Två recept på piña colada-cheesecake

Vill du baka en piña colada-cheesecake? I den här artikeln delar vi med oss av några olika trick för att förbereda just en sådan i några enkla steg. Testa den redan idag!
Två recept på piña colada-cheesecake

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Cheesecake är en mycket populär efterrätt på grund av dess milda smak och krämiga konsistens. I den här artikeln ska vi ge dig en innovativ variant av det traditionella receptet som vi är säkra på kommer att överraska hela familjen! Lär dig hur man gör en piña colada-cheesecake.

En av de saker vi gillar med det här receptet, förutom dess fantastiska smak, är att det är så lätt att göra att du inte ens behöver sätta på ugnen! Det gör den helt perfekt till de varmaste sommardagarna. Vi hoppas att du gillar den!

Piña colada-cheesecake utan ugn

piña colada-cheesecake på tallrik med kanelstång
Piña colada-cheesecake är en lättlagad efterrätt.

Receptet som vi delar med oss av nedan är inte direkt nyttigt. Men det är väldigt gott. Naturligtvis kan du anpassa det så att det passar för personer som är glutenintoleranta eller den diet du följer. I slutet av artikeln ger vi dig några idéer för hur du kan göra det.

Vårt recept innehåller en liten skvätt alkohol i form av en matsked rom som man blandar ner i smeten. Om du vill ha en efterrätt som är lämplig för barn kan du bara hoppa över denna ingrediens, eftersom det inte påverkar receptet alls.

Ingredienser

För pajskalet (för en 24 cm stor pajform):

 • 250 gram digestivekex eller liknande grahamskex
 • 125 ml smält smör

För fyllningen:

 • 250 gram färskost
 • 200 ml kondenserad mjölk
 • 150 ml kokosyoghurt
 • 200 ml vispgrädde
 • 200 gram konserverad ananas (tärnad)
 • 14 gram ofärgat gelatin
 • 1 matsked vit rom (valfritt)

Obs! Om du inte gillar kokosyoghurt kan du använda vanlig yoghurt istället.

För dekoration:

 • Ananasskivor (valfritt)

Förberedelse av piña colada-cheesecaken

piña colada-cheesecake: djup i sockerkaksform
Du kan dekorera din cheesecake med ananasskivor eller ananasbitar, precis som du vill!
 1. Förbered först en 24 cm stor form med avtagbar botten. För att göra detta, smöra den väl. Du kan också lägga i bakplåtspapper på bottnen.
 2. Krossa sedan grahamskexen och blanda dem med det smälta smöret. Pressa ut blandningen i bottnen på din form till ett jämnt och snyggt lager.
 3. Vispa därefter färskosten i en stor skål tills den är mjuk och den har en slät och fluffig konsistens.
 4. Tillsätt yoghurt och kondenserad mjölk. Vispa igen.
 5. Tillsätt sedan ananasbitarna och romen till smeten. Sätt åt sidan.
 6. Vispa vispgrädden tills den bildar toppar. Den måste ha en ganska hård konsistens innan du blandar ner den i resten av fyllningen, men vispa inte så länge att den blir till smör.
 7. Bland ner 1/3 av vispgrädden i ostblandningen.
 8. Vänd sedan försiktig ner resten av den vispade grädden med stora, luftiga tag.
 9. Följ rekommendationerna på gelatinförpackningen för att blötlägga och lösa upp den och tillsätt den sedan till blandningen. Kom ihåg att försiktigt vända ner gelatinet i blandningen så att fyllningen inte tappar luft.
 10. Häll sedan fyllningen i din form med bottnen av grahamskex.
 11. Kyl i minst två timmar.
 12. Dekorera slutligen med ananasskivor och servera.

Piña colada-cheesecake för glutenintoleranta

piña colada-cheesecake i portionsform
Visste du att det är möjligt att göra en läcker cheesecake för personer som är glutenintoleranta? Allt du behöver göra är att ersätta några av ingredienserna med glutenfria alternativ.

Du kan anpassa ovanstående recept så att personer som inte tål gluten också kan njuta av den drömska smaken av piña colada. För att göra detta, välj kex som är lämpliga för personer med glutenintolerans och fukta dem med vatten. Voilá, din botten är klar!

För fyllningen behöver du:

 • 500 gram färskost utan vete, havre, korn och råg
 • 2 ägg
 • 200 gram socker
 • 2 matskedar lättmjölk (30 g)
 • 70 gram majsstärkelse
 • 1 burk krossad eller tärnad ananas (100 g)
 • 1 matsked rom

Beredning

 1. Sätt ugnen på 175°C.
 2. Blanda först alla ingredienserna till fyllningen tills du får en jämn och slät smet.
 3. Häll sedan smeten över bottnen.
 4. Grädda i 35-40 minuter i nedre delen av ugnen
 5. Låt svalna och kyl i minst två timmar innan du serverar den.
 6. Dekorera med ananas.

Variationer på receptet

 • Du kan använda en tunn rulltårtekaka till botten om du föredrar en mjuk kaka.
 • Om du inte gillar kakor med fruktbitar kan du krossa ananasen och blanda ner purén i fyllningen.
 • Har du problem med att vispa grädden? Här är vårt trick. Ställ in grädden i frysen i 10 minuter innan du vispar den. På det här sättet kommer den att få en bättre konsistens. Om du fortfarande inte lyckas vispa den ordentligt kan du tillsätta en eller två matskedar socker för att hjälpa topparna att bildas.
 • För att minska på kaloriinnehållet i receptet kan du byta ut grahamskexen mot kex med ett lägre kaloriinnehåll och fukta dem med vatten istället för smör. Byt också ut färskosten mot en lättare variant. Undvik dessutom att tillsätta den kondenserade mjölken (eftersom den är rik på socker) och ersätt den med yoghurt.

Vad tycker du om vår piña colada-cheesecake? Den är helt enkelt läcker! Även om den tar lite tid att förbereda, är den mycket lätt att göra. Prova den idag!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.