17 tips för att organisera garderoben och spara utrymme

Du kan köpa olika sorters avdelare för att spara utrymme och organisera din garderob samt sortera dina kläder efter färg eller typ.
17 tips för att organisera garderoben och spara utrymme

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

För många av oss är det alldeles för lätt att samla på sig för mycket kläder och accessoarer i garderoben, vilket gör det svårt att hitta vad man vill ha när man behöver det. I dagens artikel vill vi ge dig 17 bra idéer som kan hjälpa dig att organisera garderoben så att du slipper slösa så mycket tid på att leta.

Ibland är utrymmena så fulla att det verkar som att lådorna omöjligt kan rymma ett enda plagg till. Men egentligen har du bara inte utnyttjat ditt utrymme tillräckligt effektivt så att varenda centimeter har gått åt.

1. Rulla dina t-shirts

2-rullade-tro%cc%88jor

Hatar du att vika dina t-shirts? Istället för att bara trycka in dem i dina lådor kan du testa att rulla dem och förvara dem sida vid sida.

Det gör det inte bara lättare att hitta just den t-shirt du letade efter, utan gör även så att de inte blir skrynkliga.

2. Använd hängare för dina stövlar

Höga stövlar kan ta upp mycket utrymme och det kan vara svårt att skydda dem från skador.

Istället för att förvara dem i en skolåda eller liknande kan du köpa små hängare och hänga upp dem i din garderob.

3. Vertikal tröjförvaring

Om du är skicklig nog att vika dina tröjor i fyrkanter, testa att förvara dem vertikalt i dina lådor för att göra det lättare att hitta dem. Sortera dem enligt stil och färg!

4. Använd tuber för att organisera mindre föremål

Några runda behållare eller tuber i kartong kan användas för att förvara små föremål såsom näsdukar, sjalar och skärp.

5. Återanvänd trälådor för att organisera underkläder

Att använda en fruktlåda eller en gammal byrålåda är ett utmärkt sätt att förvara dina underkläder och mindre klädföremål.

Du kan lägga till avdelare för att sortera dina föremål efter färg.

6. Förvara dina sjalar på galgar

Galgar är ett utmärkt sätt att förvara sjalar eller andra accessoarer som har en tendens att hamna i en hög i en enda röra när de förvaras i lådor.

På det sättet har du dem alltid till hands och du behöver inte lägga en massa tid på att leta efter den färg eller stil du vill ha.

7. Använd metallfliken på läskburkar

Kan något så enkelt som metallfliken från locket på läskburkar hjälpa med din garderob? Javisst! En sak som du annars kanske bara slänger direkt, kan spara dig mycket utrymme om du använder det på det sätt som vi visar på bilden ovan.

8. Använd gardinringar för att organisera i garderoben

Ringarna som vanligtvis kommer med duschgardinerna du köper är ett annat bra sätt att effektivisera och optimera ditt utrymme.

Häng upp dina kläder i ringarna på stången i garderoben.

9. Använd vinlådor som avdelare

Ett annat sätt att återanvända saker du annars slänger direkt är att ta gamla vinlådor och använda avdelarna som skoförvaring.

10. Gör skoställ av plaströr

Stora plaströr som blir kvar efter renoveringsprojekt hemma kan användas för att skapa unika skoställ. Du fäster dem vid väggen och kan använda olika färger för att få det att se snyggt ut.

11. Häng upp dina skor

Om du kan hitta skohängare kan det spara dig massvis med utrymme!

12. Organisera dina underkläder

Det finns massor av användbara avdelare för att organisera din låda med underkläder.

13. Förvaring gjord av en stege

En gammal stege kan förvandlas till en list med stöd för galgar. Du kan förvara lådor och accessoarer ovanpå stegen medan du använder stegpinnarna för att hänga klädesplagg.

14. Hängare med färgade band

Band i olika färger kan lindas runt dina klädgalgar för att hjälpa dig sortera, och då ramlar dina kläder inte av eller töjs på galgen.

15. Hängare med gummiband

Du kan använda ett par gummiband för att se till att dina kläder inte faller av galgen.

16. Klädförvaring

Om du inte har mer utrymme i dina lådor kan du köpa hängande klädförvaring och sätta upp på baksidan av dörren för att sortera dina kläder och accessoarer.

17. Organisera dina väskor

Istället för att hänga dina väskor på individuella hängare kan du köpa eller bygga hängande förvaring för att fria upp mer utrymme och få det att se mer ordningsamt ut.

Gillar du idéerna ovan? Prova dem idag och organisera din garderob för att få lite mer ordning hemma!

Spara

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.