Är vaxning bra?

Vaxning är en av de mest använda metoderna för hårborttagning. För de av er som inte visste det går denna teknik i huvudsak ut på att avlägsna hår från hudens undersida, vilket gör att det lättare lossnar från hårsäckarna. Trots de olika tekniker som finns och som har poppat upp är vaxning fortsatt en metod som många föredrar eftersom dess effekter är mer långvariga än andra metoder för hårborttagning, såsom rakning, och dessutom är vax mycket lätt att applicera.

Applicera vax

Vaxet smältes före användning och appliceras sedan i ett skikt på hudens yta. Vänta några sekunder tills dess att det börjar hårdna, och med hjälp av en speciell duk tar du bort håret genom att snabbt dra tyget i hårväxtens motsatta riktning. Vaxets temperatur bör inte överstiga 42 °C eftersom det smälter omedelbart och kan bränna huden.

Vaxning utförs olika ofta beroende på hårtyp och tillväxt vilket är individuellt för varje kvinna. Vi rekommenderar dock en vaxning ungefär var tredje vecka och att hålla alla försiktighetsåtgärder i minnet, som att undvika solexponering eller applicering av hudprodukter med irriterande ämnen omedelbart efteråt. Huden kan bli röd, irriterad och öm efter hårborttagning, men detta är helt normalt. Det finns speciella krämer som kan appliceras direkt efteråt för att lindra eventuella obehag på bara några minuter.

Du måste vara noga med hygienen och alltid välja kvalitetsprodukter vid estetisk hårborttagning. Det är även viktigt att ha desinficerade redskap och ett rent utrymme i ditt hem där du kan rengöra huden grundligt före vaxning. Detta kommer att förhindra infektioner eller andra missöden.

Fördelar och nackdelar

Hur väl vaxning lämpar sig för just dig beror mycket på vilken hudtyp du har. Denna teknik har både för- och nackdelar.

Fördelar

Vax har en varaktig effekt och bör därför användas maximalt en eller två gånger i månaden. Detta gör det möjligt för huden att vila och håret att växa utan att kapas av rakhyvlar, som gör huden mer känslig för irritation.

En annan fördel är känslan av silkeslen och fräsch hud. När hårstråna är helt avlägsnade från rötterna lämnas huden oklanderlig.

Dessutom är denna metod mycket prisvärd och effektiv. Vax finns idag i många olika former och storlekar; Det finns heta, varma och kalla sorter för olika typer av hud och smaker.

Nackdelar

Den första nackdelen med vaxning är att denna appliceringsmetod kan visa sig vara mycket smärtsam för vissa människor. Men huden vänjer sig med regelbunden vaxning och smärtan tenderar att minska så småningom.

Vax kan orsaka inåtväxta hårstrån om det inte appliceras korrekt. Irritation och allergier kan också bli vanligare hos vissa personer.

Om du har väldigt känslig hud kan dragrörelsen orsaka blåmärken och små knölar.

Rekommendationer…

Kräm

  • Huden ska vara ren och torr
  • Utsätt dig inte för sol omedelbart före eller efter vaxning
  • Du bör ha din hudtyp i åtanke när du väljer mellan de olika typerna av vax som finns.
  • Vaxa var tredje vecka eller en gång i månaden.
  • Återfukta huden efter vaxning. Aloe vera är mycket effektivt.

Korrekt vaxning är mycket effektiv och rekommenderas. Trots modern teknik som hårborttagning med laser fortsätter vax att vara banbrytande för många människor eftersom det alltid är bättre att använda naturliga produkter och enkla metoder.

MER FÖR DIG