Skönhetsbehandlingar med äppelcidervinäger

Skönhetsbehandlingar med äppelcidervinäger

Senaste uppdateringen: 30 december, 2018

Det är ganska intressant att resurser som alla har till hands ibland är precis lika effektiva som några av de allra dyraste skönhetsbehandlingarna. Att använda skönhetsbehandlingar med ä ppelcidervinäger står till exempel ut från mängden som en både billig och effektiv rutin, som kan användas på en mängd olika sätt i det dagliga livet.

Så varför inte använda den till skönhetsbehandlingar för hår, hud och naglar?

Skönhetsbehandlingar med äppelcidervinäger gör huden mycket mjukare, lindrar torrhet och klåda, samt behandlar akne. Fantastiska botemedel kan göras av en enkel och lättillgänglig produkt vars enda negativa aspekt troligen är dess lukt. Det är dock värt ett försök!

Sanningen är att mycket kosmetika tillverkas med en naturlig produktbas, och äppelcidervinäger är den troligtvis mest använda, traditionella produkten av alla. Den användes av våra förfäder och nu är det dags för dig att lära dig lite mer om den.

Skönhetsbehandlingar med äppelcidervinäger

Behandling för att återställa hårets hälsa

Främja hårväxt
 • Äppelcidervinäger innehåller mycket vitaminer och även antiinflammatoriska och läkande egenskaper. Allt detta gör den mycket passande för att återställa hår som är torrt och tråkigt på grund av hårfärger som berövat det dess lyster eller hårtorkar som gjort det strävt och livlöst.
 • Behandling: Allt du behöver göra är att lägga en tesked äppelcidervinäger i ett glas vatten och sedan applicera det i ditt hår genom att varsamt massera in det i fem minuter. Efteråt sköljer du med rent vatten. Om du gör det var 15:e dag kommer du snart märka skillnaden.

Behandling för mjäll

 • Äppelcidervinäger har också egenskaper som motverkar svamp. Vad innebär det? Att den hjälper till att behandla tillstånd som relaterar till skalpens hälsa, såsom mjäll och fjällig skalp.
 • Behandling: Hitta en sprejflaska – det räcker med en liten som hjälper dig att distribuera vätskan. Blanda 2 dl vatten med samma mängd äppelcidervinäger och skaka väl. När du har tvättat ditt hår och det fortfarande är fuktigt sprejar du så mycket du tycker är nödvändigt på din skalp. Försök se till att det verkligen kommer ner till bottnen. Allt du sedan behöver göra är att tvätta det igen.

Ansiktsvård

Vårda ansiktet
 • Det verkar otroligt, men äppelcidervinäger är en av de bästa ansiktsrengörarna. Den balanserar hudens pH-värde och rengör på djupet. Den är naturligt sammandragande och får verkligen din hud att skina med en ungdomlig och hälsosam lyster.
 • Behandling: Ta 1 dl vatten och samma mängd vinäger. Blanda väl och låt stå i en skål i kylskåpet för att hålla det fräscht. Fukta en bomullstuss med blandningen och rengör sedan ansiktet med den. Det är viktigt att du efter att ha använt denna lösning tvättar ansiktet med tvål. Din hud blir då hälsosam, väl omhändertagen och riktigt vacker.

Behandling för mörka fläckar

Behandla mörka fläckar
 • Det här är en uråldrig behandling för att få bort hudfläckar. Det tar inte bort dem helt och hållet, men det mjukar upp dem en del – speciellt de som orsakats av solen eller ålder.
 • Behandling: Du kommer behöva äppelcidervinäger och lök. Båda dessa har sammandragande egenskaper som är perfekta för just fläckar. Få ur saften ur löken genom att köra den i en mixer. Extrahera all saft du kan. Blanda sedan med hälften av ett litet glas äppelcidervinäger. Blanda väl och använd en bomullstuss för att applicera denna blandning på fläckarna. Låt verka i 20 minuter och tvätta sedan ansiktet väl. Det är viktigt att inte utsätta dig själv för sol under tiden. Om du gör behandlingen var 15:e dag kommer du sakta märka att fläckarna blir vitare och mindre tydliga.

Behandling för klåda eller muskelsmärtor

Hudklåda
 • Allergier eller nerver kan ibland orsaka en outhärdlig klåda över hela kroppen. Det kan inträffa på grund av att du känner dig väldigt spänd eller har generella muskelsmärtor som hindrar dig från att vila. Äppelcidervinäger agerar som en fysisk avslappnare för musklerna. Det är en enkel resurs som du inte bör missa.
 • Behandling: Fyll ditt badkar med varmt vatten och häll i 240 ml äppelcidervinäger. Efter det lägger du dig i badet i 20 minuter. Du kommer uppleva en lugnande effekt. Det är en enkel behandling när du av olika anledningar känner obehag eller smärta. Missa det inte!

Prova dessa skönhetsbehandlingar med äppelcidervinäger – de är billiga och effektiva!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Budak, N. H., Aykin, E., Seydim, A. C., Greene, A. K., & Guzel-Seydim, Z. B. (2014). Functional Properties of Vinegar. Journal of Food Science. https://doi.org/10.1111/1750-3841.12434
 • Penn State University. (2017). Analyzing the Acid in Vinegar. Penn State Journal.
 • Johnston, C. S., & Gaas, C. A. (2006). Vinegar: Medicinal Uses and Antiglycemic Effect. MedGenMed. https://doi.org/531649 [pii]
 • Gullo, M., & Giudici, P. (2008). Acetic acid bacteria in traditional balsamic vinegar: Phenotypic traits relevant for starter cultures selection. International Journal of Food Microbiology. https://doi.org/10.1016/j.ijfoodmicro.2007.11.076

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.