Överraskande medicinskt auberginevatten

Om du vill främja viktnedgång och sikta in dig på bukfettet kan du kombinera en balanserad diet, regelbunden träning och auberginevatten för att optimera dina resultat.
Överraskande medicinskt auberginevatten

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Aubergine är en väldigt unik grönsak; inte bara för dess många olika användningar i köket, utan även för dess medicinska användningsområden och höga koncentration av näringsämnen. De flesta känner inte till hur medicinskt auberginevatten kan vara för hälsan.

Förr undvek man äggplanta eftersom dess mörka färg gjorde att många trodde att den var giftig. Till slut började dock många kulturer inkludera den i sin diet, varpå man fann att den inte var giftig utan rentav mycket hälsosam och lättodlad. Aubergine behöver inte begränsas till bara en ingrediens i diverse recept, för dess många antioxidanter och kraftfulla klorogensyra betyder att den kan kontrollera höga kolesterolnivåer, bekämpa effekterna från fria radikaler samt hjälpa dig att tappa vikt.

I dagens artikel vill gå igenom dess många medicinska användningar i detalj.

Sänk ditt kolesterol med auberginevatten

Blodomloppet

Högt kolesterol är en av de många komplikationer som ofta associeras med kardiovaskulära problem idag. Att kontrollera ditt kolesterol kräver vanligtvis en läkares hjälp, men det finns naturliga alternativ som kan komplettera behandlingen, inklusive auberginevatten.

En aktiv komponent vid namn klorogensyra är vad som tillhandahåller fördelarna i detta fall, genom att främja borttagningen av skadliga lipider från ditt blodomlopp. Medicinskt auberginevatten innehåller även flavonoider som förebygger andra hjärtproblem relaterade till högt kolesterol.

Reumatism

Samma klorogensyra vi diskuterade ovan har även antiinflammatoriska och antibiotiska egenskaper som behandlar en rad åkommor, inklusive reumatism och artrit. Personer som lider av dessa krämpor kan dricka medicinskt auberginevatten varje dag för att förbättra sin livskvalitet.

Vätskeretention

En av de huvudsakliga anledningarna till varför auberginevatten är så populärt för att gå ner i vikt är att det är ett mycket vätskedrivande medel som hjälper till att ta bort överflödig vätska från kroppen. Vätskeretention är ofta anledningen till varför du plötsligt känner dig tyngre än vanligt.

Minska bukfett

Bukfett

Det kan verka omöjligt, men det är faktiskt en av auberginevattnets viktigaste fördelar. För många år sedan fann forskare att auberginevatten är perfekt för personer som vill bränna extra fett, tappa vikt samt bättra på sin figur. En del av denna egenskap kan förklaras av auberginens vätskedrivande och rensande egenskaper som eliminerar avfall i kroppen och främjar viktnedgång.

Auberginevatten hjälper även lever- och gallblåsefunktionerna, vilket spelar en viktig roll i att reglera din ämnesomsättning. Kvinnor som vill tappa lite bukfett, eller bara tappa vikt rent generellt, kan börja dricka medicinskt auberginevatten vid sidan av sin dagliga diet- och träningsplan.

Hur gör man medicinskt auberginevatten?

Aubergine med vattendroppar på

Ingredienser

 • 1 medelstor aubergine
 • 1 liter vatten
 • Saft från 1 citron

Beredning

 • Tvätta först auberginen väl och skär den i småbitar. Koka upp vattnet och lägg försiktig ner auberginen.
 • Minska värmen och låt vattnet sjuda i 25 minuter tills auberginen har mjuknat. Ta bort från värmen och låt stå i minst en timme.
 • Sila därefter vätskan och ta bort auberginebitarna.
 • Tillsätt slutligen citronsaften och rör om väl. Förvara i en mörk burk.

Notering: vattnet du kokar auberginen i kan ha en något bitter eller oangenäm smak. För att undvika det kan du innan du kokar auberginen lägga den i en skål med lite mineralsalt.

Efter lite tid kommer saltet anta en mörk färg, vilket är vad som ger auberginen sin bittra smak.

Avslutningsvis tvättar du auberginen noggrant för att ta bort alla spår av salt innan du följer receptet ovan.

Hur bör du konsumera den?

Du kan dricka auberginevatten några gånger under dagen. Ta ditt första glas innan frukost, ett andra efter lunch, ytterligare ett mitt på eftermiddagen och det sista innan middag.

Prova denna behandling i sju dagar i sträck, en eller två gånger per månad.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Sadilova E, Stintzing FC, Carle R., “Anthocyanins, colour and antioxidant properties of eggplant (Solanum melongena L.) and violet pepper (Capsicum annuum L.) peel extracts”, Z Naturforsch C. 2006 Jul-Aug;61(7-8):527-35.
  • Jing P et al., “Effect of glycosylation patterns of Chinese eggplant anthocyanins and other derivatives on antioxidant effectiveness in human colon cell lines”, Food Chem. 2015 Apr 1;172:183-9.
  • Das S et al., “Cardioprotective properties of raw and cooked eggplant (Solanum melongena L)”, Food Funct. 2011 Jul;2(7):395-9.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.