Zumba: Det roliga sättet att gå ner i vikt nu

Zumba är en fysisk aktivitet med måttlig intensitet. Men zumba hjälper dig att gå ner i vikt nu genom att ha kul!
Zumba: Det roliga sättet att gå ner i vikt nu
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 18 januari, 2023

Zumba blir alltmer populärt tack vare sina två stora dygder: du har kul medan du dansar och det hjälper dig att gå ner i vikt. Tack vare detta har det blivit många människors första alternativ när de inte vågar gå till gymmet för att gå ner i vikt. Ta reda på vad Zumba är i denna artikel och varför det är så fördelaktigt för din övergripande hälsa. Dessutom delar vi några tips för att få ut mesta möjliga av din Zumba-lektion så att du kan gå ner i vikt nu.

Zumba: varför det är viktigt att gå ner i vikt på ett roligt sätt

gå ner i vikt nu zumba

Tyvärr finns det människor som är besatta av att gå ner i vikt. Detta kan göra det svårt för dem att gå ner i vikt eller ha svårt att upprätthålla den. Detta problem kan dock göra människor mycket frustrerade och även leda till ångest och depression.

Det är grundläggande att ändra hur du förstår din kropp. Du måste behålla en hälsosam vikt för din hälsa och ta bra hand om dig själv. Det är dock inte bra att känna sig frustrerad varje dag. Å andra sidan ska du se på det som en utmaning i ditt liv.

För att uppnå detta permanent måste du anta en hälsosam relation med mat och njuta av fysisk aktivitet. För detta kan du upptäcka de nya aktiviteterna som gym erbjuder idag. Du hittar definitivt något du tycker om. När du väl har börjat vill du fortsätta gå tillbaka.

Vad är Zumba?

gå ner i vikt nu med zumba

Zumba är en fysisk aktivitet som har funnits i nästan 30 år. Det har dock blivit mycket populärt under det senaste decenniet. De flesta gym erbjuder denna eller något liknande, eftersom Zumba är registrerat av sin skapare, Alberto Pérez.

Zumba är baserat på olika latinamerikanska rytmer, som bachata, reggaeton, salsa, merengue, cumbia och samba. Dessa danser kombineras med rutiner för att effektivt stödja viktminskning.

När du övar Zumba bränner din kropp mycket kalorier medan du tonar muskler och får flexibilitet. Dessutom hjälper dessa danser dig att lära dig latinska rytmer på ett roligt och tillgängligt sätt för alla, till och med barn. Numera finns det också variationer att träna i vattnet, i rullstol och mycket mer.

En Zumba-lektion

En Zumba-lektion varar mellan 50 och 60 minuter. I början och slutet finns en kort följd av stretching för att värma upp, slappna av muskler och förhindra skador. Dessutom är det bra att aktivera eller slappna av i din metabolism eftersom dansen kan bli intensiv.

Sångarna låter dig göra olika typer av sekvenser som du repeterar, vilket gör det enkelt att följa. I den meningen hjälper latinmusiken muskelminnet. Detta beror på att rörelser är förknippade med de olika verserna. Dessutom kommer du garanterat ha kul eftersom rörelserna är lätta.

Hur man går ner i vikt nu med zumba-lektioner

För att öka energiförbrukningen och lättare gå ner i vikt under zumba-lektionen rekommenderar vi följande tips:

  • Drick vatten före, under och efter sessionen. Utöver att hjälpa till med viktminskning förhindrar det även uttorkning.
  • Ät inte precis innan en zumba-lektionen, annars kan du ha matsmältningsbesvär på grund av träning med hög intensitet. Men du kan äta något litet och näringsrikt upp till en timme innan.
  • Försök att äta lite protein en halvtimme efter lektionen. På detta sätt kommer du att påskynda återhämtningen och tona dina muskler mer.
  • Om du åker till zumba på eftermiddagen borde du helst äta grönsaker (sallad, grönsakssoppa, gazpacho, sauterade grönsaker, etc.) och ett protein (magert kött, fisk, grönsaker, färskost). Vi rekommenderar dock att du äter kolhydrater hela dagen om ditt mål är att gå ner i vikt nu.
  • Zumba kombinerar olika övningar. Det är förutom en intensiv träning som gör att du svettas, stärker den också dina muskler. Ju mer muskler du har desto mer kommer du att påskynda din ämnesomsättning. Dessutom kommer du att tona din kropp, och din övergripande hälsa kommer att tacka dig.

Zumba: slutliga kommentarer

Sammanfattningsvis kommer en balanserad kost och måttliga övningar som zumba att hjälpa dig att gå ner i vikt. Även denna process är roligare om du kombinerar den med rolig fysisk aktivitet. Vi rekommenderar dock att du alltid går till en specialist. På så sätt kan du hålla perfekt koll på dina matvanor och atletiska rutiner.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Chavarrias, M., J. Carlos Vivas, and Jorge Pérez Gómez. “Beneficios para la salud de zumba: Una revisión sistemática.” Journal of Sport and Health Research 10.3 (2018): 327-338.
  • Lorente, Celia. “Adictos al Zumba.” Tiempo 1646 (2014): 69-71.
  • Romero-Barquero, Cecilia Enith. “Al compás de las clases de baile: una experiencia dentro del aula.” Educación 39.1 (2015).

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.