10 smarta tips för en lyckligare dag

Strävan efter lycka är en väg med hälsosamma dagliga vanor som hjälper dig att må bra. Här visar vi dig några tips för hur du får en lyckligare dag.
10 smarta tips för en lyckligare dag

Senaste uppdateringen: 20 december, 2021

Det är omöjligt att definiera lycka, eftersom det är olika för alla. Men många av oss har en tendens att tänka på lycka som något som kommer utifrån, och inte något som vi kan bära med oss ​​oavsett vad som händer i våra liv. Vi hoppas att de tips för en lycklig dag som du ska få av oss nedan hjälper dig att hitta glädje i de små tingen.

Innan vi börjar är det viktigt att förstå att den mentala och emotionella balansen som gör dig lycklig beror på en förändring som bara du har förmågan att initiera. Här visar vi dig några steg som kan hjälpa dig att leva med mer optimism.

Tips för en lyckligare dag

Genom att använda dessa tips kan du generera en kedjereaktion av glädje som sträcker sig genom hela livet. På så sätt kan en lyckligare dag vara början på något som varar i veckor, månader och ännu längre.

1. Hitta ditt inre lugn när du vaknar på morgonen

De första timmarna på dagen sätter tonen för resten av den. Undvik därför stress när du vaknar, gör några andningsövningar och ta det lugnt.

Detta ger dig inte bara sinnesro och ett gott humör, det hjälper till att skärpa och förbättra din prestanda i alla dagens uppgifter.

en lyckligare dag: kvinna vaknar på gott humör

2. Drick vatten det första du gör

Det är mycket viktigt att dricka ett stort glas vatten under den första timmen på dagen, eftersom det hjälper till att aktivera din hjärna, förbättra din hud, förebygga vissa tillstånd, förbättra matsmältningen och öka din energi.

Kort sagt, det ger dig många fördelar och förstärker känslan av lycka.

3. Var öppen för tacksamhet

Öppna ditt sinne för att uppskatta det som finns omkring dig. Bara det att vara tacksam för det du har varje dag är en bra metod som har många fördelar. Ett bra sätt att arbeta med tacksamhet är med hjälp av en dagbok eller tacksamhetsburk för ändamålet.

Läs mer om tacksamhetsburken i den här artikeln: Tacksamhetsburken- en metod för att skapa ett lyckligt liv

4. För att få en lyckligare dag, glöm vad du är orolig för

Koncentrera dig på lösningar och framsteg utan att beklaga dig. Att klaga försvårar förmågan att hantera svåra situationer.

Det kan nämligen skapa en mental barriär som är svår att bryta ner senare, och detta kan i sin tur leda till permanent bitterhet. Tänk på vilka verktyg du har och hur du kan växa och utvecklas med hjälp av dem.

5. Kom närmare din familj

Arbete och oro kan skapa en ond spiral där distans växer sig allt större och större utan att vi lägger märke till det. Det är dock alltid bra att hitta tid att umgås med familjen. Djupa samtal, minnen och skratt vårdar själen.

6. Gör plats för dig själv

Tid är det mest värdefulla vi har, men i våra hektiska scheman kan vi ibland komma att tro att vi inte har tid för göra de aktiviteter som vi tycker om och som gör oss lyckliga. Ta dig tid att utveckla dina passioner, eftersom det kommer att göra dig lyckligare.

7. Träning för en lyckligare dag

Ett annat viktigt råd för att ha en lyckligare dag är att träna. Detta hjälper dig att släppa stress, förbättra din hälsa, främja hjärt- och kärlsystemet och även att se bättre ut. Ungefär 30 minuter om dagen räcker.

8. Låt inte meddelanden vänta

Att svara på alla väntande viktiga meddelanden befriar dig från bördan av olösta problem. När detta är gjort flyter dagen på mer naturligt och lättare.

9. Skilj mellan arbete och fritid för att få en lyckligare dag

Om du undviker att använda sociala medier medan du arbetar kan det faktiskt öka din totala lycka. Hur kommer sig detta? Jo, du kommer att förvalta din tid bättre. Detta undvikande hjälper dig att prestera bättre och att uppnå både kortsiktiga och långsiktiga mål.

10. Värna om din sömn för en lyckligare dag

Det sista tipset för att få en lyckligare dag är att se till att sova gott och tillräckligt länge. En god vana är att sova 7 till 8 timmar per natt och stänga av all elektronik minst en och en halv timme innan du går och lägger dig.

Saker att undvika om du vill ha en lyckligare dag

Bland tipsen för en lyckligare dag finns också beteenden och omständigheter som du helt bör undvika. Skadliga beteenden och ovanor överskuggar ofta goda vanor och orsakar ett negativt tankemönster.

Undvik att skjuta upp dina mål

Att ge dig själv för mycket tid för att uppnå dina mål, oavsett hur litet och obetydligt det kan tyckas, kommer att hindra dig från att över huvud taget nå dina mål allteftersom tiden går. Som en konsekvens kan det göra dig frustrerad och kanske bitter, något som kan ta bort lite lycka från ditt liv.

Gör dig av med negativitet

En negativ attityd lockar fram dåliga resultat eftersom du visualiserar kaos och misslyckanden. Om du å andra sidan kan hålla dig positiv och optimistisk hjälper det dig att nå dina mål och även att ge dig en större sinnesro på vägen dit.

Ge inte upp

Ge inte upp dina drömmar och mål. Ibland kan det finnas något hinder i vägen, men det kommer att bli bättre. Nederlag och misslyckande är inte slutet. Faktum är att de ger dig mycket information om hur du kan förbättra dig och din situation i framtiden.

en olycklig kvinna

Isolera dig inte

Att vara upptagen med dina förpliktelser kan helt absorbera dig och ta upp en stor del av din tid. Trots all stress är lösningen inte att isolera sig från sin omgivning. Tänk på att insikter och hjälp från vänner och familj ibland kan hjälpa dig att lösa dina problem.

Använd dessa tips och skapa dig en lyckligare dag

Dessa tips för att ha en lyckligare dag är verktyg för att uppnå känslomässig balans och de fungerar bäst när du införlivar dem lite i taget i din rutin. Det viktigaste är dock att arbeta med dessa vanor varje dag så att du inte glömmer dem när du känner dig stressad.

Det är bäst att börja med små mål för att uppnå lycka. Med andra ord, börja med att ta dig igenom en halv dag av med inre frid och prova efter ett tag en hel dag. På detta sätt kommer du på rätt väg till att alltid vara i en lycklig balans!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Margot, Jean-Paul. La Felicidad. Praxis Filosófica, no. 25. 2007. Disponible en: https://go.gale.com/ps/anonymous?id=GALE%7CA181992077&sid=googleScholar&v=2.1&it=r&linkaccess=abs&issn=01204688&p=IFME&sw=w
  • Schopenhauer A. El arte de ser feliz: Explicado en cincuenta reglas para la vida. Herder Editorial. 2012.
  • Seligman M. La auténtica felicidad. Penguin Random House Grupo Editorial España. 2017.
  • Guerri M. Inteligencia emocional: Una guía útil para mejorar tu vida. Mestas Ediciones. 2016.
  • Maganto C y Maganto J. Cómo potenciar las emociones positivas y afrontar las negativas. Ediciones Pirámide. 2016.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.