Prova denna perfekta diet mot celluliter

En kost för att minska celluliter kan inte vara temporär. Du måste ändra dina vanor om du inte vill att problemen ska dyka upp igen efter ett tag.
Prova denna perfekta diet mot celluliter
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Att eliminera celluliter är inte en lätt uppgift. Det finns faktiskt personer som känner sig väldigt osäkra på grund av detta problem. Därför vill vi dela med oss av en perfekt diet mot celluliter som du kan använda för att motverka detta problem.

Enkelt sagt är celluliter fett, men man måste inte vara överviktig för att drabbas. Vad man dock måste göra är att hänge sig till att bli av med detta jobbiga tillstånd.

Du måste börja med att förändra din livsstil. Vi rekommenderar att du börjar med vad du äter. Detta är inte en temporär diet, utan en du ska följa resten av livet, med få tillåtna “fuskmåltider”.

Diet mot celluliter

Ben med celluliter

“Diet” eller “kost” kan vara skrämmande ord för vissa, men det handlar om hängivelse och ansvarstagande för de förändringar som måste göras. För att minska celluliter måste du äta mat som är snål på fett och socker.

För att påbörja dessa förändringar kan du implementera följande plan för att designa dina dagliga måltider. Det kommer hjälpa dig att undvika att fett ansamlas och låta kroppen avgifta och vara giftfri, vilket gör att du kan undvika sjukdomar som dessa gifter orsakar.

 • Ät var tredje timme: idén är att dela upp mängden mat du äter under dagen på huvudsakliga måltider och godkända mellanmål.
 • Hoppa inte över frukostdu ska inte vänta mer än fyra timmar med att äta din första måltid efter att du vaknat. Detta är väldigt viktigt för att kroppen ska fungera väl.
 • Undvik sötsaker eftersom de har koncentrerat socker: du kan tillåta dig en godbit då och då, men kom ihåg att det inte ska vara varje dag. Det bästa är att endast unna dig en gång i veckan, och självklart inte överdriva.
 • Undvik raffinerade kolhydrater: inget mjöl, ris, vitt bröd eller vanlig pasta. Du kan ersätta dem med fullkornsvarianter. De är nyttiga och kommer inte smaka särskilt annorlunda.
 • Lägg inte till en massa salt i din mat: salt bidrar till vattenretention, vilket främjar uppkomsten av celluliter. Krydda maten med örter och undvik bruk av processade produkter.
 • Inga dåliga fetter: glöm friterad mat, kycklingskinn, smör och mejeriprodukter. Undvik att äta dem i så hög utsträckning som möjligt.
 • Säg farväl till dina syndiga begär: du bör säga farväl till koffeinDet är en stor fiende eftersom det orsakar kärlsammandragning och inflammerar hudvävnaden.
Undvik socker och fett

Ersätt kaffe och läsk med te. Eliminera även alkohol, cigaretter, kryddstark mat och onyttiga tillbehör.

3 viktiga frukter i en diet mot celluliter

1. Grapefrukt

Denna frukt kommer bidra i kampen mot celluliterna på många sätt. Den är rik på vitamin A, B och C. Den kommer även hjälpa dig att tappa vikt och känna dig mätt. Det är därför vi rekommenderar att du börjar dagen med ett glas grapefruktjuice.

Denna frukt sänker dessutom kolesterolnivåerna och är ett utmärkt sätt att motverka hjärtsjukdom och diabetes.

2. Ananas

Ananas hjälper dig att undvika vätskeretention, håller grovtarmen frisk och avgiftar kroppen. Den innehåller dessutom vitamin C och hjälper dig att tappa vikt. Ät tre skivor om dagen – en vid varje måltid.

Del av en diet mot celluliter

3. Äpple

Denna frukt har en speciell kraft mot celluliter. Den får mat att röra sig enklare och snabbare genom matspjälkningssystemet. Ett medelstort äpple innehåller dessutom endast 80 kalorier, så det hjälper dig att känna dig mätt och tappa vikt.

Du bör även äta melon, kumquat och granatäpple. De smakar utmärkt och har massor av vitaminer som bekämpar uppkomsten av celluliter.

De är utmärkta mellanmål och du kan äta dem med nötter.

Vad kan man annars göra för att motverka celluliter?

Vi har redan påpekat att du måste tänka på vad du äter för att minska celluliter. Utöver detta manar vi dig att:

 • Inte använda högklackade skor varje dag.
 • Undvika åtsittande kläder.
 • Säga nej till stress eftersom det orsakar hormonförändringar och modifiering av fettdistributionen.
 • Ägna dig åt fysiska aktiviteter. Promenera i en halvtimme, gå uppför trappan, cykla. Glöm inte att träna, för det har många hälsofördelar.

En diet mot celluliter är en balanserad diet. Målet är att omvandla den till en livsstil, inte en restriktiv diet. Njut av förändringarna och kom ihåg att din kropp är ett tempel du måste ta hand om.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Rynders CA., Thomas EA., Zaman A., Pan Z., et al., Effectiveness of intermittent fasting and time restricted feeding compared to continuous energy restriction for weight loss. Nutrients, 2019.
 • Ferrarese R., Ceresola ER., Preti A., Canducci F., Probiotics, prebiotics and synbiotics for weight loss and metabolic syndrome in the microbiome era. Eur Rev Med Pharmacol Sci, 2018. 22 (21): 7588-7605.
 • Swift DL., McGee JE., Earnets CP., Carlisle E., et al., The effects of exercise and physical activity on weight loss and maintenance. Prog Cardiovasc Dis, 2018. 61 (2): 206-213.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.