Upptäck en fantastisk vattenbehandling för att gå ner i vikt

Gå ner i vikt lättare, utan smärta och utan att dö av hunger? Ja, det är möjligt! Med vattenbehandlingen kan du bli av med överflödiga gifter i kroppen.
Upptäck en fantastisk vattenbehandling för att gå ner i vikt

Skriven av Okairy Zuñiga

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Hur hanterar du ansträngningen att bli av med de där extrakilona? Tycker du att det är svårt? Är du trött på att prova diet efter diet? Det är vanligt att bli modfälld efter ett par misslyckade försök, där kroppen anpassar sig efter dina förändringar och inte ger dig resultaten du vill ha. Det är här vattenbehandling kommer in i bilden.

Har du hört talas om det? Om inte ska du läsa vidare. Du kommer se att behandlingen har många fördelar och är väldigt enkel. Du behöver heller inte göra några stora förändringar eller anstränga dig till bristningsgränsen.

Var kommer vattenbehandlingen ifrån?

Även om behandlingen har börjat bli mer välkänd i västvärlden har den länge varit känd i Japan. Där används den för att rensa magen och förbättra matsmältningssystemet. De har dessutom upptäckt att den ger mer energi och hjälper en att gå ner i vikt.

Traditionellt är det rekommenderat att dricka en ordentlig mängd med vatten under de första minuterna efter att man vaknat.

I Japan kallas denna period för “de gyllene timmarna”. Man tror att man genom att dricka vatten just då avsevärt förbättrar matsmältningssystemet och den allmänna hälsan.

Vad är denna vattenbehandling?

Två liter om dagen

Även om namnet kanske får dig att tänka på något komplicerat eller restriktivt är det faktiskt raka motsatsen. Behandlingen har vissa specifika regler och steg som är lätta att följa:

  • När du precis har vaknat ska du dricka 400-600 ml vanligt vatten. Det är viktigt att du gör det innan du äter något. Det utgör ungefär 4-6 glas vatten. Det är bäst om vattnet är varmt eller rumstempererat på kallare morgnar. Om du vill tillföra lite smak kan du tillsätta färsk citronsaft, men inga sötningsmedel.
  • Borsta tänderna och vänta 45-60 minuter innan du äter något. Oroa dig inte om du vaknar hungrig. Mängden vatten du dricker kommer att stilla hungern och gör att du kan vänta de 45 minuterna.
  • Ät en lätt men komplett frukost som ger dig alla näringsämnen. Det är viktigt att du påbörjar dagen på rätt sätt och äter naturliga, ekologiska och högkvalitativa livsmedel. Undvik bearbetade livsmedel, kött och fett. Några bra alternativ är smoothies, sallader eller blandningar med havre, nötter och mjölk.
  • Resten av dina måltider bör vara lätta, så att vattenbehandlingen fungerar som den ska.
  • Två timmar efter att du har ätit ska du undvika att dricka någon vätska. Se bara till att dricka de rekommenderade två literna vatten om dagen.

Rekommendationer för vattenbehandling

Undvik kaffe och alkohol
  • Du kan tillsätta en nypa salt i vattnet för att främja kroppens vätskebalans. Undvik dock detta om du har problem med salt. Om din läkare sagt att du ska följa en diet med lite salt ska du givetvis lyda det rådet.
  • Undvik kaffe, alkohol eller irriterande livsmedel. För att undvika de skador de kan göra på kroppen ska du undvika dem ett tag. Om du vill ha något med smak ska du välja gröna smoothies eller naturliga fruktjuicer, alltid i små mängder.

Om du har någon sjukdom som kräver att du är noga med kosten, och kanske även tar mediciner, ska du endast prova behandlingen efter att ha talat med din läkare.

Kände du till vattenbehandlingen innan? Har du provat den? Hur fungerade den för dig?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.