10 fantastiska användningar för havssalt

juli 18, 2017
Visste du att du får några fantastiska fördelar genom att byta ut bordssalt mot havssalt? Upptäck vilka de är i den här artikeln!

Havssalt är en naturlig produkt som har blivit väldigt populär på senare år, inte bara som ett alternativ till raffinerat salt, utan även som en användbar produkt för att främja god hälsa. Idag ska vi ta upp 10 olika fördelar med och användningar för havssalt.

Saltet görs av förångat havsvatten. Det innebär att saltet förblir intakt eftersom det inte utsätts för några industriprocesser. Det står ut i mängden för sitt höga innehåll av essentiella mineraler som, efter att ha blivit absorberade, erbjuder en rad fördelar för kroppen.

Det bör såklart intas i små doser, eftersom överdriven konsumtion kan ha kontraproduktiva effekter. Givet att vissa inte känner till de fantastiska egenskaperna med havssalt kommer vi att ge dig de 10 bästa.

Havssalt stärker immunförsvaret

immunförsvaret stärks

Näringsämnena i havssalt är användbara för att öka immunförsvarets produktion av antikroppar. När du intar det i små doser motverkar det förkylning, influensa och andra virala infektioner som attackerar kroppen.

Användningar för havssalt: hjälper till att alkalisera kroppen

Havssalt är ett fantastiskt stöd för att alkalisera kroppen, då det inte har utsatts för höga temperaturer. Dess näringsämnen har inte heller blivit reducerade. Dess essentiella näringsämnen bidrar också till att reglera blodets pH, vilket främjar borttagandet av gifter och syrliga komponenter.

Havssalt motverkar astma

Användningar för havssalt: mot astma

På grund av dess anti-inflammatoriska och lindrande verkan är havssalt en naturlig lösning mot respiratorisk irritation. Det har en lätt slemlösande effekt som reducerar produktionen av överskottsslem. Det motverkar därför blockering av luftvägarna.

Faktum är att havssalt är väldigt fördelaktigt för patienter med astma, eftersom det lindrar andningssvårigheter.

Skyddar den kardiovaskulära hälsan

Att späda ut en halv tesked havssalt i varmt vatten ger dig en naturlig kur för att kontrollera högt kolesterol och blodtryck. Även om salt inte rekommenderas för personer med hypertoni kan just havssalt tas i små doser utan att utgöra någon fara.

Dess höga innehåll av essentiella mineraler bidrar till en reducerad risk för ateroskleros, hjärtattacker och stroke.

Användningar för havssalt: lindra muskelvärk

Smärta i benen

Havssalt innehåller höga nivåer av kalium och magnesium, två viktiga mineraler för att musklerna ska fungera ordentligt. Dessa komponenter hjälper till att lindra spänningar, speciellt efter träning. Saltet reglerar även nivåerna av elektrolyter som tenderar att bli ostabila p.g.a. vätskebrist.

Bekämpar depression

Tack vara saltets egenskaper kan det hjälpa till att bibehålla nivåerna av melatonin och serotonin, två kemikalier som är relaterade till välmående. Efter att ha intagit havssalt motverkas produktionen av kortisol och det lindrar därför stress och depression.

Främjar matsmältningen

Bättre matsmältning med havssalt

Då det bidrar med klorid kan det främja produktionen av naturliga syror för att optimera matsmältningen av kolhydrater och proteiner. Dess absorption ökar närvaron av matsmältningsenzym och hälsosamma bakterier som arbetar tillsammans för att ta bort avfall och lagra näringsämnen.

Hjälper dig att sova bra

På grund av dess förmåga att stimulera produktionen av melatonin kan havssalt hjälpa patienter med insomnia och sömnproblem. Att blanda saltet med varmt vatten innan sängdags får kroppen och sinnet att slappna av. Det ger dig en djup och oavbruten sömn. Det hjälper dessutom till att rena slemhinnorna i kroppen, och reducerar därför snarkning som kan kopplas till blockering av luftvägarna.

Optimerar hjärnans funktioner

neuroner

De essentiella mineralerna i saltet är väldigt fördelaktiga för hjärnans funktioner. När de absorberas i kroppen förbättrar de kommunikationsprocesserna i hjärncellerna, vilka är viktiga för koncentration och minne.

Användningar för havssalt inkluderar att motverka tidigt åldrande

Saltets antioxidanter och alkaliska effekt gör det till ett stort stöd mot tidigt åldrande av celler. Det innebär att det minskar risken för kroniska sjukdomar på en fysisk och mental nivå. Det stöder även avgiftning, och är ett bra tillskott för att motverka rynkor och andra tecken på åldrande.

Som du kan se ger havssalt dig många fördelar jämfört med vanligt bordssalt. Försök att köpa det i hälsokostbutiker och inta i små doser för att dra nytta av alla egenskaperna.