Regelbunden yoga - här är hälsofördelarna!

17 april, 2019
Yoga, som all fysisk aktivitet, bidrar till din kropps välbefinnande. När du regelbundet utövar yoga får du större mental kontroll och förmågan att fokusera på nuvarande ögonblick.

Yoga är en disciplin med flera fördelar. Det ger en koppling mellan kropp och själ. Vid regelbunden yoga börjar du njuta av otaliga hälsofördelar.

Först märker du en förändring i ditt övergripande välbefinnande. Dina nivåer av stress och ångest kommer att minska, och du lär dig att bli mer jordad i stunden.

Yoga som medicinsk behandling kan användas för att förbättra människors livskvalitet. Genom denna disciplin kan du lösa hälsoproblem som hjärtsjukdom, blodcirkulation, artrit, ryggsmärta med flera.

I den här artikeln kommer vi att förklara vad som kommer att hända med din kropp när du utövar yoga regelbundet.

Fördelarna med regelbunden yoga

Det ökar din lungkapacitet

Andning är ett centralt element i denna övning, eftersom det kommer att göra det möjligt för hjärnan att få syreförbrukning och utföra rörelserna på ett korrekt sätt. I yoga hjälper andningen från buken dig att behålla din balans och ger dig styrka för dina poser.

Att andas djupt genom näsan expanderar dina lungor. Detta hjälper inte bara till att förbättra hälsan hos dina lungor, och syret kommer också att bidra till att hålla dig frisk och rensa ditt sinne.

Se även: Yoga bidrar till att bota depression

Utövar yoga

Det stärker dina muskler och leder

När du utövar yoga kommer du att stärka dina muskler och tona dina ben, skinkor, rygg och armar. Rörelserna och poserna skapar motstånd som gör att dina muskler får arbeta.

Samtidigt kommer ledproblem också att förbättras. De stretchande och vridande rörelserna förbättrar din flexibilitet.

Regelbunden yoga stärker ditt hjärta och din cirkulation

Yogapositioner främjar optimalt blodflöde.

Under tiden kommer andningsövningarna att hjälpa dig att reglera ditt blodtryck. Med det i åtanke, om du lider av högt blodtryck, kommer denna aktivitet att vara en utmärkt terapi för att förbättra din hälsa.

Det hjälper till att förbättra din fysiska uthållighet

Olika yogaställningar hjälper dig också att utveckla fysisk uthållighet. Detta kommer att bidra till minskad trötthet och utmattning.

Dessutom kommer yogaandning att hjälpa dig att ha större uthållighet medan du gör kardiovaskulära övningar. Sammantaget kommer det att förbättra din uthållighet.

Läs också: 3 Fantastiska fördelar med yoga för barn

Det främjar viktminskning

Regelbunden yoga hjälper dig att förlora kroppsvikt eftersom det hjälper till att främja förbränning av kalorier. Det är en bra form av träning.

Även om det kan bidra till viktminskning, kom ihåg att åtfölja fysisk aktivitet med en balanserad kost och hälsosamma vanor.

Mäter midjemåttet

Du kommer att märka fördelarna med regelbunden yoga i hela kroppen på flera nivåer. Fokusera din energi på träningen, och du kommer att märka framsteg efter varje övning.

Så vad väntar du på? Börja stärk sinne, kropp och själ med regelbunden yoga!

  • Brito, Cristian. (2010). Yoga en el Tratamiento de Adicciones: La Experiencia de Dos Años de Práctica de Yoga con Pacientes del Centro de Rehabilitación Takiwasi. Psicoperspectivas9(2), 253-278. https://dx.doi.org/10.5027/psicoperspectivas-Vol9-Issue2-fulltext-90
  • Hernández Rodríguez, José, & Licea Puig, Manuel Emiliano. (2016). El yoga, una opción para el tratamiento de las personas con diabetes mellitus. Revista Cubana de Endocrinología27(3), 91-106. Recuperado en 01 de marzo de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1561-29532016000300009&lng=es&tlng=es.
  • López González, Vivian, & Díaz-Páez Waterland, Alejandro. (1998). Efectos del Hatha-Yoga sobre la salud: Parte I. Revista Cubana de Medicina General Integral14(4), 393-397. Recuperado en 01 de marzo de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-21251998000400012&lng=es&tlng=es.