Tips för snabbväxande och starkt hår

· februari 24, 2016

Alla vill vi få starkt hår som växer snabbt och ser bra ut, men ibland kan vi märka att det ser slött ut, svagt och ännu värre – att det knappt växer. Detta får oss ofta att investera i dyra behandlingar. Det finns dock enkla kurer vi kan göra i hemmet. Vill du få reda på mer om dem? 

Enkla idéer som ger dig starkt och snabbväxande hår

1. Intern omsorg: Din kost

vitamin

En yttre behandling bör kompletteras med intern hälsa, vilket är anledningen till att det är nödvändigt att du förbättrar din kost och integrerar vissa ingredienser i din rutin. Vilka är de?

  • Vitamin B: Denna hittas i den flesta grönsaker med gröna blad. Gör sallader rika på spenat, vattenkrasse, salladshuvud och senapskål. Torkade frukter och spannmål är också bra.
  • Vitamin C: Varför inte börja dagen med apelsinjuice? Kiwi, mango, papaya och grapefrukt är också bra.
  • Tveka inte att göra hälsosamma avkok med ingefära som bas, grönt te, åkerfräken och fördelaktigt vitt te.

2. Kur med rosmarin och olivolja

rosmarin

Detta involverar fantastiska naturliga ämnen som ger full näring åt din skalp och samtidigt ger dig ett snabbväxande och starkt hår. Ditt hår stimuleras och får massor av näring.

En väldigt användbar applicering är denna:  Tillsätt två matskedar essentiell rosmarinolja till 1 dl olivolja och värm detta i två minuter i mikron. Om du inte har essentiell rosmarinolja till hands kan du byta ut det mot ett avkok med två rosmarinkvistar och 1 dl vatten. Lägg därefter i olivoljan. Låt denna blandning stå i två timmar. När den är redo masserar du din skalp efter schamponering. Låt det sitta i 10 minuter och skölj sedan ur.

Massera dig själv med denna blandning två gånger per vecka.

3. Den magiska kraften hos naturliga oljor och avokado

avokado

För att bereda denna behandling behöver du en halv avokado och en kapsel med vitamin E. Du kan hitta vitamin E på apotek eller naturapotek, vilket är perfekt för att stimulera hårväxt. Om du inte har vitamin E kan du även använda kokosnötsolja.

Ta massan från en halv avokado och gör en tunn blandning med en sked. Lägg därefter till en kapsel med vitamin E, eller 7 dl kokosnötsolja. Blanda ordentligt och applicera på vått hår i 20 minuter. Skölj därefter ur. Varför inte göra det varje vecka?

4. Mask med ägg och öl

ägg2

Denna mask med öl och ägg är perfekt för att stimulera hårväxt. Den stärker även ditt hår så att resultatet blir ett snabbväxande och starkt hår med en fantastisk lyster. Det är toppen om du gör det en gång per vecka.

Du behöver tre äggulor och ett halvt glas öl. Du använder mixern för att blanda det ordentligt. När den är klar applicerar du den i ditt hår i 20 minuter. Det är mer bekvämt om du använder en plasthandske. Skölj därefter med varmt vatten.

5. Nässelvatten

nässlor

Det kanske förvånar dig, men nässelvatten har essentiella ingredienser för att tona håret och stimulera dess växt, samt regenerera det. Det är en väldigt effektiv, gammal kur för att få snabbväxande och starkt hår. Faktum är att den används i många behandlingar du hittar i affärer och apotek.

För att dra nytta av fördelarna gör ett avkok på 5 nässlor i ett glas kokande vatten. Låt det koka upp och sedan sjuda i några minuter. När det har blivit varmt kan du applicera det i vått hår och massera in det i 10 minuter. Efter att tiden har gått sköljer du med varmt vatten.

Det är toppen att göra det två gånger per vecka. Du kommer se hur bra det fungerar. Så tveka inte!