Tre huskurer med honung som kan lätta på influensan

Huskurer med honung är ganska populära på grund av deras slemlösande, antiinflammatoriska och antivirala egenskaper. Detta beror på att honung är en av de bästa naturliga ingredienserna mot influensa. Upptäck hur du kan dra nytta av det med dessa tre huskurer!
Tre huskurer med honung som kan lätta på influensan

Senaste uppdateringen: 11 juli, 2020

Huskurer med honung är bra att ha koll på när säsongerna ändras… särskilt när de medför plötsliga temperaturförändringar och din risk för att få influensa ökar. Det är alltid bra att ha några effektiva naturliga alternativ till hands vid behov.

Visste du att honung är ett naturligt antibiotikum? Tack vare sina läkande egenskaper har detta i alla tider använts i alla möjliga botemedel. En av dess främsta användningsområden är att stärka en persons immunsystem och motverka sjukdomar.

I den här artikeln ska vi nu ge dig mer information om hur du använder honung för att bekämpa och behandla influensan.

Huskurer med honung – ett naturlig antibiotikum

Honung har ett näringsvärde och har visat sig har kraftiga läkande egenskaper som kan hämma influensavirus. Det är av detta skäl som det är ett viktigt ämne att ha till hands vid behandling av denna sjukdom. (Kom dock ihåg att antibiotika bara bekämpar bakterier, inte virus).

Honung har också antioxidanter och antiinflammatoriska egenskaper. Dessutom, som om det inte var tillräckligt, har det probiotiska egenskaper och förbättrar också den kardiovaskulära funktionen. Liksom med alla naturliga ingredienser kan dess näringsvärde och huvudegenskaper variera beroende på typ, kvalitet, blommornas variation och geografiskt ursprung. Men i allmänhet kan vi säga att detta livsmedel är rikt på vitaminer, mineraler, polyfenoler, aminosyror, proteiner, enzymer och även andra hälsonyttiga komponenter.

Som sagt, låt oss ta en titt på kurerna!

1. Sirap med honung och kanel

honung

En kombination av honung och kanel kan hjälpa till med att stärka immunförsvaret och snabba upp läkningen av influensan.

Den första huskuren med honung som vi ska ge dig för att behandla influensan är väldigt enkel att förbereda och också väldigt god. Allt du behöver göra är att blanda honung med ceylonkanel för att få en tät beredning som liknar en sirap.

När du blandar dessa två ingredienser förbättrar du i princip egenskaperna hos honungen med ceylonkanelen. Om du inte visste så är kanel också ett effektivt botemedel på grund av dess antivirala, antibakteriella och svampdödande egenskaper. Dessutom kan denna kraftfulla kombination stimulera din kropp och övervinna utmattningen som är resultatet av influensan.

Ingredienser

 • 4 matskedar ceylonkanel (60  g)
 • 4 matskedar ekologisk honung (80 g)

Förberedelse och intag

 • Blanda båda ingredienserna och förvara blandningen i en sluten burk. Om honungen blir för hård värmer du bara den i ett varmt vattenbad.
 • Ta sedan en matsked varje dag på tom mage och en matsked en halvtimme före varje måltid om du har influensa.

2. Huskurer med honung och marinerad vitlök

Den andra av dessa huskurer med honung för behandling av influensa innebär urlakning av rå vitlök. Denna växt innehåller allicin, så den är ganska potent mot virus, bakterier, svamp och även effektiv mot parasiter. Dessutom är vitlök också bra för att förebygga hjärt-kärlsjukdomar.

Du kan förbereda detta botemedel när du vill förhindra influensa eller också bara ta det när du känner de första symptomen. På så sätt stärker du ditt immunsystem, lindrar de irriterande symtomen och påskyndar läkningen.

Ingredienser

 • 10 vitlöksklyftor (150 g)
 • 7 matskedar honung (140 g)

Förberedelse och intag

 • Börja med att skala vitlöksklyftorna och skär dem i skivor.
 • Lägg dem sedan i en burk tillsammans med honungen.
 • Förvara burken på en svalm mörk plats i en vecka.
 • Ta en tesked på tom mage. Om du redan har influensa, ta upp till fem teskedar utspritt under dagen om du inte har problem med matsmältningen.

3. Sirap med honung, apelsin och ingefära

honung apelsin ingefära
En naturlig, hemgjord sirap med honung, apelsin och ingefära kan hjälpa till att lugna de typiska influensasymtomen. Dessutom stärker det ditt immunsystem.

Slutligen kommer här en annan enkel och billig sirap som du kan göra hemma.

För att göra den använder du apelsinskal eftersom dessa är rika på vitamin C, vilket är bra för att läka andningssymptom och öka kroppens immunförsvar i allmänhet. Dessutom lägger du till ingefära, en kryddsmakande ingrediens som genererar kroppsvärme och hjälper dig när du har feber.

Ingredienser

 • Skal från 2 ekologiska apelsiner
 • 1 matsked ingefärapulver (7 g) eller en skiva färsk ingefära (10 g)
 • 6 matskedar honung (120 g)
 • 2 glas vatten eller naturlig apelsinjuice (500 ml)

Förberedelse och intag

 • Koka apelsinskal och ingefära i juice eller vatten i 30 minuter.
 • Stäng av plattan och låt det svalna innan du tillsätter honung. Låt stå i 15 minuter till, och sila sedan.
 • Förvara i en burk i kylen och ta 3 matskedar om dagen med dina måltider om du har influensa.

Nu känner du till några bra huskurer med honung för att behandla influensan! På liknande sätt är de också förebyggande behandlingar som hjälper till att höja ditt immunförsvar. Tänk på att förebyggande är den bästa medicinen. Tänk dock på att dessa huskurer är bäst för vuxna, eftersom honung inte är säkert för barn.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Chang, J. S., Wang, K. C., Yeh, C. F., Shieh, D. E., & Chiang, L. C. (2013). Fresh ginger (Zingiber officinale) has anti-viral activity against human respiratory syncytial virus in human respiratory tract cell lines. Journal of Ethnopharmacology. https://doi.org/10.1016/j.jep.2012.10.043
 • Miguel, M. G., Antunes, M. D., & Faleiro, M. L. (2017). Honey as a complementary medicine. Integrative Medicine Insights. https://doi.org/10.1177/1178633717702869
 • Watanabe, K., Rahmasari, R., Matsunaga, A., Haruyama, T., & Kobayashi, N. (2014). Anti-influenza Viral Effects of Honey In Vitro: Potent High Activity of Manuka Honey. Archives of Medical Research. https://doi.org/10.1016/j.arcmed.2014.05.006
 • Singh, M. P., Chourasia, H. R., Agarwal, M., Malhotra, A., Sharma, M., Sharma, D., & Khan, S. (2012). Honey as complementary medicine – A review. International Journal of Pharma and Bio Sciences.
 • Nahas, R., & Balla, A. (2011). Complementary and alternative medicine for prevention and treatment of the common cold. Canadian Family Physician.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.