Om du påverkas av snarkning, prova dessa huskurer

De medicinska egenskaperna hos vissa huskurer kan vara till stor hjälp om du påverkas av snarkning.
Om du påverkas av snarkning, prova dessa huskurer
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Senaste uppdateringen: 18 januari, 2023

Snarkning är inte en allvarlig åkomma, men det är en avgörande faktor när det gäller sömnen och ens livskvalitet. Vi skulle därför vilja ta upp några huskurer för personer som påverkas av snarkning – antingen om du är drabbad själv eller om du vill hjälpa en partner.

Kolla in dessa fem hemmagjorda huskurer och naturliga produkter för att bli av med snarkning med ingredienser som mynta, honung, lök, eukalyptus och kryddor. Både personen som snarkar och den person som sover bredvid kommer då kunna sova bättre och vakna upp med mer energi!

Huskurer för om du påverkas av snarkning

Mynta

Mynta och olja.

Mynta är en medicinalväxt som är väldigt rekommenderad för då man påverkas av snarkning. Detta gröna löv är väldigt effektiv då snarkningen beror på förkylning eller allergi. I detta fall kan man använda en naturlig och hemmagjord lösning.

Mynta innehåller mentol, som har läkande egenskaper som är väldigt fördelaktiga för det respiratoriska systemet. Den hjälper dessutom matsmältningen.

Den rekommenderas inte för personer med halsbränna eller magsår.

Användning av mynta då du påverkas av snarkning

 • Man bör inte dricka avkok på mynta under dagen, speciellt inte innan du går och lägger dig. Det rekommenderas dock att man gurglar det.
 • Du kan använda färsk mynta eller en droppe eterisk olja i ett halvt glas vatten.

Honung

Honung är en enkel och naturlig huskur som inte kräver någon tillredning. Detta livsmedel har en väldigt kraftig antibiotiska verkan eftersom den är rik på vitaminer, mineraler, spårämnen och enzymer.

Det är viktigt att du ser till att honungen är organisk. Många andra produkter innehåller spår av biotiska och även socker.

Användning

 • Ta en matsked honung innan du går till sängs om du påverkas av snarkning.
 • Du kan också lösa upp det i ett glas vatten.

Notera: Personer som har problem med blodsockret bör undvika denna produkt.

Lök

Lök är en av de bästa huskurerna för personer som påverkas av snarkning. Det är ett antiinflammatoriskt livsmedel som används vid förkylning och influensa.

Man kan använda lök på tre olika sätt om man påverkas av snarkning:

 • Skär en lök på mitten och lägg den på nattduksbordet bredvid sängen.
 • Gör ett avkok på olja som du dricker på kvällen. Tänk på att lök är vätskedrivande.
 • Gör en löksirap till middag.

Då du har skivat en lök så bör du inte förvara den för att äta senare. Detta livsmedel absorberar gifter från omgivningen så du bör bara använda den en gång.

Kryddigt te

Ett utsökt och aromatiskt te som är gjort på kryddor är också en effektiv lösning för att man ska sluta snarka. Ingefära, kanel och gurkmeja är tre fantastiska ingredienser för att reducera inflammation i halsen, värma upp kroppen och motverka förstoppning.

Alla dessa kryddor höjer dina försvar, reducerar blodsockernivåerna och snabbar på metabolismen.

 • Du kan dricka dessa te dagligen för att sova bättre och stärka din generella hälsa.
Kryddigt te.

Inhalera eukalyptus om du påverkas av snarkning

Eukalyptusblad är väldigt vanliga inom huskurer för behandling av respiratoriska sjukdomar. Denna ört kan hjälpa dig att bli av med slem och få halsen att slappna av.

Det rekommenderas att man använder eukalyptus på två olika sätt:

 • Som ånga eller spray: Genom att andas in ångan från ett avkok på eukalyptus kommer du att kunna förbättra respirationstraktens läkning. Denna procedur är väldigt användbar för personer som påverkas av snarkning och som har problem med respirationsvägarna.
 • Som olja: Om du spär ut denna eteriska olja i en grönsaksolja (mandel, olivolja, kokosnöt) så kan du sedan gnugga den på bröst och hals. Du kommer då kunna andas bättre under natten.
 • När det gäller barn så kan du hälla lite av denna eteriska olja på en näsduk som du lägger bredvid kudden.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.