Läskande tangerinmojitos som svalkar ner dig

Tangerinmojitos är verkligen uppfriskande och läckra. Lär dig hur man gör två varianter av tangerinmojitos för att svalka dig och släcka törsten!
Läskande tangerinmojitos som svalkar ner dig

Senaste uppdateringen: 04 januari, 2020

Tangerinmojitos är trevliga små drinkar som du kan göra när som helst för att svalka dig. De är väldigt läckra och uppfriskande. Tangerin är en liten citrusfrukt som påminner om mandarin och clementin.

Med andra ord går det bra att byta ut dem med dessa om du inte skulle få tag på tangeriner!

Dessa uppfriskande och smakfulla drinkar är perfekta som sommardrinkar som piggar upp dig under dina andra roliga sommaraktiviteter.

Med andra ord är det en mycket lätt alkoholhaltig eller icke alkoholhaltig dryck inspirerad av den kubanska mojiton, men med några intressanta finesser.

Det går bra att göra denna cocktail både med naturligt koncentrat på tangerin eller färskpressad tangerinsaft.

Om du gör drinken med tangerinkoncentrat blir smaken ännu intensivare och innehåller självklart mer näringsämnen. Gör du den å andra sidan med tangerinjuice så blir smaken lite mildare eftersom den innehåller mer vatten.

Här kommer ett par recept på tangerinmojitos som är väldigt lätta att göra. Prova på dem idag och släck din törst!

Om du inte kan dricka alkohol, ersätt bara rommen med kolsyrat vatten eller läsk. Då får du i stället en bubblig cocktail som är precis lika uppfriskande.

Tangerinmojitos – den klassiska varianten

Gör dig några tangerinmojitos

Ingredienser (för 1 drink)

Gör så här

 1. Börja med att ta fram ett glas och lägga i så många isbitar som du vill ha, och därefter 2-3 myntablad.
 2. Pressa saften ur tangerinerna i glaset och tillsätt farinsocker. Vi rekommenderar inte att du tillsätter vatten eftersom isen då kommer att smälta och drinken blir vattnig.
 3. Blanda citronsaften med rom eller kolsyrat vatten (det du föredrar). Häll därefter blandningen i glaset.
 4. Som dekoration kan du antingen placera en tangerinskiva på glaskanten eller ½ tesked rivet citron– eller mandarinskal.
 5. Servera genast.

Du kan tillsätta fler myntablad vid servering för att göra drinken ännu mer uppfriskande. Ett annat alternativ är att blanda 10 till 12 myntablad med mandarinjuicen innan du blandar ner romen.

Välj det som faller dig mest i smaken, och det beror förstås också på var du serverar drinken. Om du till exempel är på stranden är det en bra idé att lägga i mer mynta.

Ett annat intressant sätt att förbereda denna cocktail är att pressa mandarinjuice och ställa in i frysen tills den fryser. På så vis behöver du bara krossa isen, tillsätt mynta och rom, röra om och servera.

En tangerinmojito med jordgubbar

Jordgubbar i korg

Denna version av tangerinmojitos har en riktigt intensiv smak, och eftersom den är tjockare kommer drinken inte att bli blaskig när isen smälter. Den är perfekt för den som vill prova på en originell cocktail.

Ingredienser (för 1 drink)

 • Isbitar
 • Färska myntablad
 • 2 msk jordgubbssaft (30 ml)
 • Saften av 3 till 4 stora tangeriner
 • 100 g farinsocker
 • 1 1/2 dl rom eller kolsyrat vatten
 • Valfritt för garnering: till exempel 1 jordgubbe skuren i halvor, myntablad, ½ tsk citronskal (2,5 g), 1 apelsinskiva

Gör så här

 1. Börja med att pressa saften ur jordgubbarna och tangerinerna. Och som vid föregående drink, tillsätt inte vatten under beredningen (om du inte vill ha en mildare smak).
 2. Blanda sedan fruktjuicen med farinsocker och rom (alternativt kolsyrat vatten).
 3. Häll upp i ett glas fyllt med isbitar och myntablad och dekorera med något av eller alla förslagen ovan.
 4. Servera och njut!

Att göra i ordning dessa tangerinmojitos tar inte mer än 5 minuter, så därför finns det ingen ursäkt för att inte prova!

Sommarvärmen kan verkligen göra en törstig. Kan du komma på ett bättre sätt att släcka törsten än med dessa läckra och uppfriskande drinkar? Dessa cocktails hjälper dig dessutom att koppla av och njuta av ögonblicket.

https://stegforhalsa.se/de-5-basta-dryckerna-som-stimulerar-sexlusten/”]


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.