Örter som lindrar symtom vid fibromyalgi

Kombinerade med traditionell, medicinsk behandling kan vissa medicinska örter hjälpa till att lindra symtomen vid fibromyalgi. Bland dessa hittar vi cayennepeppar, vars capsaicin lindrar smärtan.
Örter som lindrar symtom vid fibromyalgi

Senaste uppdateringen: 18 december, 2018

Orsakerna till fibromyalgi är fortfarande okända, så denna åkomma måste ses ur ett multidisciplinärt perspektiv. Att ha goda livsvanor, följa medicinska råd, äta bra samt nyttja följande medicinalväxter kan göra stora skillnader i det dagliga livet. Vi ska gå igenom några symtom vid fibromyalgi och rekommendera några örter som kan lindra dessa.

Medicinalväxter som kan lindra symtom vid fibromyalgi

Medicinalväxter kan lindra symtom vid fibromyalgi

Du kanske frågar dig om det verkligen finns medicinalväxter som kan lindra symtom vid fibromyalgi? Fysiologiavdelningen vid Federal University of Sergipe (i Brasilien) fann att olika naturliga behandlingar kan hjälpa till att hjälpa till att lindra symtom vid fibromyalgi på diverse fronter.

Vi måste dock vara tydliga med att dessa inte kommer läka dig så pass mycket att du kan genomföra dagliga aktiviteter utan några spår av smärta eller trötthet . Dessa medicinska örter kan endast lindra symtom vid fibromyalgi och göra dem lättare att hantera om de tas i samband med andra behandlingar och strategier, som utskriven medicin, psykologisk behandling eller riktlinjer för näringsintag.

Låt oss dock först ta en titt på hur dessa örter kan hjälpa:

  • Förbättrar sömnkvaliteten
  • Lindrar depressionssymtom
  • Lindrar smärta
  • Minskar stelhet i lederna
  • Minskar inflammation
  • Sänker ångest
  • Bekämpar trötthet

Låt oss nu ta en titt på vilka växter som är mest hjälpsamma:

1. Harpagoört

Denna växt är även känd som “djävulsklo” och du kan hitta den i hälsokostbutiker samt i apotek i form av tabletter eller tepåsar. Det tyska hälsodepartementet rekommenderar denna ört till alla som lider av ledsmärta, reumatism och artrit. Den är väldigt antiinflammatorisk och även bra på att lindra smärta – men vet du vad det bästa är? Det finns inga bieffekter, vilket är något du sällan kan uppnå med vanliga mediciner.

Den hjälper även kroppen att återhämta sig från trauma och lindrar problem med matsmältningen och matsmältningssystemet. Djävulsklo passar bra till patienter med fibromyalgi, framförallt om du konsumerar den varje morgon.

2. Johannesört

Denna ört, även kallad hypericum, är väldigt effektiv för att behandla nedstämdhet, hopplöshet och den milda depression som associeras med fibromyalgi. Utöver detta kan ett te från denna växt tillhandahålla kroppen med organiska syror, eteriska oljor, keratin, limonen och tanniner. Den är verkligen ett naturens underverk som är värt att prova varje dag, på morgon och eftermiddag.

3. Cayennepeppar

Denna kanske överraskar dig. Det är allmänt vedertaget att cayennepeppar kan orsaka inflammation, men den är faktiskt rätt nyttig – i samma omfattning som till exempel vitlök, ingefära och senapsfrön.

Fördelarna med cayennepeppar ligger i dess capsaicin, som främjar utsöndring av smärtstillande ämnen. Du har säkert hört talas om att vissa krämer innehåller capsaicin för att lindra smärta. Därför kan du gärna dricka två glas te om dagen med cayennepeppar.

Det bästa sättet att dra nytta av dess fantastiska egenskaper är att lägga till en påse grönt te , en nypa cayennepeppar och några droppar citronsaft i ett glas varmt vatten. Låt det dra i några minuter och tillsätt sedan en tesked honung. Drick och upptäck hur mycket bättre du mår.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.