Pingvin simmar 5000 mil varje år för att besöka mannen som räddade hans liv

· september 1, 2016

Det finns massor av berättelser som visar den vackra relationen mellan människor och djur. De vanligaste berör hundar och katter, men det finns också berättelser om kor, grisar och andra djur som är tacksamma för hur vi tar hand om dem.

Även om dessa band kan tyckas ganska normala finns det också många berättelser som är svåra att tro.

Vi vill idag berätta om en brasiliansk man och en pingvin från Magellans sund som år 2011 räddades från döden. Relationen mellan dem har sedan spridit sig via sociala medier.

Berättelsen

hatt

Allt började på stränderna i Rio de Janeiro där en brasiliansk pensionär vid namn Joao Pereira de Souza, som tidigare jobbade som murare och fiskare, hittade en pingvin som var på väg att dö.

Mannen såg något konstigt mellan stenarna på stranden och närmade sig för att se vad det handlade om. Till sin stora förvåning hittade han pingvinen som var i dåligt skick, täckt av olja och helt försvarslös.

Han tvekade såklart inte att rädda pingvinen genom att tvätta av den och hjälpa den att återhämta sig. Han tyckte så mycket om pingvinen att han gav honom namnet Dindim och till slut släppte tillbaka honom ut i havet i perfekt skick.

strand

När han släppte lös pingvinen trodde Pereira att han aldrig skulle få se den igen, men han kom att bli överraskad.

Några månader efter räddningen återvände Dindim till stranden och kände direkt igen sin räddare. Nu tillbringar pingvinen ca 8 månader om året vid stränderna med Pereira och resten av tiden vid Argentinas och Chiles kuster för att äta.

Enligt Daily Mail simmar Dindim 5000 mil för att återvända till sin människovän, som ger pingvinen en speciellt kost för att förbättra vitaliteten.

I en intervju uttrycker den 71-åriga mannen sina känslor för pingvinen och berättar att den inte låter sig röras av någon annan.

”Jag älskar denna pingvin som om den vore mitt eget barn och jag tror att den känner likadant. Ingen annan kan röra den. Om någon försöker så biter den. Den sover bredvid mig, jag duschar den och ger den sardiner att äta”, lade han till.

kram

Mannen säger att många sa åt honom att hans vän inte skulle komma tillbaka igen efter att ha återvänt till havet, men han var säker på att den skulle göra det. Under de fyra senaste åren har pingvinen anlänt i juni och återvänt i februari.

Biologen Paulo Krajewski, som intervjuade Joao Pereira de Souza för Globo TV, uttryckte sin förvåning över denna fantastiska historia.

”Aldrig tidigare har jag sett något som det här. Det verkar som att pingvinen tror att Joao är en del av familjen och att de är av samma art”.

En annan expert sa att Dindims beteende indikerar att den känner igen Pereira som om han vore en annan pingvin och beter sig i enlighet med detta.

Berättelsen visar utan tvekan att djur är fantastiska vänner.

Spara