Undvika rynkor med naturliga behandlingar

Undvika rynkor med naturliga behandlingar
Karla Henríquez

Skriven och verifierad av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Argan kan hjälpa oss att undvika rynkor och fläckar. Efter att ha applicerat denna kur, försök att ligga ner under någon halvtimme för att förbättra dess effekter.

Det stämmer att många känner sig stolta över sina rynkor. De symboliserar all den erfarenhet som de har dragit på sig under åren. År som varit fyllda av lycka, visdom och även dåliga tider. Men det finns också personer som å andra sidan inte tycker om dem, och som skulle vilja undvika rynkor eller få dem att minska.

Utav denna anledning kommer vi här att ge dig några effektiva recept för att förbereda hemmagjorda masker som kommer att hjälpa oss att undvika rynkor och motverka lite av den tid som har drabbat vår hud.

Argan

Argan är en av de mest naturliga ingredienserna som finns för att få oss att bibehålla en hälsosam hud och undvika rynkor. Argan är mycket användbar för att undvika rynkor, fläckar, torr- och ojämnheter i huden. I följande recept kommer vi att visa dig hur du kan använda denna viktiga ingrediens för att bereda en perfekt lösning för att undvika rynkor och få en mer ungdomlig hud.

Mask med argan för att undvika rynkor

Argan

Denna enkla, men ändå så effektiva mask, bereder du enligt följande:

I mixern lägger du två matskedar yoghurt, en matsked honung och tolv droppar argan olja. Du bör blanda dessa ingredienser ordentligt tills du får en massa.

Det första steget är att tvätta de zoner du kommer att applicera den på. Du kan därefter börja applicera den på ditt ansikte, hals, bröst, händer och på andra ställen på kroppen där det behövs. Låt det verka minst en halvtimme. Ifall du har möjlighet att lägga dig ner och vila kommer detta att vara ännu bättre för att undvika rynkor. Skölj sedan av med ljummet vatten.

Huskur med argan för ögon och ansikte

Som vi alla vet är området runt ögonen mycket känsligt och kräver en speciell behandling. För området runt ögonen kan vi bereda en hemmagjord mjuk kräm med en halv kopp malen havre, två matskedar mjölkkräm och tio droppar arganolja.

Dessa ingredienser bör du blanda ordentligt tills du får en mjuk massa utan klumpar. Applicera därefter på området runt ögonen genom att massera mjukt i cirkulära rörelser. Därefter låter du det verka under 20 minuter för att till slut skölja av.

Rödbetor för huden

rödbetor

 

Rödbetan är en annan fantastisk ingrediens med goda egenskaper som hjälper oss att undvika rynkor. Vi kan dra nytta av rödbetans näringsgivande egenskaper genom att bereda en hemmagjord ansiktsmask som är väldigt effektiv och vars resultat du snart kommer att kunna se.

Hur bereder man en mask med rödbetor för att undvika rynkor

För att bereda denna mask med rödbetor måste du lägga en av dessa i en mixer. Du ska inte skala den, utan endast skära den i bitar. Mixa ordentligt och lägg därefter i två matskedar vetegroddar och en matsked honung. Fortsätt att mixa tills ingredienserna har blandats ordentligt. Då du har uppnått den önskade konsistensen, lägg blandning i en behållare med ett tätt lock och förvara i kylskåpet. Du kan sedan applicera denna mask varje kväll på de områden där det behövs. Vänta tjugo minuter innan du sköljer av.

Aprikoser och dess fördelar för kroppen

Aprikoser kan vara väldigt utsökta men de har även egenskaper för att undvika rynkor. Med tanke på denna anledning är det inte förvånande att många naturprodukter innehåller aprikoser. Vi rekommenderar dig därför att du gör en effektiv hemmagjord ansiktsmask som du kan använda på hela kroppen.

Denna aprikosmask bereder du på följande sätt:

Tvätta och skala två mogna aprikoser. Placera sedan dessa i en mixer och lägg till en matsked honung och en matsked olivolja. Mixa tills alla ingredienser har blivit ordentligt blandade. Applicera därefter denna kräm på ansiktet, halsen, armarna eller där du vill. Låt det verka under 20 minuter och skölj därefter med ljummet vatten.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.