Tips för snabbväxande och starkt hår

Tips för snabbväxande och starkt hår

Senaste uppdateringen: 13 januari, 2019

Alla vill vi ha snabbväxande och starkt hår som ser friskt och svallande ut. Ibland har vi dock hår som ser slött ut , svagt och ännu värre – som knappt växer. Detta får oss ofta att investera i dyra behandlingar. Men de finns faktiskt enkla kurer vi kan göra hemma. Vill du lära dig mer om dem? 

Enkla idéer som ger dig starkt och snabbväxande hår

1. Intern omsorg: Din kost

Tänk på kosten

En yttre behandling bör kompletteras med intern hälsa, vilket är anledningen till att det är nödvändigt att du förbättrar din kost och integrerar vissa ingredienser i denna. Vilka är de?

  • Vitamin B: Denna finns i den flesta grönsaker med gröna blad. Gör sallader rika på spenat, vattenkrasse, salladshuvud och senapskål. Torkad frukt och spannmål är också bra.
  • Vitamin C: Varför inte börja dagen med apelsinjuice? Kiwi, mango, papaya och grapefrukt är också bra.
  • Gör ofta hälsosamma avkok med ingefära som bas, grönt te, åkerfräken och gärna också vitt te.

2. Kur med rosmarin och olivolja

Gör en hårkur

Denna kur innehåller fantastiska, naturliga ingredienser som ger komplett näring åt din hårbotten och samtidigt gör att du får ett snabbväxande och starkt hår. Den stimulerar håret och ger det massor av näring.

En väldigt användbar applicering är denna: Tillsätt två matskedar eterisk rosmarinolja till 1 dl olivolja och värm detta i två minuter i mikron. Om du inte har eterisk rosmarinolja till hands kan du byta ut det mot ett avkok med två rosmarinkvistar och 1 dl vatten. Tillsätt därefter olivoljan. Låt denna blandning stå i två timmar. När den är redo masserar du din hårbotten efter schamponering. Låt det sitta i 10 minuter och skölj sedan ur.

Massera din hårbotten med denna blandning två gånger per vecka.

3. Den magiska kraften hos naturliga oljor och avokado

Avokado är bra för håret

För att bereda denna behandling behöver du en halv avokado och en kapsel med vitamin E. Du kan hitta vitamin E på apotek eller naturapotek. Det är perfekt för att stimulera hårväxt. Om du inte har vitamin E kan du även använda kokosnötsolja.

Ta massan från en halv avokado och gör en tunn blandning med en sked. Lägg därefter till vitaminkapseln, eller 7 ml kokosnötsolja. Blanda ordentligt och applicera på vått hår i 20 minuter. Skölj därefter ur. Varför inte göra det varje vecka?

4. Mask med ägg och öl

En mask med ägg och öl stimulerar hårväxt

Denna mask med öl och ägg är perfekt för att stimulera hårväxt. Den stärker även ditt hår så att resultatet blir ett snabbväxande och starkt hår med en fantastisk lyster. Det är toppen om du gör det en gång per vecka.

Du behöver tre äggulor och 125 ml öl. Du använder mixern för att blanda det ordentligt. När masken är klar applicerar du den i ditt hår och låter sitta i 20 minuter. Det är bekvämast om du använder en plasthandske. Skölj därefter med varmt vatten.

5. Nässelvatten

Använd nässlor för håre

Det kanske förvånar dig, men nässelvatten har essentiella ingredienser för att tona håret och stimulera dess växt, samt regenerera det. Det är en väldigt effektiv, gammal kur för att få snabbväxande och starkt hår. Faktum är att nässla används i många behandlingar du hittar i affärer och på apotek.

För att få ut dessa fördelar, gör ett avkok på 5 nässlor i 2,5 dl kokande vatten. Låt det koka upp och sedan sjuda i några minuter. När det har svalnat kan du applicera det i vått hår, massera in det i 10 minuter. Sedan sköljer du med varmt vatten.

Denna kur kan du med fördel göra två gånger per vecka. Du kommer snart se hur bra det fungerar. Så tveka inte!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.