Använd tepåsar för att minska ringar under ögonen

Tepåsar kan faktiskt lindra problem med ögonen såväl som minska ringar under dem. Varför inte prova?
Använd tepåsar för att minska ringar under ögonen

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Visste du att man kan använda tepåsar för att minska ringar under ögonen?

Många lider av påsar eller mörka ringar under ögonen på grund av stress, otillräckligt med sömn eller till och med genetik. Det må inte vara farligt, men det kan försämra ens utseende.

Om du lider av detta ska du fortsätta läsa, för vi ska förklara hur du kan använda olika tepåsar för att minska ringar under ögonen. Dessa tekniker kan göra att du ser mer vaken ut.

Tepåsar och skönhet

Tepåsar för ögonen

Vissa växter har antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa dina ögon.

Påfågelsträd mot inflammation

Påfågelsträd, eller Caesalpinia pulcherrima kan hjälpa dig med många olika ögonproblem. Om du har påsar under ögonen från otillräcklig sömn kan du t.ex. använda tepåsar med denna växt.

De antiinflammatoriska egenskaperna hos denna ört hjälper inte bara ögonen, utan även att stilla inflammation i levern, sänka feber och behandla bronkit såväl som astma.

  • För att använda dessa tepåsar för att minska ringar under ögonen behöver du bara göra ett te som normalt och sedan lägga de varma (inte heta!) eller kalla tepåsarna över ögonen.
  • Låt dem verka i 15 minuter eller längre om dina problem är väldigt svåra.

Tepåsar med kamomill

Var försiktig med kamomill

Kamomill är en traditionell kur för att behandla ögonproblem.

Kamomill må kunna hjälpa dig med besvär hos ögonen, men man måste vara försiktig eftersom vissa är allergiska mot denna växt.

Om du dock är säker på att du inte är drabbad så kan du med fördel nyttja denna växt. Se dock till att påsarna är väl förseglade så att inget rinner ut och skadar ögat eller orsakar en inflammation.

Kamomill verkar antiinflammatoriskt för att minska pösighet eller ringar under ögonen, vilket ger dig ett mer alert och vaket utseende.

Tepåsar med fänkål

Tepåsar med fänkål kan användas för att lindra trötta ögon om man stirrar på datorskärmar under många timmar eller inte får tillräckligt med vila.

De kan även hjälpa dig med följande problem:

  • Konjunktivit (ögoninflammation)att applicera en tepåse på stängda ögon i minst tio minuter kan hjälpa till att minska irritation och klåda som orsakas av konjunktivit. Kom dock ihåg att denna infektion är väldigt smittsam.
  • Blefarit: detta är en inflammation som inträffar nära kanten på ögonlocken. Symptomen inkluderar inflammation, torrhet och rinnande ögon. Tepåsar med fänkål kan lindra dessa symptom och även hjälpa dig med vaglar.

Råd för mörka ringar och påsar under ögonen

Tepåsar för att minska mörka ringar under ögonen

Innan du applicerar tepåsarna kan du lägga dem i kylen för att förbättra dräneringen.

Tepåsar kan som du ser hjälpa dig att minska mörka ringar under ögonen och till och med tillstånd som ögoninflammation. Här kommer ett avslutande tips för att tackla detta problem.

Först måste du kyla ned påsarna genom att lägga dem i kylen. Kylan stimulerar cirkulationen och hjälper till att dränera vätska från ögat.

Låt påsarna ligga i kylen i några minuter och lägg dem sedan över ögat och låt verka i tio minuter.

Lider du mörka ringar eller påsar under ögonen, eller kanske tillstånd som konjunktivit? Om så är fallet hoppas vi att dessa kurer kan hjälpa dig.

Se bara till att vara försiktig med kamomill, så att du inte drabbas av en allergisk reaktionSe även till att påsarna är förseglade så att du inte får skräp i ögat.

Avvara tio minuter av din dag för att ta hand om ögonen med dessa tekniker!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Castro-Muñoz, Rosario, Castro-Cepero, Viviana, & Ceroni-Stuva, Aldo. (2015). Fenología de Caesalpinia pulcherrima (L.) Sw. en un jardín botánico urbano de Lima, Perú. Ecología Aplicada14(2), 201-209. Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://www.scielo.org.pe/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1726-22162015000200012&lng=es&tlng=es.
  • Fano Machín, Yey. (2016). Complicaciones de la Blefaritis. Presentación de caso. Revista Habanera de Ciencias Médicas15(1) Recuperado en 15 de febrero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1729-519X2016000100010&lng=es&tlng=es.
  • Rodríguez Aguado, O. (2001). Un acercamiento a la medicina popular en Ubrique (1996-1997). Cultura de los cuidados, Año V, n. 10 (2. semestre 2001); pp. 46-62.
  • Rojas Mejía, Á. M. (2007). Plantas medicinales en el manejo de enfermedades oculares.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.