Yoghurt och vinäger kan ta bort valkar på fötterna

Även om du behöver flera dagar för att ta bort valkarna kommer du att få mjukare och mer väldoftande fötter redan efter första appliceringen.
Yoghurt och vinäger kan ta bort valkar på fötterna

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Visste du att det finns ett naturligt och effektivt sätt att ta bort valkar på fötterna? Läs vidare för att ta del av en fantastisk behandling. Att ha på sig vissa typer av skor i samband med kontinuerlig friktion får fötterna att lida med varje rörelse. Det och uttorkning är de främsta anledningarna till att valkar formas på hälarna och tårna.

Utöver att inte se så bra ut kan det dessutom vara smärtsamt och öka risken för vissa infektioner. Det bästa är att vända sig till naturliga ingredienser som exfolierar och reparerar.

I den här artikeln kommer vi att dela med oss av en fantastisk kur med yoghurt och vinäger för att ta ta bort valkar, snabba upp återhämtningen av huden och skydda mot svamp.

Yoghurt och vinäger för att ta bort valkar

Även om det finns många professionella behandlingar för att ta bort valkar kan det här receptet naturligt förbättra fötternas utseende. Både yoghurt och vinäger innehåller naturliga syror och fuktgivande substanser som gör den hårda huden mjukare och reglerar det naturliga pH-värdet när de absorberas.

De anti-inflammatoriska och anti-bakteriella egenskaperna hjälper också till att motverka infektioner. De förbättrar efter en tid även inflammation i musklerna, vilket lugnar smärtan och tunghetskänslan.

Fördelarna med yoghurt för dina fötter

yoghurt i skål

Huvudfördelen med yoghurt för fötterna är den höga koncentrationen av mjölksyra. Det reglerar det naturliga pH-värdet i huden, motverkar svamp och tar även bort döda hudceller.

Det innehåller också viktiga mängder vitaminer, mineraler och andra fuktgivande substanser. Då det absorberas blir huden mjukare och återhämtningsprocessen snabbar upp. Det har även helande egenskaper och antioxidanter som hjälper till att förbättra fötternas utseende på några dagar.

Fördelar med äppelcidervinäger

äppelcidervinäger och äpplen

Äppelcidervinäger har länge använts för att behandla fötterna. Tack vare vinägerns ättiksyra hjälper det till att göra valkarna mjukare och motverkar svamp. Komponenterna penetrerar enkelt huden och tar bort orenheter som ackumuleras på ytan, samt balanserar pH-värdet för att kontrollera torrhet.

Det skapar även en skyddande barriär mot bakterier, vilket hjälper till att motverka vissa infektioner och lukter. Tack vare vinägern antibiotiska krafter är det också en effektiv lösning för att motverka sprickor och hudskador

Hur du gör en fotbehandling med yoghurt och vinäger

Fotbehandling med yoghurt

Ingredienserna måste vara 100% ekologiska. Smaksatt yoghurt och raffinerad vinäger har inte samma egenskaper som de ekologiska versionerna. När du köper dem ska du därför se till att de är av bra kvalitet för att du ska få bra resultat.

Ingredienser

 • 1 dl naturlig yoghurt
 • 1/2 dl ekologisk äppelcidervinäger

Tillredning

 • Blanda yoghurten och vinägern i en skål.
 • Se till att de är välblandade och applicera.

Användning

 • På kvällen innan du går och lägger dig rengör du dina fötter med en neutral tvål och vatten och applicerar sedan blandningen.
 • Se till att täcka dina fötter ordentligt, speciellt de områden där du har valkarna.
 • Låt verka i 30 minuter.
 • Därefter lägger du dina fötter i varmt vatten i 20 minuter.
 • Gnugga därefter fötterna med en pimpsten.
 • Ta bort döda hudceller och torka ordentligt.
 • Upprepa dagligen tills dina fötter ser bättre ut.

Tänk på att valkarna inte går att ta bort med bara en applicering; du måste använda behandlingen flera gånger tills du märker att du får friskare och finare fötter.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Yeom G, Yun DM, Kang YW, Kwon JS, Kang IO, Kim SY. Clinical efficacy of facial masks containing yoghurt and Opuntia humifusa Raf. (F-YOP). J Cosmet Sci. 2011;62(5):505-514.
 • Yagnik, D., Serafin, V., & J Shah, A. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific reports, 8(1), 1732. https://doi.org/10.1038/s41598-017-18618-x

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.