Rensa din lever för att tappa vikt

maj 24, 2015

Att rensa din lever involverar att äta vissa tillskott för att förbättra organets funktion. Det finns olika ”recept” för att rensa den. Alla av dem inkluderar oljor, salter, juicer eller naturliga tillskott. När din lever är ren så kommer du bli friskare eftersom dess huvudsakliga funktion är att hjälpa din kropp bli av med allt som är ”onödigt”.

Vad du ska veta om leverrensning

Först och främst så bör du känna till effekterna av denna teknik, som vanligtvis lockar de som antingen vill tappa vikt eller har skadat detta organ på något vis. De primära orsakerna för fetma eller att vara överviktig är överätande eller brist på motion, vilket får din kropp att börja förvara mat efter att ha omvandlat den till fett. När leverskador orsakas så kan du drabbas av felaktig miktion, stopp i blåsan, mjuk avföring eller förstoppning, vilket orsakas av ansamling av onödiga och giftiga material. När du rensar din lever så tas detta bort. Tillskotten du äter under behandlingen kommer hjälpa organet att göra sitt jobb. Ju snabbare och mer effektiv din förbränning är, desto större möjligheter har du att gå ned i vikt.

Trots att en rensning av levern är ett effektivt sätt att tappa vikt så ska du inte göra det slarvigt eller enbart av denna anledning. Innan du påbörjar behandlingen så är det bäst att tala med en läkare och lära dig om vilka saker du kan äta och vilka du inte kan äta. Kom ihåg att den inte kan bota sjukdomar eller leverproblem. Missbruka inte rensningen eftersom det inte heller är bra för din hälsa. Om du vill göra det igen så ska du vänta tillräckligt länge innan du gör det.

lever-kvinna

Det finns olika recept du kan använda för att rensa din lever som kommer hjälpa dina tarmrörelser, vilket i sin tur hjälper detta organ samt blåsan att göra sig av med allt som du inte behöver. Under rensningen så rekommenderar vi inte att du ägnar dig åt en massa aktiviteter eller att lyfta tungt, utan istället stanna hemma så mycket som möjligt. Lägg dig inte ner omedelbart efter att du ätit recepten eftersom du kan uppleva yrsel, illamående eller kräkningar.

Varför är det nödvändigt att rensa sin lever?

I stort sett på grund av din livsstil, oorganiserad eller obalanserad diet samt brist på motion och träning. Din lever genererar mer fett och förvarar för stora mängder av det. Det är viktigt att följa en diet för rensning av levern ibland för att förbättra din leverfunktion och öka energinivåerna. Du kan till och med bli villigare att genomföra fysisk aktivitet, vakna tidigare, arbeta hårdare i skolan, etc.

Rent generellt sett så kommer du må bättre på många olika sätt. Vissa personer säger att deras hudtyp förändras och att de blivit av med akne. Majoriteten av alla som provar denna rensning uppger att de tappade vikt.

Hur man rensar sin lever

Kom ihåg att arbetet som detta organ gör varje dag resulterar i gifter, vilket är anledningen till varför man ska eliminera negativa rester. Du kan upprepa denna process tre gånger om året. Ha följande recept i åtanke för att effektivt rensa levern:

 • Grapefruktjuice med vitlök och ingefära: Gör denna över helgen. Den kommer även hjälpa till att stärka ditt lymfsystem. Du behöver två grapefrukter, fyra citroner, två vitlöksklyftor, en skiva ingefära, 300 ml destillerat vatten och två matskedar olivolja. Pressa grapefrukt och citroner, riv ingefäran och krossa vitlöken. Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda väl. Drick innan du går till sängs på kvällen.

Juice-lever

 • Juice av apelsin, vitlök och olivolja: Du kommer behöva 6 centiliter olivolja, 6 centiliter färskpressad apelsinjuice, en halv matsked riven ingefära och en halv matsked torkad vitlök. Blanda i mixern och drick innan du går till sängs. Lägg dig på din högra sida. Upprepa tre kvällar i sträck.

Livsmedel som hjälper till att avgifta levern

Utöver de två recepten som nämns ovan så kan du förbereda din kropp och hålla den på den ”naturliga” och avgiftande vägen en vecka före eller efter du använder recepten. För att göra detta rekommenderar vi att äta följa livsmedel:

 • Fullkorn: De har vitamin B och förbättrar ämnesomsättningen och leverns funktion.
 • Grönt te: Det har mycket antioxidanter (katekiner) som är användbara för att hjälpa levern.

Grönt-te-3

 • Vindruvor: Dessa ger dig naturligt socker och många antioxidanter, vilka även aktiverar leverns rensningsfunktioner och produktionen av galla.
 • Äpplen: De har stora mängder pektin och kemiska komponenter som hjälper kroppen att eliminera gifter från matsmältningssystemet.
 • Morötter och rödbetor: De har många flavonoider och betakaroten som stimulerar leverfunktionen.
 • Gröna bladgrönsaker: De är utmärkta bundsförvanter för att rensa levern tack vare att klorofyll kan absorbera gifter från ditt blodomlopp, vilket skyddar detta mycket viktiga organ.
 • Olivolja: Mycket användbar när den används måttligt.
 • Aubergine: Denna används för att aktivera blåsans funktioner.
 • Sydcikoria och endiv: Båda är substanser med bitter smak som används för att naturligt tömma blåsan.
 • Avokado: Den skyddar levern mot stora mängder gifter och ökar behandlingens renande kraft.

Avokado-5

Ett sista tips: minska portionerna du äter; undvik alkohol, rött kött, mejeriprodukter och raffinerade produkter; drick mycket vatten; och träna i måttliga mängder.

Bilder från Maxpax, Dan McKay och Jaanus Silla.

MER FÖR DIG