Vill du lära dig vilka frukter som bränner fett?

Hur kan man gå ner i vikt genom att äta? Det kan man faktiskt. Det är inte något magiskt eller ens fantastiskt. Det är en biologisk verklighet.
Vill du lära dig vilka frukter som bränner fett?

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Många vet inte att det finns frukter som bränner fett. Tro det eller ej, men det finns livsmedel som bränner många kalorier under matsmältningen. Med andra ord tar de bort mer kalorier än de bidrar med, och därför bränner de faktiskt fett.

Frukter är en del av denna grupp. Med sitt naturliga socker måste kroppen gå igenom en hel process för att bryta ner dem.

Det leder till en ökad metabolism och det är så fettet bränns. Det finns några frukter som är speciellt bra, som de i listan här nedanför.

Skivat äpple

Äpplen har en fantastisk, fettförbrännande effekt

Äpplen är ett riktigt vandrande laboratorium. De innehåller en komponent som kallas pektin, som har följande fördelar:

  • Renar kroppen
  • Vätskedrivande
  • Bidrar med ordentligt med fibrer

Det bästa är att de hjälper till att förstöra det fett som går in i kroppen. De lösliga fibrerna ger kroppen ett sätt att absorbera mindre fett. Äpplen innehåller även aminosyror som främjar matsmältningen, samt gör dig mätt.

Citron, ett under från naturen

Skivade citroner på bord

Citroner har många fördelar, och en av dessa är förmågan att bränna fett. Citronjuice bryter ner fettet så att det enkelt kan tas bort.

Citron förbättrar även cirkulationen, ökar mängden lymfvätska och hjälper till att minska celluliter.

Det är bra att börja dagen med att dricka lite citronjuice i ett glas varmt vatten, eftersom det hjälper dig att bränna fler kalorier.

Grapefrukt

Grapefrukt tillhör citruskategorin och är en av de frukter som bränner fett. Den har en kraftig renande effekt som påverkar viktminskningen.

Den hjälper dig att rena levern, som har det huvudsakliga ansvaret för att bränna fett. Den hjälper dig även att förbättra njurfunktionen och sänker högt blodtryck.

Att äta en grapefrukt till frukost är utmärkt för att bränna fett.

Den kan blandas med apelsinjuice för att förbättra effekten och smaken.

Jordgubbar

Jordgubbar i flätad korg

Jordgubbar är perfekta för viktminskning eftersom de inte innehåller speciellt många kalorier. De är även väldigt mättande och innehåller mycket vatten och fibrer som förbättrar matsmältningen.

Jordgubbar innehåller också kalcium, magnesium och kalium, tre ämnen som hjälper till att kontrollera blodtrycket.

De balanserar dessutom urinsyran, som hjälper till att snabba upp metabolismen och bränner fett.

Vattenmelon

Vattenmelon är inte bara en av de mest uppfriskande frukterna, utan den har även stora fettförbrännande fördelar.

Tack vare sitt vatteninnehåll har vattenmelon en låg energidensitet, vilket innebär att du kan äta mer än en portion utan att få i dig speciellt mycket kalorier.

Vattenmelon innehåller en substans som kallas arginin, som är en aminosyra som hjälper till att oxidera glukos och de fetter som ackumuleras i kroppen.

Den har även en fantastiskt renande effekt som hjälper till att ta bort gifter.

Kiwi är också en av de frukter som bränner fett

Hackad kiwi i skål

Alla frukter som bränner fett och även innehåller C-vitamin är till stor hjälp. Kiwi är inte något undantag.

Flera studier har visat att C-vitamin är viktigt för att bränna fett.

Att regelbundet få i sig C-vitamin aktiverar en substans som kallas karnitin, som hjälper till i processen som omvandlar fett till energi.

Kokosnötter

Kokosnötter främjar leverns metabolism, med resultatet att matsmältningssystemet fungerar mycket bättre. De hjälper även till att bränna kalorier.

Du får dessa fördelar i allt från naturlig kokosnöt och riven kokosnöt till kokosmjölk och kokosolja.

Kokosnöt är fantastiskt bra för att snabba upp metabolismen. Det är dock viktigt att man vet hur man använder den för att undvika skadliga bieffekter. Det är även viktigt att använda exempelvis kokosolja av hög kvalitet.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Beukema M, Faas MM, de Vos P. The effects of different dietary fiber pectin structures on the gastrointestinal immune barrier: impact via gut microbiota and direct effects on immune cells. Exp Mol Med. 2020 Sep;52(9):1364-1376. doi: 10.1038/s12276-020-0449-2. Epub 2020 Sep 10. PMID: 32908213.
  • Carr AC, Maggini S. Vitamin C and Immune Function. Nutrients. 2017 Nov 3;9(11):1211. doi: 10.3390/nu9111211. PMID: 29099763; PMCID: PMC5707683.
  • Lis DM, Baar K. Effects of Different Vitamin C-Enriched Collagen Derivatives on Collagen Synthesis. Int J Sport Nutr Exerc Metab. 2019 Sep 1;29(5):526-531. doi: 10.1123/ijsnem.2018-0385. PMID: 30859848.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.