Rena blockerade artärer med denna enkla dryck

Tack vare dess antioxidantiska egenskaper kan juice från granatäpple minska högt blodtryck och oxidativ stress i blodet, vilket innebär en minskning av skador från återförkalkning.
Rena blockerade artärer med denna enkla dryck

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Många oroar sig över blockerade artärer, något som blir allt vanligare i hela världen p.g.a. dåliga kosthållningar och en stillasittande livsstil, vilket markant ökar kolesterolvärdena i blodet. Det många fortfarande inte vet är att detta hälsoproblem kan motverkas naturligt med en kompletterande dryck som du kan tillreda i hemmet.

En nyligen utgiven studie har visat att extrakt från granatäpple kan hjälpa till att motverka ateroskleros en åkomma som uppkommer när man har blockerade artärer som ett resultat av fettansamlingar. Studien visade att granatäpplen kan hjälpa till att rena blockerade artärer där det finns stora ansamlingar av kolesterol.

För att komma fram till denna slutsats experimenterade forskarna med gnagare med hjärtproblem, där de gav dem granatäpplen under en längre period. Efter studien slog de fast att granatäpplen gjorde att gnagarna fick mindre blockerade artärer.

I denna undersökning kom de även fram till fram till att granatäpplen kan göra följande:

  • Minska nivåerna av oxidativ stress
  • Minska mängden av ett protein som är relaterat till inflammationer i artärerna.
  • Kan minska hjärtförstoring
  • Minskar ackumulering av fett i hjärtmuskeln
  • Kan minska makrofaginfiltration i hjärtmuskeln
  • Minskar EKG-förändringar

Varför är granatäpplen så bra på att rena blockerade artärer?

blockerade artärer

Alla dessa fördelar med granatäpplen beror främst på dess höga nivåer av antioxidanter, främst vitamin C och polyfenoler. Enligt nobelpristagaren Linus Pauling är en av de främsta orsakerna till kardiovaskulära sjukdomar en brist på C-vitamin.

Granatäpplen har även en viktig antiinflammatorisk effekt som spelar en avgörande roll för att förebygga hjärtproblem. Tack vare dess egenskaper kan granatäpplen hjälpa till att minska högt blodtryck, förbättra blodcirkulationen och stärka immunförsvaret för att motverka infektioner.

Juice från granatäpplen kan minska kolesterol

Denna kraftiga juice gjord på granatäpplen och äpplen innehåller en hög nivå av substanser som flavonoider, tanniner och fibrer, som minskar kolesterol och främjar rening av blockerade artärer.

Ingredienser

Tillredning

Tvätta frukterna ordentligt för att ta bort rester av bakterier och bekämpningsmedel. Ta av skalet och skär fruktköttet tillsammans med äpplena i stora bitar. Lägg därefter bitarna i mixern, med lite vatten för att underlätta processen, och drick sedan juicen direkt.

Andra viktiga fördelar med att dricka juice från granatäpplen

Granatäpple för friska artärer

Utöver att rena artärerna kan en regelbunden konsumtion av denna juice även föra med sig andra fördelar för kroppen:

  • Den innehåller mycket antioxidanter: Juice från granatäpplen har en hög nivå av antioxidanter som kan hjälpa till att minska oxidativ stress i blodet. Olika undersökningar har visat att en reducering av oxidativ stress kan minska skador från åderförkalkning med 44%.
  • Den har egenskaper som motverkar cancer: Tack vare sina höga nivåer av antioxidanter kan juice från granatäpplen motverka cancer. Den kan inte bota sjukdomen, men den motverkar tillväxt av elakartade celler. Studier har visat att personer som dricker ett glas juice per dag kan motverka utvecklingen av prostatacancer.
  • Bra för att gå ner i vikt: Juice från granatäpplen är även bra för de som vill ha en hälsosam vikt. Om du dricker denna juice som ett komplement till kosten och även tränar kan du bränna fett enklare och samtidigt få de resultat du vill på mindre tid. Detta beror på att juicen kan rena kroppen från gifter samt höja dina energinivåer.
  • Stärker immunförsvaret: De antioxidativa beståndsdelarna i denna juice är även bra för att stärka immunförsvaret. Den är perfekt för att höja kroppens försvar mot virus, bakterier och svamp.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.