Aloe vera mot diabetes – 7 anledningar

Aloe vera mot diabetes – 7 anledningar

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Aloe vera är en medicinalväxt som har många användningar för hälsa och skönhetsvård. Denna populära växt finns runt om i världen och har letat sig in i de flesta hem, där folk använder den för att behandla ett flertal hälso- och hudproblem. Man kan till exempel använda aloe vera mot diabetes.

En av de största fördelarna med aloe vera är nämligen dess förmåga att reglera blodsockernivåerna och bekämpa diabetes. Den har använts i sekel för just detta syfte, och nu har vetenskapen bekräftat dess förmåga att göra detta. Idag ska vi tala om sju anledningar att använda aloe vera mot diabetes.

Det finns två olika typer av diabetes, och eftersom de skiljer sig i allvarlighet måste de hanteras olika. I detta fall kan aloe vera användas för att behandla typ 2-diabetes och hjälpa till att förhindra att patienten blir beroende av dagliga insulininjektioner.

Typer av diabetes

 • Typ 1-diabates: Typ 1-diabetes inträffar när en patients kropp inte producerar tillräckligt med insulin och de blir helt beroende av att få insulininjektioner.
 • Typ 2-diabetes: Denna typ av diabetes är vanligare hos vuxna och inträffar när en patients celler inte längre korrekt använder insulinet som produceras i kroppen.

Varför hjälper aloe vera till att bekämpa diabetes?

Blodsocker

Aloe har vissa karaktärsdrag som kan sänka blodsockernivåerna för att hjälpa personer som lider av typ 2-diabetes. För att dra nytta av detta är det viktigt att först veta hur du bäst använder denna växt och konsumerar den regelbundet. Denna artikel kommer ge dig alla detaljer.

Vad är kopplingen mellan aloe och diabetes?

Tack vara vår moderna livsstil och ett flertal andra faktorer har diabetes blivit en av de vanligaste sjukdomarna som drabbar dagens population. Situationen är oroväckande för hälsoexperter eftersom antalet personer med höga blodsockernivåer fortsätter att växa, och vi ändrar inte vår livsstil.

På grund av farorna som en sjukdom som diabetes utgör rekommenderar hälsoexperter att du förbättrar din livsstil; framförallt när det kommer till dieten. Vidare är det en bra idé att överväga vissa huskurer, och det är här som aloe vera kommer in i bilden.

 • Aloe vera kan hjälpa till att reglera blodsockernivåerna naturligt. Gelen från denna växt kontrollerar glukosen i blodomloppet, vilket hjälper till att förbättra livskvalitén hos de som lider av diabetes.
 • Regelbunden konsumtion av aloe kan förbättra din njur- och grovtarmshälsatvå av organen som mest drabbas av diabetes.
 • Regelbunden konsumtion av aloe i kombination med en diet som är låg på kolhydrater kan hjälpa till att sakta ner diabetes naturligt.
 • Att ta två doser aloe vera-gel (5-15 ml) kan avsevärt minska nivåerna av ditt blodsocker.

Sju anledningar att behandla diabetes med aloe

aloe-gel
 1. Aloe innehåller glukomannan, vilket är nyckeln till att minska blodsockernivåerna tack vare dess lösliga fibrer. Hemicellulosa är även effektivt för att minska blodsockret.
 2. Andra viktiga komponenter i aloe-gel, som antrakinoner, organiska fenoler och lektiner är nyckeln till att bibehålla låga blodsockernivåer.
 3. På bara två månader kan aloe sänka dina blodsockernivåer med upp till 50%.
 4. Aloe stimulerar elimineringen av gifter och avfall som samlas i kroppen, vilket vidare minskar överflödigt blodsocker i blodomloppet.
 5. Regelbunden användning av aloe som behandling för diabetes kan hjälpa till att bekämpa andra associerade problem, som sår, infektioner och annat, tack vare dess höga innehåll av antioxidanter.
 6. Regelbunden användning av aloe stimulerar utsöndringen av insulin,vilket är speciellt användbart för patienter med typ 2-diabetes.
 7. Aloe är en naturlig produkt som säkert kan användas för att bekämpa diabetes utan bieffekter.

Hur bör du inkludera aloe i din diet?

 • För att sänka dina blodsockernivåer bör du försöka konsumera endast ren aloe-gel som är färsk från plantan. För att göra detta skrapar du gel från inuti växtens blad och äter en tesked varje dag. När du vänjer dig vid smaken och texturen kan du höja dosen till tre teskedar per dag för bästa resultat.
 • Ett annat bra alternativ är att lägga till aloe-gel i juicer och smoothies. Den blandas väl med andra ingredienser, och många tycker den är god att äta.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.