Hur man gör ett te som kan avlägsna celluliter

Tack vare de diuretiska egenskaperna i dessa ingredienser, är detta te perfekt för att minska vätskeretention och minska celluliter i samband med i övrigt hälsosamma vanor.
Hur man gör ett te som kan avlägsna celluliter

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Celluliter är inte ett allvarligt problem. Men vissa föredrar att försöka avlägsna celluliter som är alltför synliga eftersom de känner sig obekväma att bära kläder som blottar den drabbade huden.

Celluliter uppkommer då det bildas fettansamlingar under huden. Detta skapar en ojämn hudyta som syns med blotta ögat.

Vanligtvis kallad “apelsinhud” är detta ett av de skönhetsproblem som ofta drabbar kvinnor. Detta gäller särskilt när de kommer upp i tonåren.

Dess uppkomst är relaterat till hormonella förändringar. De kan också uppstå på grund av övervikt, dålig kost och lymfatiska problem.

Lyckligtvis finns det, vid sidan av kost och motion, några kompletterande behandlingar som hjälper till att avlägsna celluliter. Tack vare egenskaperna kan de avsevärt bidra till att minska celluliter.

Bland dessa behandlingar finner vi ett te gjort på vanlig kronärtskocka och fräken. När du lägger till dessa gröna under i din kost, är detta en god och effektiv hjälp för att göra huden fastare och ge den ett bättre utseende.

Är du nyfiken på att prova? Vi ska berätta om dess egenskaper.

Avlägsna celluliter med ett te på kronärtskocka och fräken

Detta te på kronärtskocka och fräken är ett avgiftande te som är ett bra komplement till din övriga kost. Det är effektivt för att avlägsna celluliter på rumpa, lår och mage.

Dessa ingredienser hjälper till att öka kroppens fettförbränning. Detta innebär att de också är en stor hjälp vid viktminskning.

Fördelarna med kronärtskockor

Kronärtskocka förbränner fett

Kronärtskocka är populärt och omtyckt runt hela världen. Detta beror på att de är en viktig källa till vitaminer, mineraler och fibrer. I utbyte mot några kalorier ger de dig viktiga hälsofördelar.

 • Detta är en av de populära “fettförbränningslivsmedlen”. Det minskar inte bara fettabsorptionen i tarmarna. Det ökar också ämnesomsättningen så att man lättare kan gå ner i vikt.
 • Dess kostfiber ökar matsmältningen. Bland annat motverkar det också höga kolesterolnivåer samt hungerkänslor.
 • Det har diuretiska egenskaper. Dessa hjälper dig att motverka vätskeretention. Ansamlade vätskor är är en av de främsta orsakerna till celluliter i huden.
 • Det har också avgiftande och antiinflammatoriska effekter. Dessa hjälper kroppen att rengöra blodet och avlägsna toxiner.
 • Dess innehåll av vitaminerna C och E minskar de negativa effekterna av oxidativ stress. De motverkar också för tidigt åldrande.
 • Kronärtskockor innehåller ett ämne som heter inulin. Detta ökar kroppens energianvändning. Samtidigt bidrar det till att minska blodsockernivån.
 • Denna växt förbättrar leverns och gallblåsans funktioner. Detta optimerar deras omsättning av fetter och proteiner.

Fördelarna med fräken

Fräken är bra mot celluliter

Fräken är en av de medicinska växter som du kan använda för att hjälpa din kropp att avgiftas. Detta gör det lättare att minska dina celluliter.

 • Denna växt har diuretiska och antioxiderande egenskaper. Dessa ökar urinproduktionen. När urinproduktionen ökar, avlägsnar detta överskott av mineralsalter och toxiner som byggts upp i njurarna.
 • Dess viktiga mineraler gör det lättare för kroppen att reglera elektrolytnivåerna. Detta är en nyckelfaktor för att förebygga inflammation.
 • Det bidrar också till att öka flödet i det lymfatiska systemet och cirkulationssystemet. Detta förhindrar störningar i de processer som minskar fettansamlingen i kroppen.
 • Fräken hjälper till att återmineralisera kroppen och håller musklerna fasta. Detta gör att ben, rumpa och mage får ett fastare utseende.
 • Denna växt är perfekt för att öka kroppens ämnesomsättning. Detta gäller särskilt för personer som är överviktiga eller har fetma.

Hur gör du detta te på kronärtskocka och fräken?

Ett te på kronärtskocka och fräken kan avlägsna celluliter

Om du dricker det här teet och samtidigt upprätthåller goda kost- och träningsvanor, kan detta hjälpa dig att gå ner i vikt och märkbart minska din celluliter.

Tänk på att detta te inte är något mirakelmedel. Resultaten kommer att börja visas efter några dagar.

Ingredienser

Instruktioner

 • Skär upp kronärtskockan, rengör och koka den i vattnet i en kastrull.
 • När det når kokpunkten, vrid ner värmen ner och tillsätt 2 msk fräken.
 • Låt det sjuda i 2 till 3 minuter och stäng sedan av plattan.
 • När teet fått svalnat i 10 till 15 minuter, sila det. Tillsätt sedan en tesked citronsaft.

Hur man dricker det

 • Drick en kopp av detta te på fastande mage, först på förmiddagen och sedan en kopp igen på kvällen.
 • Drick på så vis varje dag i två veckors tid. Pausa sedan en vecka, och börja sedan om.
 • Ett alternativ är att dricka det som tillbehör till dina måltider. Om du gör detta, drick det minst 3 gånger per vecka.

Som du kommer att se är kombinationen av ingredienserna i detta naturliga te perfekt för att hjälpa till vid övervikt och avlägsna celluliter.

Letar du efter lösningar på ett cellulitproblem, prova gärna detta te.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Miñón Santamaria, C., Carimari, P., Coloma, M., Segarra Martínez-Sahuquillo, A., Soriano Reixach, M. M., & Uriarte Ecenarro, M. (2015). Análisis sobre las dietas mediáticas.
 • Peña López, M. Y. (2016). Potencialidades del cultivo de Alcachofa en el altiplano Cundiboyacense.
 • Stoliar, C. (2009). Parámetros botánicos y cromatográficos para la monografía farmacopeica de” cola de caballo”, Equisetum Giganteum L (Doctoral dissertation, Universidad de Belgrano. Facultad de Ciencias Exactas y Naturales. Carrera de Farmacia).

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.