Snabb viktnedgång med citron, ingefära och chiafrön

Att dricka den här fantastiska drycken med citron, ingefära och chiafrön kan vara ett utmärkt sätt att få hjälp med din viktnedgång.
Snabb viktnedgång med citron, ingefära och chiafrön
Elisa Morales Lupayante

Granskad och godkänd av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Senaste uppdateringen: 23 januari, 2023

Att gå ned i vikt behöver inte kräva uppoffringar, ledsamhet eller frustration. Vad du måste lära dig är att äta balanserade måltider. Och du borde också lära dig några vätskedrivande och slimmande maträtter. På så sätt kan du lägga till dem i din kost, vilket i slutänden hjälper dig att uppnå snabb viktnedgång.

I den här artikeln vill vi dela med oss av tre naturliga ingredienser som hjälper din kropp att bli av med fett. De tjänar även som vätskedrivare och ökar metabolismen. Med dessa använder du mer energi, och genom att använda mer energi tappar du vikt snabbare. Ingredienserna är citron, ingefära och chiafrön.

Att tappa vikt på ett hälsosamt sätt

snabb viktnedgång

Vi reagerar vanligtvis på dieter på olika sätt. Det kan vara stress, frustration, skuldkänslor, irritabilitet eller en hel lista av andra känslor. Detta sker eftersom de flesta dieter säger att vi måste äta färre kalorier för att tappa vikt. Eller så säger de åt oss att gå hungriga och ge upp många olika goda livsmedel.

Det finns något du måste komma ihåg för att ha en framgångsrik diet både nu och i framtiden: du måste ändra din förståelse för vad en diet är. Sedan måste du ändra din diet till goda vanor. Du kan göra dem en daglig del av ditt liv, och inte bara till en del av en diet. På så sätt kan du njuta av en balanserad och god kost, men även ha plats för godsaker då och då.

För att tappa vikt måste du lägga till livsmedel med slimmande egenskaper i kosten. Genom att göra det kan du bli smalare med mindre ansträngning och uppnå snabb viktnedgång. Du behöver heller inte hantera frustrationen av att helt och hållet behöva sluta med vissa livsmedel.

Livsmedel för snabb viktnedgång

Finns det livsmedel som hjälper oss att tappa vikt? Om så är fallet, innehåller inte samtliga av dem kalorier? Ja, de finns, och ja, de innehåller kalorier. Våra kroppar använder dock mer energi för att smälta dem än de innehåller. Utöver det har de även medicinska egenskaper, vilket kan resultera i enkel och snabb viktnedgång.

Citron

Citron är ett av de bästa livsmedlen för viktnedgång som finns. De har rensande, alkaliserande och antioxidativa egenskaper. Alla dessa kan komplettera alla dieter.

När vi försöker tappa vikt kan citron hjälpa oss att smälta och ta bort en stor mängd fett. Citroner hjälper oss även att bekämpa vätskeretention och ger oss mättnadskänsla. Det är bra eftersom det minskar suget efter småätande under dagen.

Vi kan använda alla delar av citronen, vilket inkluderar fruktköttet och skalet. Därför rekommenderar vi att du alltid använder ekologiska citroner. På så sätt vet du att de inte har oönskade bekämpningsmedel och andra kemikalier.

Ingefära

ingefära kan underlätta viktnedgång

Detta exotiska livsmedel är kryddigt och uppfriskande i smaken. Det kommer även med fördelen att snabba på vår ämnesomsättning. Det gör det oersättligt för att bränna kalorier. Många kan gå upp i vikt för att de har långsam ämnesomsättning. Det kan förbättras med träning och goda vanor, men prova även att använda livsmedel såsom ingefära för att snabba upp den.

Ingefära reglerar dessutom blodsockernivåerna och låter oss kontrollera aptiten naturligt.

Chiafrön

Chiafrön är också ett utmärkt livsmedel för snabb viktnedgång. De låter oss tappa vikt på ett hälsosamt sätt samtidigt som de hjälper tarmarna och bekämpar förstoppning. Det är trots allt mycket fördelaktigt att ha en ren grovtarm.

Fröna hjälper oss också att minska uppsvälldhet i buken, så att tarmarna kan hålla saker och ting i rullning. Chiafrön är dessutom fulla av protein, fibrer och antioxidativa beståndsdelar. För att få största möjliga effekt ska du blötlägga dem i några timmar innan du äter dem.

Recept för viktnedgång

Juice för snabb viktnedgång

Ingredienser

 • Saften från 1 ekologisk citron
 • 1 matsked chiafrön
 • Färskriven ingefära eller en matsked ingefärspulver
 • 4 dl vatten
 • Stevia för att söta (valfritt)

Beredning

 • Kvällen innan lägger du chiafröna i vattnet.
 • Dagen därpå mixar du chiafröna med citronsaften och ingefära.
 • För fler fördelar kan du lägga till lite citronskal, vilket har många näringsämnen som fruktköttet och saften inte har.
 • Tillsätt stevia för att söta drycken efter smak.

När du ska dricka

När du har mixat drycken och den har fått en jämn konsistens är den klar. Sila inte.

Dela upp den under dagen. Ett bra schema att följa är:

 • 1/3 av drycken till frukost
 • 1/3 av drycken för en skjuts mitt på morgonen
 • 1/3 av drycken för en skjuts mitt på eftermiddagen

Du kan dricka den varje dag i 15 dagar. Kuren kan upprepas en gång var tredje månad.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Vuksan, V., Jenkins, A. L., Brissette, C., Choleva, L., Jovanovski, E., Gibbs, A. L., … Hanna, A. (2017). Salba-chia (Salvia hispanica L.) in the treatment of overweight and obese patients with type 2 diabetes: A double-blind randomized controlled trial. Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases. https://doi.org/10.1016/j.numecd.2016.11.124
 • Greig, E. (2014). Weight loss. In Acute Medicine: A Symptom-Based Approach. https://doi.org/10.1007/9781139600354.069
 • Grzanna, R., Lindmark, L., & Frondoza, C. G. (2005). Ginger—An Herbal Medicinal Product with Broad Anti-Inflammatory Actions. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2005.8.125

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.