Naturlig kur mot snarkningar och sömnapné

Att snarka är irriterande och kan vara ett symtom på sjukdom. Om du har problem med snarkning kan du prova denna kur; den hjälper till att öppna dina luftvägar.
Naturlig kur mot snarkningar och sömnapné

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Snarkningar och sömnapné är något av de jobbigaste nattliga störningsmomenten som finns eftersom det inte bara stör din sömn utan även kan störa din partners vila, eller andra du lever med.

Även om många fall av snarkningar och sömnapné är milda och bara tillfälliga, drabbas vissa så hårt att de måste tala med en läkare för att fastslå huruvida det orsakas av obstruktivt sömnapnésyndrom.

Sömnapné är en annan form av andningssvårighet som orsakas av upprepad igentäppning eller kollaps i de övre luftvägarna. Det orsakar en temporär störning i andningen som pågår i lite mer än tio sekunder och minskar syrenivåerna. Andningen återgår sedan till det normala med en hög snarkning då luft passerar genom den trånga luftpassagen.

Men utöver sömnapné finns det andra faktorer som också associeras med en högre tendens att snarka. Fetma, blockeringar i näsan och sovställning kan alla vara orsaker problemet.

Som tur är har vi några lösningar som kan bekämpa snarkningar och sömnapné utan läkemedel. Läs vidare så ska du få en effektiv huskur för att öppna luftvägarna.

Vad är det för naturlig kur?

Prova en kur mot snarkningar och sömnapné

Den här naturliga kuren består av en kombination av ingredienser som citron, ingefära, morötter och äpplen, vars näringsinnehåll snabbar upp återhämtning för flera olika andningssjukdomar.

Innehållet av vitamin C stärker immunförsvaret och hjälper till att minska närvaron av mikroorganismer som orsakar influensa, förkylning och igentäppning.

Att dricka denna kur regelbundet hjälper till att rensa lungorna, vilket minskar närvaron av skadliga gifter och patogener i kroppen.

Ingredienser

 • 1/2 citron
 • 1 bit ingefära
 • 2 äpplen
 • 2 morötter
 • 12 cl vatten

Beredning

 • Tvätta och skär ingefäran i småbitar.
 • Skala och skiva morötterna.
 • Tvätta och kärna ur äpplena innan du skär dem i bitar.
 • Lägg allt i mixern och kör tillsammans med vattnet och saften från den halva citronen.
 • Bearbeta allt i några minuter tills allt är välblandat.

Serveringsförslag

 • Servera färsk och drick 1-2 timmar innan du går till sängs.
 • Upprepa dagligen.

Tips för att motverka snarkningar och sömnapné

Kom ihåg att resultaten beror på vilka andra vanor du har. Nedan delar vi med oss av några tips.

Undvik alkohol och andra lugnande medel

Undvik alkohol

Alkoholhaltiga drycker och lugnande medel ändrar det centrala nervsystemets funktion och kan göra att du snarkar. När muskler och vävnad i halsen slappnar av för mycket, kan luft flöda igenom och leda till det irriterande ljudet.

Rök inte

Både rökare och de som utsätts för passiv rökning löper högre risk för att snarka på grund av substanserna i cigarettrök.

Cigarettrök infekterar vävnader i luftvägarna och får dem att dra ihop sig. Det orsakar frekventa snarkningar.

Ät tidigt och lätt

Ät inte middag för sent på kvällen

Att äta för mycket och precis innan du går till sängs kan ge dig problem med snarkningar.

Middag bör ätas minst tre timmar innan du går till sängs. Undvik svårsmälta livsmedel, såsom mjölkprodukter och rött kött. Dessa ökar mängden slem i halsen och ger dig andningssvårigheter när du sover.

Träna regelbundet

Fysisk aktivitet hjälper dig inte bara att hålla dig i form utan håller även ditt hjärta och din kropps andra system friska.

I det här specifika fallet hjälper det till att rensa lungorna och underlättar andning samtidigt som närvaron av gifter minskas.

Fasta kuddar

Sov på en fast kudde

En fast kudde hjälper till att höja ditt huvud i förhållande till resten av kroppen och minskar risken för att du snarkar.

Påverkar snarkningar ditt liv? Prova gärna den här naturliga drycken samt ovan nämnda tips för maximal effektivitet.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.