Sex och vänskap kan gå hand i hand

Sex och vänskap kan gå hand i hand så länge som båda parter är tydliga med sina känslor och en inte blir mer involverad än den andra.
Sex och vänskap kan gå hand i hand

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Förhållanden har förändrats med tiden; så pass att enkla vänskaper även inkluderar sex. Är sex och vänskap kompatibla? Idag vill vi säga att det faktiskt är möjligt och att det ibland till och med kan stärka vänskapen.

Att blanda sex och vänskap – förstör det allt?

Många tror att man genom att blanda sex och vänskap förstör förhållandet (i det här fallet förhållandet med en vän). Men… är det sant? Vi har alltid satt gränser i våra förhållanden med andra, men som du vet är gränser inte alltid av godo.

vänskap och sex

Om du verkligen tänker efter ser ett romantiskt förhållande alltid ut som vänskap, och många börjar som förhållanden mellan vänner. Så är det inte naturligt för sex och vänskap att gå hand i hand? Problem kan dock uppstå när du vill ha något mer än vänskap och den andra inte känner likadant.

Har det något att göra med termen “vänner med förmåner”? Det är faktiskt något väldigt annorlunda, och vi vill gå igenom det också. Folk som kallar sig “vänner med förmåner” är ibland inte ens vänner – de är bara två personer som är tillsammans för att ha sex.

Att ha någon som du bara delar intimitet med är inte samma sak som att ha en vän som är tillsammans med dig av andra anledningar. Den andra personen känner dig – du är personens vän! Så är inte fallet hos “vänner med förmåner”.

Par som börjar som vänner håller längre

par i sängen

Förhållanden där man börjar som vänner räcker faktiskt längre, eftersom bandet är starkare och tilliten stor. Det måste dock självklart inte leda till en relation; vänskapen kan förbli som den är.

Det stora problemet med att vilja ha mer än vänskap med personen är att förhållandet kan bli giftigt, eftersom du vet att du kan snubbla om du öppet visar dina känslor. Därför måste du vara uppriktig och kommunicera ordentligt, och båda måste förstå att om något går fel kommer ni finna en lösning.

Ibland kan svartsjuka uppstå i dessa typer av förhållanden, eller så kan som sagt en person älska den andra utan att det är ömsesidigt. Problemet med sex och vänskap är att folk inte kan hantera det och ser det som tabu. För många misstag kan hända och man kan hamna i giftiga förhållande som bara gör en olycklig.

lyckligt par

Har du någonsin varit i ett sådant förhållande? Vad var ditt största problem? Det är sant att sex vanligtvis är reserverat för förhållanden, men kanske är det så för att vi indoktrinerats på det sättet? Tänk om sex med en god vän är bra för ert förhållande?

Kanske skulle ni ha ett friskare förhållande och vara mycket lyckligare. För att få allt att fungera måste ni dock alltid vara ärligaTillit är väldigt viktigt och uppriktighet än mer så om det finns känslor i det hela.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.