Saker du kanske inte inser gör dig oattraktiv

Att vara oattraktiv har inte bara att göra med utseende. Du kan ha vackra attribut, men ditt beteende kan ändå göra dig oattraktiv.
Saker du kanske inte inser gör dig oattraktiv

Senaste uppdateringen: 19 december, 2018

De flesta av oss försöker vara snälla, uppmärksamma och omtänksamma, men det finns också beteenden som gör dig oattraktiv, irriterande och till och med någon man hellre undviker.

Om du tar tag i det kan din vänskapskrets börja växa, och du kan även växa som person.

Fortsätt läsa för att få reda på mer om vilka beteenden som kan göra dig oattraktiv.

Du tänker bara på dig själv

Det är normalt att folk gör det utan att inse det. Man fokuserar bara på sig själv, pratar bara om sig själv och stannar inte upp för att se om andra har något att säga.

Om du känner igen dig är det dags att göra några förändringar. Ingen vill vara vän med någon som bara bryr sig om sig själv.

Du fokuserar på din yttre skönhet och ignorerar skönheten inom dig

Det gör dig oattraktiv att bara fokusera på ditt yttre utseende

Verklig skönhet kommer från ditt hjärta, och även din själ. Ditt fysiska utseende är inte det viktigaste.

Om du tror att du bara behöver ditt fysiska utseende är det dags att ta en titt i spegeln och se bortom det.

Det gör dig oattraktiv att vara för tävlingsinriktad

Är du en sådan som alltid måste vara bättre än alla andra? Låt oss då berätta att det är ett av de beteenden som gör dig oattraktiv.

När du bryr dig om dina vänner måste du även låta dem vinna.

Var inte en sådan som nedvärderar vad andra har lyckats med bara för att du vill själv vill glänsa. Att uppskatta andras förmågor gör dig till en mer behaglig person.

Du kommer dessutom känna dig bättre till mods med dig själv när du uppskattar andra, för du uppvisar då en god karaktär.

Du behöver inte alltid ha rätt.

Att prata med dina vänner som om de vore fiender

En sak som kan göra dig oattraktiv är att ofta gräla med dina vänner. Försök istället respektera era skillnader.

Ta hand om varandra. Om du ser dina vänner som fiender har du antagligen inte några problem att kunna svika dem heller.

Kom ihåg att vänner är där för att skydda varandra. Se dem därför alltid som att de står vid din sida, trots era skillnader.

Du ifrågasätter hur viktig du är för andra

Osäkra personligheter stöter bort folk

Om du konstant ifrågasätter hur mycket andra uppskattar dig visar du dig själv som en osäker person, vilket ofta stöter bort folk.

När två av dina vänner exempelvis väljer att gå någonstans utan dig innebär inte det att du behöver tvivla på deras vänskap. De kommer fortsätta vara dina vänner men deras liv stannar inte upp medan du inte är där.

Att vara för dominant

Är du oftast den som tar beslut? Känner du ett permanent behov av att kontrollera varje situation? Försöker du kontrollera vad andra gör?

I så fall kan det göra dig mindre attraktiv. Försök att slappna av och låta andra uttrycka sina åsikter, och ta bara ledningen då och då.

Det får dig inte bara att verka mer attraktiv, utan låter dig även vila så att du inte alltid bär ansvaret på dina axlar.

Att vara oärlig

Att ljuga om allt eller ge onödiga ursäkter är inte något som någon annan vill se hos en vän. När du beter dig så litar du förmodligen inte på andra och känner behovet att döma andras handlingar.

Att vara oärlig kommer inte hjälpa dig. Kom ihåg att dina vänner är där för att förstå dig och ge dig stöd, så var ärlig.

Att vara oförskämd

Om du är oförskämd och offensiv, eller tycker om att skämma ut dina vänner, är du ganska oattraktiv. Det är väldigt få som kommer vilja ha dig i sin närhet.

Det är irriterande att vara nära någon som inte vet hur man beter sig.

Du behöver inte låtsas vara någon du inte är, men genom att förbättra din attityd och ditt beteende blir du en bättre människa.

Att vara negativ gör dig oattraktiv

Dålig attityd gör dig oattraktiv

En av de värsta sakerna som gör dig oattraktiv är negativitet. Du ser konstant det negativa i saker, föreställer dig alltid det värsta eller ger upp utan att ens försöka.

Ingen vill vara nära någon som trycker ner istället för att ge stöd.

När du är positiv uppmuntrar du de människor du har omkring dig och fler positiva saker kommer hända dig.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.