Hur du kan sänka blodtrycket med passionsblomma

Passionsblomma kan vara mycket effektivt som hjälp för att sänka blodtrycket. Tänk dock på att alltid prata med en specialist innan du börjar någon ny behandling.
Hur du kan sänka blodtrycket med passionsblomma

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Konventionell medicin är inte det enda alternativet när man ska sänka blodtrycket. Det finns också naturläkemedel som har många stora fördelar som hjälper dig att hålla blodtrycket på normala nivåer. Passionsblomma är en av de naturliga växter som kan hjälpa till. Idag visar vi här på Steg för hälsa hur du gör för att sänka blodtrycket med passionsblomma.

Vad är passionsblomma?

Du kan sänka blodtrycket med passionsblomma

Spanska erövrare upptäckte denna växt i Sydamerika under 1500-talet, men den tros härstamma från Mexiko. Många tror att denna växt i stor utsträckning användes av Aztek- och Inkafolken på grund av dess många hälsofördelar och förmåga att behandla olika sjukdomar.

Passionsblomma är en typ av medicinsk klätterväxt som växer mycket snabbt. Den kan bli mellan 6 till 9 meter lång. Blommorna har en mycket speciell form – de är långa, har en stark doft och är i allmänhet lila.

Växtens frukter är ätbara och är mycket tilltalande för djur och människor. De är gula och är kända som passionsfrukt. De är i synnerhet populära i många olika länder i Syd- och Nordamerika, där de ofta säljs och konsumeras.

Hur passionsblomma kan sänka blodtrycket

Många människor runt om i världen lider av högt blodtryck. Detta problem kan leda till stroke, hjärtattacker och andra hjärtproblem. Det uppvisar inte alltid några symtom, men kan mätas med en blodtrycksmätare. Hypertoni, högt blodtryck, kan lätt behandlas med naturliga läkemedel, som passionsblomma.

Tänk dock på att alltid rådgöra med din läkare innan du börjar med naturliga kurer. Detta är särskilt viktigt om du har diagnosticerats med högt eller lågt blodtryck.

Passionsblomma har många hälsofördelar. Det kan bland annat hjälpa mot nervositet och sömnlöshet. Det är också ett utmärkt hjälpmedel för att sänka blodtrycket.

Denna växt har naturligt lugnande och muskelavslappnande effekter. Dess flavonoider och alkaloider är ytterligare komponenter som gör att denna växt är bra att använda för att sänka pulsen och blodtrycket.

Du kan ta passionsblomma som infusion, i piller eller som sirap. Vi berättar nedan hur du gör en infusion.

Hur man gör en infusion med passionsblomma

Att göra en infusion med passionsblomma är snabbt och enkelt. Allt du behöver göra är att följa några väldigt enkla steg. Tänk på att denna ört är utmärkt för att hjälpa till att sänka blodtrycket, för du kommer att märka skillnaden.

Ingredienser

  • 1 påse passionsblomme-te eller 1 matsked torkad passionsblomma (15 g)
  • 2,5 dl vatten

Förberedelse

Det lättaste är att köpa färdiga tepåsar från butiken. Då är allt du behöver göra att koka lite vatten, hälla det i en mugg och tillsätta tepåsen med passionsblomma, precis som du gör med andra sorters teer.

Men om du köper växten, eller om du har den i trädgården, bör du börja med att låta den ligga i solen i två dagar för att torka.

  • Efter två dagar kan du använda den. Koka upp lite vatten och lägg ner 1 matsked av växten för varje deciliter vatten du kokat.
  • Låt det dra i fem till tio minuter.
  • Sila sedan, häll upp i en mugg och drick!

Var försiktig när ska sänka blodtrycket med passionsblomma

Kontrollera blodtrycket regelbundet

Det bästa med detta botemedel är att det är helt naturligt, så du behöver inte bli beroende av piller. Du behöver bara få tag på växten, plantera den hemma hos dig och sedan kan du göra dina infusioner när du vill. Du kommer snart att märka att infusionerna hjälper till att sänka blodtrycket, och du kommer att må mycket bättre.

Men även om passionsblomma är ett utmärkt alternativ för att minska blodtrycket, kan den också ge en del negativa biverkningar. Den kan vara giftig i stora mängder. Därför ska du inte dricka mer än en kopp av denna infusion om dagen. Även gravida kvinnor och små barn bör undvika passionsblomma.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.