser på plats att bara sätta dem i snabbt och enkelt.

8. Håll det enkelt när det kommer till bröllopstårtan.

Tanken är att ha en symbolisk och enkel tårta för att ta foton och ta den första biten. När det blir dags att servera tar servitörerna tårtan till köket, och där kan ni också erbjuda andra hemgjorda tårtor. Det blir enklast om ni har någon som är villig att göra dem dagen innan.

Ni kan också komplettera tårtan med olika desserter, och det finns många sorter ni kan göra hemma med lite hjälp. Därmed behöver ni inte spendera ännu mer pengar genom att anlita en dessertleverantör.

9. Spara pengar på ert bröllop med billigare ringar.

Traditionella vigselringar var av guld… och för många, ju tyngre, desto bättre.

Men denna tradition har förändrats genom åren. Det finns vackra alternativ på marknaden i andra material, såsom silver, vilket kan spara er mycket pengar.

10. Hör efter om någon kan låna ut ett fordon till ceremonin.

Att hyra en limousin eller ett specialfordon för att ta er runt är en onödig kostnad som ni lätt kan undvika. Det finns alltid någon vän eller släkting som kan låna ut ett fordon för detta ändamål.

Det enda ni då behöver betala för är att få fordonet dekorerat med blommor eller band.

Det är upp till er att sänka bröllopskostnaderna

Hur mycket pengar tror du att ni kan spara på ert bröllop om ni följer dessa tips?

Det är förmodligen mycket. Dessutom behöver ni inte offra era idéer och detaljer och kan fortfarande få en oförglömlig dag.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.