Övningar för att tona ansiktet och minska rynkor

Övningar för att tona ansiktet och minska rynkor

Senaste uppdateringen: 07 december, 2018

På samma sätt som vi bör anstränga oss för att hålla vår kropp tonad och vid god hälsa, bör vi även ta hand om och tona ansiktet. Det är anledningen till att vi delar med oss av dessa dagliga övningar, så att du kan lära dig att bromsa tecknen på åldrande och i synnerhet förebygga uppkomsten av rynkor i ansiktet.

Eftersom ditt ansikte är det ställe som tidigast uppvisar skavankerna som orsakas av tidens gång är det viktigt att förse det med den vård det behöver. För att göra det bör du följa en hälsosam kost med stora mängder frukt, grönsaker och vatten. Likaså bör du försöka upprätthålla goda och hälsosamma levnadsvanor, till exempel genom att motionera måttligt, sova bra och undvika alkoholkonsumtion samt situationer som orsakar stress.

Det finns en hel del antirynkbehandlingar på marknaden, som utan tvekan är mycket effektiva, men också dyrare. Av denna anledning kommer vi i den här artikeln rekommendera några övningar för att tona ansiktet som är lika effektiva på att bekämpa rynkor men utan att det kostar dig något. Du behöver bara ge det några minuter om dagen – det är allt. Det är superenkelt!

Övningar för att tona ansiktet

Minska rynkor

Rynkor i ansiktet

Ställ dig framför en spegel efter duschen och försök att röra på alla dina ansiktsmuskler i minst tio minuter. Om det är möjligt kan du även göra detta precis innan du går till sängs.

Tona och stärk dina ögonlock

Titta upp så högt som du kan, sedan till höger och till vänster. Du bör utföra fyra serier med tjugo repetitioner vardera och vila i två minuter mellan varje serie.

Håll dina kinder och kindben tonade

Rynkor runt ögonen

En mycket enkel övning är att fylla munnen med luft och stänga den tätt. Du bör också flytta din tunga från höger till vänster. Gör tre serier med femton eller tjugo repetitioner.

Håll dina läppar friska och vackra

Gapa så stort som möjligt och täck tänderna med dina läppar. Stanna i det läget medan du räknar till tio och stäng sedan munnen mycket långsamt. Slappna av musklerna innan du börjar på nytt. Gör fem repetitioner.

Minska kråkfötter

Kråksparkar

Kläm och tryck på rynkorna i detta område med fingertopparna i uppåt- och nedåtgående rörelser.

Kom ihåg…

Ansiktsmassage ger samma resultat eftersom det verkar på dina vävnader och hjälper till att läka skador på huden. Du kan utföra denna massage på de ställen där rynkorna visar sig oftast. Du kan göra ansiktsmassage i tio minuter på morgonen och eftermiddagen. Om du har möjlighet kan du applicera några droppar sötmandelolja för att underlätta massagen. Detta gör också att huden återfuktas.

Innan du gör någon av dessa ansiktsövningar är det mycket viktigt att smörja hela ansiktet med kräm för att stimulera och förbereda din hud. Som ett resultat kommer de övningar du gör vara mycket mer effektiva.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.