Tre medicinalhuskurer mot allergier

juni 24, 2019
Lider du av regelbundna allergier eller säsongsallergier? I den här artikeln kommer vi ta en titt på några medicinalväxter som kan vara till hjälp.

Om du naturligt vill motverka allergener så kan det vara bra att använda medicinalhuskurer mot allergier med rensande och antiinflammatoriska egenskaper. Du kommer då gradvis att kunna bli av med de irriterande allergisymptomen.

Fortsätt läsa för att lära dig om de tre bästa medicinalhuskurerna för allergier, inkluderat salvia, rosmarin, nässla, lakrits, fläder och lera.

Medicinalhuskurer mot allergier

Då vi säger ”allergier” så pratar vi ofta om kroppens reaktion mot externa agenter som överstimulerar immunförsvaret. Allergierna är också ett symptom på en ackumulering av gift i kroppen. Syftet med behandlingen bör därför vara att göra sig av med dessa allergener, vilket man uppnår genom att underlätta för levern och njurarna.

Balansen i dina tarmar är också viktig. Du kan uppnå detta med en kost med näringsrik mat, mycket vatten och probiotika som kommer hjälpa dig med tarmfloran.

Te med salvia, rosmarin och nässlor

Te med salvia.

Den först huskuren är baserad på de läkande egenskaperna hos tre medicinalväxter:

 • Salvia: Detta är en medicinalväxt som har använts för kvinnor sedan antikens dagar. Den är toppen för att behandla allergier tack vare sina antiinflammatoriska egenskaper. Den har dessutom avslappnande och balanserande egenskaper, och den hjälper med matsmältningen.
 • Rosmarin: Rosmarin lindrar inflammation som är relaterad till allergier, speciellt då detta påverkar ögonen i form av torrhet, klåda och tårar. Rosmarin förbättrar dessutom cirkulationen.
 • Nässlor: Nässlan är en väldigt avgiftande vildväxt som underlättar borttagandet av gifter. Den reducerar allergisk rinit och förbättrar livskvaliteten hos de personer som tar det frekvent.

Detta medicinska te bör tas dagligen, och alltid mellan måltider för bättre effekt. Kombinera eller alternera med de två huskurerna härunder.

Fläder och lakrits

Te på fläderblom.

Du kan gör ett annat väldigt effektivt avkok med fläder och lakrits:

 • Fläder: Denna blomma lindrar vanliga allergisymptom som klåda, nästäppa, halsinflammation, hosta och utslag. Den är också väldigt effektiv för att behandla hudutslag. Utöver att dricka den så kan du också applicera blomman utvärtes.
 • Lakrits: Denna ört har en söt och intensiv smak och är en naturlig antihistamin, både vid utvärtes och invärtes bruk. Faktum är att det finns antika behandlingar där man tagit lakritsbad för att kunna dra nytta av dess naturliga kortison. Denna växt är också en kraftig anti-inflammatoriska agent med tanke på dess främsta komponent, glycyrrhizin. Den lindrar dessutom slemmet i respirationssystemet och gör att gifter lättare tas bort från kroppen.

OBS: Du bör vara medveten om att lakrits kan öka blodtrycket. Folk med högt blodtryck bör därför konsultera en läkare eller välja en annan naturlig huskur för att behandla sina allergier.

Medicinalhuskurer mot allergier: Dryck med vitt lerpulver

Denna dryck med vit lera är en antik och enkel huskur som hjälper med att ta bort gifter från kroppen och som samtidigt behandlar allergier. Det är också en fantastisk huskur för personer med högt kolesterol och gastrit.

Ingredienser

 • 1 matsked vitt lerpulver
 • 1/2 glas vatten

Tillredning

 • Blanda först lerpulvret i ett halvt glas vatten.
 • Tänk på att det är viktigt att man inte använder redskap av metall eller plast. Försök istället att använda glas, keramik eller trä.
 • Låt det sedan verka under 10 minuter.
 • Om du lider av högt blodtryck så bör du undvika att dricka detta pulver.
 • Drick denna huskur varje dag på tom mage.
 • Drick dagligen under en månad. Du kan upprepa behandlingen några veckor senare.