Vill du lära dig somna på 1 minut?

Tro det eller ej, men det är otroligt fördelaktigt att somna på mindre än en minut eftersom det stabiliserar hjärtrytmen, vilket påverkar hela kroppen.
Vill du lära dig somna på 1 minut?

Skriven av Ángela Aragón

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

När det är läggdags kan stress göra det omöjligt att somna. Det är då alla dina problem flödar in i sinnet, och det verkar som att du inte kan göra något åt det. Det är som om ditt sinne jobbar emot dig. Sådana stunder kan det kännas totalt omöjligt att kunna somna på 1 minut.

Men det finns faktiskt en teknik som kan hjälpa dig dessa gånger. Om du ofta lider av den plötsliga närvaron av negativa tankar och oro som hindrar dig från att somna och orsaka sömnlöshet, har du hittat rätt artikel.

Prova lära dig följande teknik, som kan hjälpa dig att somna på 1 minut.

Somna på mindre 1 minut med tekniken 4-7-8

Metoden, designad av Harvardprofessorn Andrew Weill, är väldigt lätt:

  • Andas in genom näsan i 4 sekunder för att fylla lungorna.
  • Håll luften inne i 7 sekunder.
  • Andas sedan långsamt ut i 8 sekunder.

Upprepa det några gånger för att se hur effektivt det är. Vi garanterar att det hjälper dig somna på 1 minut. Eller snabbare!

Varför är det så effektivt?

Lär dig somna på 1 minut

Nyckeln ligger i de sju sekunder du håller andan.

Anledningen till att detta är så betydelsefullt är att det saktar ner hjärtrytmen och därmed minskar ångest.

Det betyder att orosmoln slutar attackera dig. Avslappning stänger dörren för negativa idéer; det släpper helt enkelt inte in dem. Nu har du kommandot.

Resultatet visar sig även i din sömnkvalitet. När hjärtrytmen saktar ner får kroppen ordentligt med syre och det är viktigt för bra vila.

Personer med ångest tenderar att ta ytliga andetag. Deras hjärtrytm är högre och oregelbunden, och som ett resultat blir kroppen dåligt syresatt. Det betyder att de är tröttare när de vaknar än när de gick och lade sig.

Med tekniken 4-7-8 motverkar du inte bara sömnlöshet, utan får även garanterat bättre sömnkvalitet eftersom alla dina muskler och organ blir perfekt syresatta.

Fördelar med att somna på 1 minut

1. Du blir mer attraktiv

Sömn gör dig attraktiv

Din hud gagnas av din förbättrade sömnkvalitet. Eftersom du sover djupare fungerar ditt hormonsystem då optimalt för att föryngra och stärka dina celler.

För att din kropp ska kunna prestera på topp behöver den ordentlig vila. Om du har svårt att somna eller inte sover tillräckligt djupt får din kropp inte den kvalitetsvila den behöver.

2. Du äter mindre

En god natts sömn minskar stressnivåer under dagen. Att kunna somna på 1 minut hjälper till att behandla stress, åtminstone delvis, när du vaknat.

Ångest får dig att äta mer än du behöver: den tillfälliga njutning man upplever när man äter något man älskar behandlar temporärt stressen, men leder till oönskad viktuppgång.

3. Du lär dig bättre

Du lär dig bättre när du sover bra

En av hjärnans fundamentala funktioner är att lära sig. Vi använder den konstant: medan vi lyssnar på nyheterna när vi går till jobbet, lägger märke till en väns beteende och när vi läser en bok.

För att göra det behöver detta speciella organ åtta timmars sömn.

Att sova mindre än det eller inte sova bra tvingar den att arbeta hårdare än nödvändigt. Prestationsförmågan sjunker då gradvis, vilket leder till svårigheter med att koncentrera sig och förstå nya idéer.

4. Att somna på 1 minut höjer självkänslan

Utöver att se mer attraktiv ut får du mer energi under dagen. Det ger dig en positivare attityd mot de du stöter på, även i svåra situationer.

Eftersom ditt sinne blir klarare och bättre förmöget att lära sig blir du också bättre på att lösa problem och konflikter. Det hjälper dig att utveckla en hälsosam självkänsla.

Om du har svårt att sova rekommenderar vi tekniken 4-7-8 eftersom den inte bara hjälper dig att släppa på din oro, utan även gör dig bättre på att uppnå dina mål och till och med lösa saker som håller dig vaken på nätterna.

Är du redo att ge tekniken ett försök?

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.