En naturlig huskur för att göra ögonfransarna längre

Även om de individuella ingredienserna är effektiva för sig tar du del av alla förmåner när du kombinerar dem i en produkt.
En naturlig huskur för att göra ögonfransarna längre

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Många kvinnor är lyckligt lottade att ha naturligt långa och tjocka fransar medan andra måste sträva efter att förlänga dem med en uppsjö av olika produkter. Mascara och ögonfransböjare är det vanligaste sättet att göra ögonfransarna längre och tjockare på bara några sekunder. Men överanvändning kan ge bakslag och få dem att försvagas och tappas.

Lyckligtvis finns det andra alternativ för att förbättra längden och tjockleken på dina fransar. Bland dessa alternativ finns en intressant naturlig huskur som kombinerar tre kraftfulla ingredienser som kan ge dina fransar extra näring och styrka.

I dagens artikel vill vi dela med oss av denna kur och hur du kan göra den hemma.

Naturlig huskur för att göra ögonfransarna längre och tjockare

Den här naturliga behandlingen för dina ögonfransar är ett utmärkt alternativ till de dyrare produkterna som finns på marknaden. Den kombinerar kokosolja, E-vitamin och ricinolja, som alla är kända för sina användningsområden inom kosmetika och medicin.

Även om du också kan se positiva resultat genom att använda dem individuellt, vill vi föreslå att du kombinerar dem för att få en komplett produkt.

Vi vill nu kortfattat gå igenom ingrediensernas egenskaper.

Kokosolja

Kokosolja till ögonfransarna

Ekologisk kokosolja är rik på essentiella fettsyror och antioxidanter, som båda ofta används i skönhetsprodukter. Många använder kokosolja som ett substitut för sin vanliga kroppskräm, men kokosolja är även fördelaktig för hår och ögonfransar. En av dess främsta styrkor är att det är en naturlig renare som hjälper till att ta bort orenheter och döda hudceller.

När du applicerar oljan på dina ögonfransar bygger det upp en barriär som stärker fransarna efter alla kemikalier i mascara och gifter i miljön. Kokosoljans näring hjälper också din fransar att växa sig tjocka och friska.

E-vitamin

E-vitaminolja hittas på apotek eller i skönhetsbutiker. Oljan besitter antioxidativa egenskaper som minskar cellskada och andra negativa effekter från fria radikaler.

När du applicerar oljan på dina ögonfransar bekämpar den försvagningen av håren och främjar den naturliga hårväxten. På så sätt kan du göra ögonfransarna längre.

Ricinolja

Ricinolja kan stärka håret

Denna olja, erhållen från fröna i ricinbusken, är en av de mest rekommenderade för att bygga styrka och tjocklek hos både hår och ögonfransar. Konsistensen är kletigare än andra eteriska oljor, men det är en av orsakerna till att den är så bra för ändamålet.

Inom alternativ medicin används ricinolja för att bekämpa hudbristningar och lindra ledsmärta, även om den alltid har varit en favorit hos vissa för just hårvård. Dess återfuktande egenskaper och höga näringsinnehåll hjälper till att pånyttföda skadat hår och stärka det för att undvika håravfall.

Hur gör man denna naturliga huskur för att göra ögonfransarna längre?

Alla ingredienser du behöver är billiga och lättåtkomliga hos din botanist eller i din närmaste hälsokostaffär.

Ingredienser

 • 3 msk kokosolja (45 g)
 • 40 ml E-vitamin (antalet kapslar beror på storleken)
 • 3 1/2 msk ricinolja (50 g)
 • 1 liten glasburk
 • 1 ren mascaraborste

Tillredning

 • Blanda oljorna noga i glasburken med en träsked.
 • Öppna några kapslar E-vitamin och häll innehållet i burken.
 • Täck och skaka väl innan varje applikation.

Hur du använder kuren

 • Doppa den rena mascaraborsten i blandningen och applicera på dina ögonfransar från rot till topp varje kväll efter att du har tagit bort ditt ögonsmink. Om du inte har en extra borste kan du använda en bomullstopps eller dina fingertoppar.
 • Skölj eller gnugga inte bort behandlingen. Låt den verka över natten medan du sover.

Du måste upprepa behandlingen regelbundet innan du kan komma att märka resultat. För att du så snabbt som möjligt ska se skillnad, försök att vara konsekvent med din applicering.

Spara

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • FEDAPAL. (1987). Usos industriales de los aceites de palma y coco. Revista Palmas.
 • Sánchez, O. F. (2016). Las vitaminas. Revista Medica de Rosario. https://doi.org/10.1108/1525383X20050001391
 • Bellatin, M. (2013). Salón de belleza. In Obra reunida. https://doi.org/10.2307/4141197
 • Alvarado Steller, V., & Sancho Bermúdez, K. (2011). La belleza del cuerpo femenino. Wimb Lu.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.