Rena din kropp med oljedragning

Vår kropp förvarar alla gifter som kommer in i den och som den inte kan ta itu med direkt. Gifter kan komma från både dåliga livsmedelsval, föroreningar, stress, negativa känslor, läkemedel eller brist på träning.

Dessa gifter elimineras konstant naturligt av kroppen (när vi går på toaletten, svettas, andas, etc.), men det finns vissa saker där ute som kan hjälpa oss att eliminera gifter som kroppen kämpar med. Att använda dessa tekniker regelbundet hjälper kroppen att läka kroniska hälsoproblem och förebygga allvarliga sjukdomar.

En enkel och billig avgiftningsbehandling som du kan genomföra hemma är oljedragning. Den är utmärkt för personer som har orala problem, såsom tandköttssjukdomar, men eftersom olika delar av kroppen arbetar tillsammans så kan denna teknik gagna hela kroppen.

Oljedragning är en ayurvedisk teknik (en gammalt medicinalsystem från Indien) som framförallt rekommenderas mot huvudvärk, migrän, överflödigt slem, bihåleinflammation, astma, hudproblem, allergier, orala infektioner, tandköttsproblem, plack, gingivit samt slitna eller lösa tänder.

Vad du behöver

Solros

Först behöver du kallpressad solrosolja eller sesamolja.

Hur man gör

Varje morgon, innan du äter, dricker eller borstar tänderna, så ska du ta en matsked solros- eller sesamolja i munnen och gurgla runt den i 15 till 20 minuter precis som när du använder munskölj.

Du kan gurgla runt oljan med hjälp av käken och tungan, och målet är att få oljan till alla delar av munnen. Efter ett tag kommer oljan bli tjock och bubblig, och då kan du behöva spotta ut den. Oljan bör ha en vitaktig färg, och om den fortfarande är gul så bör du gurgla längre nästa gång.

Du kan nu skölja munnen med vatten och borsta tänderna. Det bästa är att dricka ett eller två glas vatten efteråt för att stärka den renande effekten.

Du kan uppleva bieffekter de första gångerna du använder denna teknik. Du kan lägga märke till symptom som finnar, huvudvärk och liknande, men detta är ett tecken på att kroppen renas och bör endast hålla i sig i några dagar. Om reaktionen är stark eller håller i sig längre så bör du minska perioden som du gurglar eller bara göra det varannan eller var tredje dag.

Det är alltid rekommenderat att tala med en naturläkare eller vanlig läkare innan du rensar kroppen.

MER FÖR DIG