Tips för hur du gör en trevlig picknick hemma

En picknick hemma är en annorlunda och rolig idé för att njuta av ett mellanmål eller en måltid med dina nära och kära. Denna aktivitet är mycket enkel och budgetvänlig. Vi delar med oss ​​av några tips här!
Tips för hur du gör en trevlig picknick hemma

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

En picknick hemma är ett enkelt och roligt sätt att tillbringa lite tid med din familj, vänner, din partner eller dig själv. Dessutom är det en mångsidig aktivitet eftersom du kan välja vilket hörn som helst i ditt hem för att ha den på. Ditt sovrum, vardagsrummet eller trädgården – det är helt upp till dig!

Du behöver inte anstränga dig för att leta efter en passande uteplats i en park eller i en skog någonstans. L ägg bara några mattor eller filtar på golvet, ta fram lite småplock och bjud in familj eller vänner!

Det är väldigt bekvämt för att bota tristessen och testa på lite andra saker än att titta på serier eller filmer. Samtidigt kan du med denna aktivitet njuta av en mysig eftermiddag utan att behöva gå ut.

Vill du veta hur man gör en picknick hemma? Läs vidare!

Tips för en rolig picknick hemma

En av fördelarna med att ha en picknick hemma är att du kan njuta av en god måltid i sällskap med din familj och dina vänner. Eller varför inte överraska din partner med en picknick för er bröllopsdag eller bjud dig själv på en dejt med dig själv.

Med denna billig och kreativa aktivitet behöver du inte gå ut för att njuta av kvalitetstid med dina nära och kära. För att hjälpa dig med inspirationen, följ gärna dessa tips när du ska göra i ordning för en picknick hemma.

1. Hitta en bekväm plats

Platsen du väljer är en viktig del för din picknick hemma. Ett tips är att hitta en varm och lagom stor plats utomhus. Till exempel i trädgården, på terrassen eller på balkongen.

Men om inspirationen infinner sig på en regnig dag, eller om du inte har en uteplats hemma, oroa dig inte. I det här fallet är vardagsrummet ett lika gott alternativ.

balkong
Ha en picknick på balkongen eller terrassen – idealiskt om det inte regnar.

2. Använd filtar för din picknick hemma

Oavsett om du väljer en picknick på golvet eller din gräsmatta på bakgården behöver du några mattor eller filtar för att alla ska kunna sitta bekvämt. Du kan även lägga ut några kuddar så att ni kan ligga ner och prata eller titta på molnen på himlen.

3. Ta med en bra bok

Föreställ dig att njuta av en favoritbok samtidigt som du äter en riktigt god måltid. Om du planerar denna picknick som en stund att vara bara med dig själv, kan du välja att göra det i sällskapet av en bok. En bra bok ger din fantasi och kreativitet fritt spelrum. Samtidigt ger läsning dig ny kunskap.

4. Ta med brädspel på din picknick hemma

Vill du tillföra lite lek och skratt till din picknick? Prova några roliga brädspel! Denna plan passar bra både för familj och vänner. Några spel att välja mellan är kortspel, Monopol eller Jenga. Alla kommer att ha roligt!

Läs mer i den här artikeln: Roliga aktiviteter för att motverka barnfetma

5. Förbered något gott

Maten är den viktigaste delen av picknicken. Du kan du tillaga något enkelt att äta, som smörgåsar och pizza, eller lite mer komplicerade måltider, som lasagne eller paj. Du kan också göra desserter eller förbereda lite snacks – det är bara att börja planera!

6. Välj drycker som passar vädret

Det finns flera olika drycker som du passar bra för denna aktivitet. Det kan bero lite på vädret.

Om det är kallt är kaffe eller varmt te bra alternativ. Om det däremot är varmt ute kan du exempelvis välja någon läsk, juice eller iste. Och inför kvällen kanske det passar bra med några smakfyllda cocktails.

7. Undvik plast

Till din måltid rekommenderar vi att du använder återvinningsbara tallrikar, glas och bestick. På så sätt minskar du användningen av plast och din miljöpåverkan. Kom ihåg att plast förvandlas till små fragment som förorenar nästan alla delar av vår planet.

8. Glöm inte dekorationen till din picknick

Till denna aktivitet kan du dekorera med blommor för att skapa en mysig atmosfär. Ett annat sätt att inreda är att göra en fiktiv brasa med julbelysning och stenar du hittar i din trädgård.

Läckra idéer för mat på en picknick hemma

Förstås är ett nödvändigt tillbehör för en picknick den ikoniska picknickkorgen. Och en fördel är att du är hemma så att du kan använda dina egna bestick och göra några välsmakande hemlagade rätter.

Faktum är att du inte alls behöver tillaga några komplexa rätter. Kom ihåg att less is more” och att en enda rätt kan räcka bra. Med detta i åtanke har vi tips på 6 alternativ för din picknick hemma.

  • Ostsmörgåsar: Smörgåsar är ett bra och vanligt alternativ när du vill tillaga en snabb och okomplicerad måltid. Till fyllningen kan du använda färskost eller någon smörgåsröra. Till detta smakar det gott med någon söt dryck.
  • Caesarsallad: Det här alternativet är väldigt enkelt och mångsidigt. Du kan servera den med lite bröd och osttärningar. Enkelt och väldigt gott!
  • Hemlagad pizza: Med hjälp av en ugnsvarm hemlagad pizza kan du vinna allas hjärtan. Därför är hemlagad pizza ett utmärkt val för en picknick med familjen eller varför inte den nya pojkvännen.
  • Vaniljkakor: Glöm inte sötsaker i din picknickmeny. Här är kakor det enklaste när det kommer till desserter.
  • Chokladkaka: En av de mest populära desserterna för alla sammankomster är en härligt mjuk chokladkaka. Det är gott och de flesta gillar det. Eftersom du är hemmavid kan du gärna servera den med lite glass. Utsökt!
  • Tryffelbollar med vit choklad: Å andra sidan är enkla och krämiga bollar av chokladtryffel doppade i vit choklad ett bra val att bjuda dina gäster på. Du kan fylla dem med olika typer av tryffel och krämer och dekorera utsidan med färgat strössel.
par gör pizza
Att laga pizza tillsammans hemma ger ett mervärde till picknicken. Du kan dela din skapelse med familj eller vänner.

När är den bästa tiden att ha picknick hemma?

Det finns ingen specifik tid för denna aktivitet. Ställ i ordning din picknick på morgonen, på eftermiddagen eller på kvällen – som du vill. Bestäm först tiden så kan du sedan välja mat, dryck, dekorationer och lämplig plats.

Till exempel, på morgonen kan du göra en picknick med en lätt frukost eller lunch. Eller om du hellre vill ha en picknick under månens sken, kan du dekorera platsen med ljus eller lyktor.

Vad väntar du på? Gör dig redo för en speciell picknick i ditt eget hem!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Marchant T, Lucchini G, Cuadrado B. ¿Por qué leer bien es importante?: Asociación del Dominio Lector con otros aprendizajes. Psykhe (Internet). 2007. (Consultado 1 de May 2021); 16 (2). Disponible en: https;//scielo.conicyt.cl.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.