Återanvänd trälådor på 20 fantastiska sätt

När du återanvänder trålädor skapar du ett unikt, prisvärt och skräddarsytt objekt för förvaring på olika platser i hemmet.
Återanvänd trälådor på 20 fantastiska sätt

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Trälådor (till exempel sådana som används för frukt) är lätta att återanvända om du bara har lite fantasi. Eftersom de tillverkas av ett hållbart material finns det gott om intressanta sätt att använda dem för att inte behöva kasta bort dem.

Om du inte har en trälåda hemma men vill ge dig i kast med dessa små projekt kan du hitta dem i närliggande matbutiker eller marknader.

1. Sidobord

Återanvända trälådor

Sandpappra fruktlådan, måla den i en färg du gillar och sätt på hjul för att omvandla den till ett sidobord för förvaring av böcker och tidningar.

2. Spegel och hylla

Spegel i badrum

Om du sätter dit en spegel i botten av trälådor kan du få en fin hylla som du kan sätta upp i badrummet eller på andra platser i huset. Du kan även sätta upp två lådor på sidan om för extra hyllutrymme och organisation.

3. Accessoarförvaring av trälådor

Idéer med fruktlådor

Om du väljer en färg som passar bra med ditt rums färger kan du skapa en gullig låda där du kan förvara alla små accessoarer du använder.

4. Köksorganisatör

Organiserat kök

Med färger eller dekorativt klisterpapper kan du skapa lådor där du kan förvara tallrikar eller andra kökstillbehör.

5. Skobänk

Skoförvaring

Bland alla idéer för att återanvända trälådor är det här en av våra favoriter. Det är dock viktigt att träet är tillräckligt tåligt för att användas som pall. Använd sprejfärg för att täcka lådan och klä en sida med tyg. Använd utrymmet inuti för att förvara dina skor.

6. Trädgårds- eller terrassmöbel

Trädgårdstillbehör

När du kombinerar flera trälådor med spik kan du skapa en hylla med rustikt utseende till din trädgård. Den är utmärkt till att förvara små växter, krukor och trädgårdsverktyg.

7. Leksakslåda för barn

Leksakslåda för barn

Måla en stor låda i glada färger och förvara mindre lådor inuti för att fixa en leksakslåda åt dina barn.

8. Liten vardagsrumsmöbel

Använd en målad fruktlåda i ditt vardagsrum för att förvara tidningar, böcker eller annat du behöver.

9. Liten tidningshylla

Tidningar

Med lite trälack eller annan dekoration får du en perfekt tidningshylla.

10. Husdjurssäng

Husdjurssäng

Om lådan är tillräckligt stor för ditt husdjur kan du göra en säng. Sandpappra den bara och lägg dit lite mjuk stoppning samt en filt.

11. Kaffebord

Kaffebord

Sätt ihop flera lådor av liknande storlek med lim eller något annat fästande för att få ett kaffebord till din balkong eller veranda.

12. Hantverkslåda

Tidningar i låda

Måla din låda för att få en mångsidig låda till hemmet. Du kan förvara dekorativa blommor, tidningar eller annat du inte vet hur du ska organisera.

13. Leksakståg

Tåg av trälådor

Om du vill göra ett roligt hantverksprojekt till barnen kan du återanvända trälådor för att bygga ett leksakståg. Måla det i glada färger, sätt dit hjul och uppmuntra barnen att leka med det.

14. Boklådor

Bokhyllor

Installera två eller tre lådor på väggen och använd dem för att hålla böcker.

15. Organisatörer på hjul

Det här är utmärkt för de som har lite förvaringsutrymme i sina hem. Dekorera lådorna, tillsätt hjul och förvara dem under sängen för att hålla hemmet prydligt.

16. Vardagsrumshyllor

Istället för att lägga alla dina pengar på att köpa möbler till att dekorera ditt vardagsrum kan du sätta upp flertalet målade trälådor för att bygga en hylla.

17. Väggorganisatörer

Installera några målade lådor på väggen för att få unika organisatörer. Du kan sätta etiketter på dem för att hålla saker och ting organiserade.

18. Hylla för leksaker

Leksakshylla

En snyggt polerad och målad låda kan bli en utmärkt hylla i ditt barns rum. Dekorera den efter smak och ställ dit leksaker för förvaring och utställning.

19. Badrumsmöbel

Sätt ihop två lådor, måla dem och ställ dem i badrummet för att organisera handdukar och hygienartiklar samt för att tillföra lite elegans.

20. Blomlådor

Blomlåda

Gör din trädgård unik genom att använda trälådor som blomlådor till dina växter. Det ser fantastiskt ut!

Intressant, eller hur? Nu när du vet hur stora möjligheterna är med vanliga trälådor kan du hitta på egna skapelser till ditt hem.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.