Att bli mer mänsklig, mindre perfekt, och lyckligare

Eftersom lycka består av stunder är det viktigt att du lär dig att uppskatta dem och att du accepterar och älskar dig själv precis som du är, med både dina styrkor och svagheter.
Att bli mer mänsklig, mindre perfekt, och lyckligare

Senaste uppdateringen: 11 maj, 2019

I dagens artikel bjuder vi in dig att reflektera över vad som krävs för att bli mer mänsklig och därmed lyckligare. Att lära sig att acceptera den man är är ett äventyr som kan vara en livstid. När du når punkten där du är nöjd med dig själv, med vad du har och vad du har åstadkommit hittar du den inre balans som är så viktig.

Det finns människor som tillbringar större delen av sina liv med att låtsas vara någon de inte är. Och det stannar inte där. De accepterar inte sig själva som de är. De strävar efter att ändra både det ena och det andra och tar ut sig i en långdistanstävling för att hitta det de anser vara “perfekt”. De accepterar nästan aldrig verkligheten, vad de verkligen är.

Det finns inte många kvinnor som behåller den perfekta kroppen hela livet – inte ens modeller. Men det handlar inte bara om kroppen. En del människor är istället besatta av att skapa ett perfekt liv – med ett drömhus, en perfekt make eller maka, och perfekta barn.

Livet är inte perfekt. I själva verket finns inte absolut perfektion. Livet består av stunder – stunder som kan erbjuda den största lyckan – men att acceptera dig själv som du är är det första steget mot att nå lycka.

Mindre perfekt, men lyckligare

Var mer mänsklig

De som känner sann skönhet säger att den mest attraktiva egenskapen ibland är en brist. Om du undrar varför är svaret enkelt: dina små brister är det som gör dig unik och annorlunda. Och det är en del av din magi.

När du accepterar allt hos dig själv, dina tillkortakommanden och din skönhet, hittar du inre balans. I sin tur sätter du dig i balans med världen omkring dig och alla i den.

  • Den som inte accepterar sig själv blir osäker.
  • Osäkerhet skapar missnöje. Någon som är missnöjd med sig själv blir frustrerad eller utvecklar negativa egenskaper: svartsjuka, rädsla…
  • Att ha en perfekt kropp gör inte någon lycklig. Faktum är att många som har följt en strikt diet, motionerat dagligen och även genomgått plastikkirurgi fortfarande inte accepterar sig själva.
  • Det är också viktigt att notera att behovet av “självperfektion” ibland sitter djupt rotat i oss från barndomen. Att ha en mycket sträng mamma eller pappa kan utveckla osäkerhet till den grad att du tror att perfektion är den enda vägen mot framgång.

Det är viktigt att alla når en punkt i livet när de slutligen accepterar sig själva som de är. Det bör ske någon gång i slutet av tonåren eller i 20-årsåldern, när man har mognat.

Händerna på hjärtat

Det är då ditt livs stora äventyr börjar. Bara självmedvetna och känslomässigt mogna människor kan gå vidare med integritet, öppna för allt som livet kan erbjuda dem, eftersom de i sin tur har mycket att ge till livet.

Varje dag blir du mer mänsklig och mottaglig för saker omkring dig

Vad innebär det att bli mer mänsklig? Självklart är vi alla människor – födda som spädbarn, växande och lärande från vår omgivning. Men om det finns en aspekt som har gjort oss till människor. Som gjort oss till varelser som skiljer sig från resten av djurriket, är det vår förmåga att uppleva känslor till exempel kärlek...

  • Att vara mänsklig är att vara mer känslig för realiteterna i det dagliga livet.
  • Det är att kunna lyssna på dig själv och förstå dina behov. Att intuitivt veta hur du stärker banden till andra och visar empati…
  • Vi är alla människor. Men bara några av oss agerar med äkta emotionell intelligens och respekt, kommunicerar med integritet och främjar en positiv miljö där alla runt omkring oss vinner och ingen är förlorare.

Acceptera dig själv

För att nå detta viktiga skede där du sammankopplar dig med de omkring dig så måste du först acceptera dig själv.

  • Acceptans innebär inte bara att vara nöjd med din kropp eller utseende.
  • Acceptans innebär att du bekräftar ditt förflutna – inte bara dina framgångar, utan även dina misstag.
  • Det är viktigt att du accepterar dina misslyckanden samtidigt som du också lär dig från dem. Det är så du lär dig att acceptera varje aspekt av ditt liv, ditt förflutna och din nutid.
Funderande kvinna

Anta inte att människor som tycks ha perfekta liv är lyckliga. Lycka består av stunder som först och främst börjar inifrån. Endast de som är stolta över vilka de är samtidigt som de är ödmjuka, respektfulla och genuint intresserade av att skapa lycka för människor omkring dem kan göra den här världen till en bättre plats varje dag.

Så kom alltid ihåg att vara mer mänsklig, mindre perfekt, och lyckligare.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.