Du kan tappa vikt med fågelfrömjölk

Du kan tappa vikt med fågelfrömjölk

Senaste uppdateringen: 21 februari, 2019

Fågelfrön är kända över hela världen av den enkla anledningen att många matar sina fåglar med dem. Få känner dock till att fågelfrön är bra för alla, och speciellt kanariefrön håller nu på att bli berömda för sina utmärkta egenskaper för viktnedgång om man tillreder en fågelfrömjölk.

Enligt studier innehåller fågelfrön enzymer som hjälper till att minska inflammation i organ såsom levern, njurarna och bukspottkörteln. Ett av dessa enzym heter lipas och höjer upplösningen av fett som samlats i kroppen.

Vilka är egenskaperna hos fågelfrön?

Fågelfrön, och då menar vi specifikt kanariefrön, har populärt använts ett tag för att minska fetthalten i blodet. De har uppmjukande och antiinflammatoriska egenskaper samt en kraftfullt vätskedrivande effekt. På Kanarieöarna har dessa frön använts till problem med blåsan, njursten och urinproblem.

Varför är dessa fågelfrön bra för viktnedgång?

Anledningar-till-varför-du-inte-tappar-vikt

Som vi alla vet är det väldigt svårt att bli av med vikt, och det kräver en bra diet, fysisk aktivitet och andra goda livsvanor. Precis som andra livsmedel är kanariefrön en bra bas för din diet eftersom de förbättrar upplösningen av fetter och har andra goda egenskaper för viktnedgång.

Fröna karaktäriseras av deras stora mängder enzymer, bland vilka vi vill lägga fokus på lipas, som ansvarar för att eliminera överflödigt fett i kroppen. För att dra nytta av denna fördel rekommenderar experter att man dricker frömjölk, som kan göras genom att låta fågelfröna stå i vatten i minst åtta timmar.

Det finns många livsmedel i naturen som kan hjälpa dig att tappa vikt, men inte mycket som kan jämföras med kanariefrön. Trots att de inte är särskilt berömda för viktnedgångsdieter är sanningen att de som provat har fått goda resultat och hävdar att det är en hälsosam, god och bra hjälp.

Fröna är även rika på antioxidanter som förebygger åldrande av cellerna, förbättrar hudens hälsa och förebygger rynkor och ansiktslinjer i förtid.

Precis som andra vegetabiliska mjölker har mjölk på kanariefrön många hälsofördelar utöver att hjälpa till med viktnedgång. Bland de stora fördelarna hittar vi att den förebygger ateroskleros, lindrar urinvägsinfektioner som cystit, samt förebygger arteriell hypertension och fetma.

Dessa antiinflammatoriska egenskaper gynnar levern, njurarna och bukspottkörteln. Diabetiker som dricker fågelfrömjölk har också upplevt förbättringar.

Hur man bereder fågelfrömjölk för viktnedgång

Fågelfrö

Att bereda fågelfrömjölk är väldigt enkelt och, bäst av allt, är lätt att få tag på till bra priser. Du kommer att få en vegetabilisk mjölk med en mild och behaglig smak och som hjälper dig att tappa vikt såväl som laddar om din kropp med enzymer som främjar din hälsa.

Steg för att bereda fågelfrömjölk

  • Köp kanariefrön och häll fem matskedar i ett glas vatten som du låter stå över natten eller i åtta timmar.
  • Följande dag häller du fröna i mixern med mer vatten och mixar i fem minuter.
  • När det är klart silar du vätskan för att bli av med skal, och dricker “mjölken” några gånger om dagen.

Kom ihåg!

  • För att få bra resultat är det väldigt viktigt att ofta inkludera fågelfrömjölk i din diet, och det bästa vore att dricka ett glas på tom mage innan varje måltid.
  • Tänk på att det inte finns några mirakelprodukter som hjälper dig att tappa vikt. Du måste göra stora ansträngningar för att se resultat. Mjölken är ett utmärkt sätt att tappa vikt på mindre tid, men det är väldigt viktigt att ha en annars hälsosam diet och att träna regelbundet.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.