Gör en leverrensning och gå ner i vikt

Gör en leverrensning och gå ner i vikt

Senaste uppdateringen: 07 december, 2018

Att göra en leverrensning innebär att äta vissa tillskott för att förbättra organets funktion. Det finns olika “recept” för att rensa levern. Alla av dem inkluderar oljor, salter, juicer eller naturliga tillskott. När din lever är ren så kommer du bli friskare eftersom du underlättat dess huvudsakliga funktion att hjälpa din kropp bli av med allt som är “onödigt”.

Vad du bör veta om leverrensning

Först och främst så bör du känna till effekterna av denna teknik, som vanligtvis lockar de som antingen vill gå ner i vikt eller har skadat detta organ på något vis. De primära orsakerna för fetma eller att vara överviktig är överätande eller brist på motion, vilket får din kropp att börja lagra mat efter att ha omvandlat den till fett. När leverskador orsakas så kan du drabbas av problem med urineringen, stopp i blåsan, mjuk avföring eller förstoppning, vilket orsakas av ansamling av onödiga och giftiga material. När du gör en leverrensning så tas detta bort. Tillskotten du äter under behandlingen kommer hjälpa organet att göra sitt jobb. Ju snabbare och mer effektiv din förbränning är, desto större möjligheter har du att gå ned i vikt.

Trots att en leverrensning är ett effektivt sätt att gå ner i vikt så bör du inte göra det slarvigt eller enbart av denna anledning. Innan du påbörjar behandlingen så är det bäst att tala med en läkare och lära dig om vilka saker du kan äta och vilka du inte kan äta. Kom ihåg att detta inte kan bota sjukdomar eller leverproblem. Missbruka inte rensningen eftersom det inte är bra för din hälsa. Om du vill göra en till leverrensning, bör du vänta tillräckligt länge innan du gör om proceduren.

Hjälp leverns funktion med en leverrensning

Det finns olika recept du kan använda för att rensa din lever som hjälper dina tarmrörelser, vilket i sin tur hjälper detta organ samt blåsan att göra sig av med allt som kroppen inte behöver. Under rensningen så rekommenderar vi att du undviker att ägna dig åt för mycket aktiviteter eller att lyfta tungt, och istället stannar hemma så mycket som möjligt. Lägg dig inte ner omedelbart efter att du tagit denna kur eftersom du kan uppleva yrsel, illamående eller kräkningar.

Varför är det nödvändigt att rensa levern?

I stort sett på grund av din livsstil, oorganiserad eller obalanserad diet samt brist på motion och träning. Din lever genererar då mer fett och lagrar för stora mängder av det. Det är viktigt att följa en diet för rensning av levern ibland för att förbättra leverfunktionen och öka energinivåerna. Detta kan till och med göra att du blir villigare att genomföra fysisk aktivitet, vakna tidigare, arbeta hårdare i skolan etc.

Rent generellt sett så kommer du må bättre på många olika sätt. Vissa personer säger att deras hudtyp förändras och att de blivit av med akne. Majoriteten av alla som provar denna rensning uppger att de gått ner i vikt.

Hur man rensar sin lever

Kom ihåg att arbetet som detta organ gör varje dag resulterar i gifter, vilket är anledningen till varför man ska eliminera negativa rester. Du kan upprepa denna process tre gånger om året. Följande recept är effektivt för att göra en leverrensning:

 • Grapefruktjuice med vitlök och ingefära: Gör denna över helgen. Den kommer även hjälpa till att stärka ditt lymfsystem. Du behöver två grapefrukter, fyra citroner, två vitlöksklyftor, en skiva ingefära, 300 ml destillerat vatten och två matskedar olivolja. Pressa grapefrukt och citroner, riv ingefäran och mosa vitlöken. Lägg alla ingredienser i en mixer och blanda väl. Drick innan du går till sängs på kvällen.
Drick en grapefruktjuice innan läggdags
 • Juice av apelsin, vitlök och olivolja: Du kommer behöva 6 centiliter olivolja, 6 centiliter färskpressad apelsinjuice, en halv matsked riven ingefära och en halv matsked torkad vitlök. Blanda i mixern och drick innan du går till sängs. Lägg dig på din högra sida. Upprepa tre kvällar i sträck.

Livsmedel som hjälper till att avgifta levern

Utöver de två recepten som nämns ovan så kan du förbereda din kropp och hålla den på den “naturliga” och avgiftande vägen en vecka före eller efter du använder recepten. För att göra detta rekommenderar vi att äta följa livsmedel:

 • Fullkorn: De innehåller vitamin B och förbättrar ämnesomsättningen och leverns funktion.
 • Grönt te: Det innehåller mycket antioxidanter (katekiner) som är användbara för att hjälpa levern.
Grönt te innehåller mycket antioxidanter
 • Vindruvor: Dessa ger dig naturligt socker och mycket antioxidanter, vilka även aktiverar leverns rensningsfunktioner och produktionen av galla.
 • Äpplen: De innehåller stora mängder pektin och andra komponenter som hjälper kroppen att eliminera gifter från matsmältningssystemet.
 • Morötter och rödbetor: Dessa innehåller många flavonoider och också betakaroten som stimulerar leverfunktionen.
 • Gröna bladgrönsaker: De är utmärkta och effektiva i att rensa levern tack vare att klorofyll kan absorbera gifter från blodomloppet, vilket skyddar detta mycket viktiga organ.
 • Olivolja: Mycket användbar när den används måttligt.
 • Aubergine: Denna används för att aktivera blåsans funktioner.
 • Sydcikoria och endiv: Båda innehåller substanser med bitter smak som används för att naturligt tömma blåsan.
 • Avokado: Den skyddar levern mot stora mängder gifter och ökar behandlingens renande kraft.
Avokado ökar behandlingens renande kraft

Ett sista tips: minska portionerna du äter; undvik alkohol, rött kött, mejeriprodukter och raffinerade produkter; drick mycket vatten; och träna i måttliga mängder.

Bilder från Maxpax, Dan McKay och Jaanus Silla.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.