Vad säger din ögonfärg om dig?

Iridologi är en vetenskap som studerar ögats iris, som kan användas för att utröna ifall du har anlag för vissa typer av hälsoproblem, baserat på din ögonfärg.

Iridologer är terapeuter som utför djupgående undersökningar angående alla de signaler som ögat sänder ut. Vår ögonfärg kan redan nu ge oss information om vissa farhågor vi redan har, eller varna oss om andra hälsotillstånd som skulle kunna förvåna dig.

Enligt iridologin kan din ögonfärg visa ifall du har anlag för vissa hälsotillstånd från födseln, vilket i framtiden beror på hur bra du tar hand om dig själv, hur du äter, mm. Detta innebär inte att ögats iris har en definitiv påverkan, utan det blir en ledtråd som guidar oss till bättre hälsa. Ifall du lider av något hälsoproblem, eller är osäker, bör du konsultera en iridolog för en pålitlig diagnos.

I denna artikel kommer vi att förklara de generella egenskaper som varje ögonfärg vittnar om, vilket delas in i tre kategorier:

Blå och grå ögonfärg

Personer med blå eller grå iris kan ha svaga punkter när det kommer till hals, näsa och öron, vilket kan innebära att de har anlag för katarakter, andningsproblem, irritation i magens slemhinnor samt problem med njurar och leder.

Då irisen har flera vita linjer kan detta också vara ett tecken på en viss typ av förändring i nervsystemet, vilket leder till anlag för nervositet eller ängslighet, muskelspasmer och en blandning av dessa känslotillstånd och fysiska problem. I detta fall måste du hjälpa dig själv med avslappnande medicinska växter, Bachblommor, homeopati och regelbunden träning.

ögonfärg2

Bruna och mörka ögon

Denna ton innehåller allt från ljusbrunt till mörkbrunt eller nästan svart.

Generellt sett visar denna typ av iris på att du kan ha anlag för obalanser kring metabolismen vid hantering av blod och mineraler, som kalcium, järn, och svavel, vilket innebär att personer med detta bör tänka på hur de behandlar cirkulationssystemet, speciellt lever, benmärg och mjälte.

Över tid kan dessa personer även utveckla problem med fetma, sköldkörtel och endokrina förändringar, vilket innebär att kommande behandlingar även måste inkludera levern.

Dessa personer har generellt inte några hälsoproblem då de är yngre, men vid 25-30 års ålder kan de börja få problem som höga kolesterolvärden, anemi, mm.

Denna ögonfärg innebär att du måste tänka på dessa hälsoaspekter från en tidig ålder, eftersom då du inte har några hälsoproblem vid en tidig ålder kommer du generellt utveckla dåliga kostvanor.

Vi rekommenderar att du tränar regelbundet för att bibehålla balansen i cirkulationssystemet. Du bör även ta specifika kosttillskott.

Ljusare ögonfärg, å andra sidan, som nötbruna ögon, kan innebära att du har anlag för problem med andning samt matsmältning. Kroppen kommer behöva eliminera gifter med regelbundna reningar och en hälsosam kost.

ögonfärg3

Gröna och blandade ögon

Denna kategori innefattar alla färger inom de föregående kategorierna, och inkluderar iris med blandade färger, oftast grön och brun. Denna kategori innefattar även helt gröna ögon. För att kunna utröna vilka anlag du har måste du kolla ifall dina ögon är ljusare eller mörkare, vilket innebär att du hamnar i den första eller andra listan.

ögonfärg4

Bevis

Ett bra sätt att kontrollera pålitligheten kring din diagnos är att jämföra dig själv med familjemedlemmar som har samma ögonfärg som dig. Som vi tog upp i början av denna artikel beror dock dina anlag för att utveckla vissa sjukdomar även på hur du tar hand om din hälsa.

Under årens lopp kommer du att kunna observera förändringar i din ögonfärg, då ögonen oftast blir mörkare. Detta händer eftersom kroppen blir ”smutsigare” med tiden.

Denna guide kan i varje fall vara intressant eller användbar, och om du skulle vilja lära dig mer om ämnet kan du konsultera en specialist som kan ge dig mer information genom att utföra en ögonundersökning.

Bilder: neuroticcamel, Jenn Durfey och starbooze.
MER FÖR DIG