Gelatinkuber med honung och gurkmeja

De är roliga, de är goda och de är väldigt hälsosamma. Prova dessa gelatinkuber med honung och gurkmeja!
Gelatinkuber med honung och gurkmeja

Senaste uppdateringen: 31 december, 2018

Dessa gelatinkuber med honung och gurkmeja ser inte bara goda ut, utan har fördelar som går långt bortom den goda smaken.

De är väldigt användbara för att behandla problem som:

Följande är ett recept baserat på naturmedicin.

Hur kan dessa gelatinkuber hjälpa dig?

gelatin

En sötsak som tar hand om hjärtat

Kurkumin är den komponent som ger gurkmejan sin karaktäristiska färg. Denna komponent ger dig samtidigt många fördelar. En av de mest fördelaktiga är att den kontrollerar hjärtsjukdomar.

Den stärker även funktionen hos ditt endotel, ett lager av celler som täcker den inre delen av dina blodkärl. Den är också en väldigt antiinflammatorisk agent med en antioxidantisk verkan. 

Om du även använder organisk honung i receptet får du dessutom i dig flavonoider, en typ av antioxidant. De minskar också risken för att drabbas av olika hjärtsjukdomar.

Naturligt anti-inflammatorisk

Inflammation uppstår på grund av närvaron av patogener i kroppen, dvs. får bakterier ditt immunförsvar att försvara sig. Inflammation är en försvarsmekanism. Faktum är att den är naturlig och fördelaktig eftersom det är en del av läkningsprocessen.

Men problemet börjar när inflammationen blir kronisk; att dina leder alltid är inflammerade eller att dina ben alltid är svullna från vätskeretention.

Kurkumin går in i dina celler och lindrar effekterna av inflammation.

Naturlig honung fungerar som en fantastisk antibiotika.

Det är en fantastisk allierad för ditt immunförsvar. Det är värt besväret att äta ett par av dessa kuber varje morgon för att motverka virus, bakterier och infektioner.

Lindrar din ryggsmärta

rygg

Alla har haft irriterande ryggsmärta ibland.

Utöver att spendera några dagar med att vila är det vanligt att man går direkt till klassisk anti-inflammatorisk medicin, som ibuprofen.

Men både gurkmeja och honung har också förmågan att lindra smärtor.

Kurkumin används i naturlig medicin för att öka livskvaliteten hos personer med osteoartrit. 

Så att äta gelatinkuber som innehåller honung och gurkmeja kan lindra din ryggsmärta.

Barn älskar också dessa kuber. Om du har en form och gör dem för hand för skojs skull kan de också äta denna naturliga kur i förebyggande syfte.

Hur man gör gelatinkuber

gelatin

Ingredienser

 • 2 dl apelsinjuice
 • 2 teskedar gurkmeja
 • 1 dl hett vatten
 • 2 matskedar honung
 • 1/2 dl naturlig gelatin

Instruktioner

 • Blanda apelsinjuicen med gurkmejan.
 • Häll därefter blandningen i en gryta på medelvärme. Häll i 1 dl vatten och honungen. Blanda dem ordentligt med en träslev. Låt blandningen värmas upp.
 • Lägg därefter i naturlig gelatin. Sänk temperaturen lite.
 • Du kommer sakta se hur det börjar tjockna. Det är då dags att hälla blandningen i de olika silikonformarna som du har valt att använda.
 • Ställ därefter formarna i kylen (inte frysen).

Du måste bara vänta i en timme. Kom ihåg att äta upp dem inom en vecka.

Om du tror att du inte kommer att kunna äta dem inom en vecka kan du frysa dem utan några problem.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Akram, M., Ahmed, A., Usmanghani, K., Hannan, A., Mohiuddin, E., & Asif, M. (2010). CURCUMA LONGA AND CURCUMIN: A REVIEW ARTICLE. Romanian Journal of Biology.
 • Bogdanov, S., Jurendic, T., Sieber, R., & Gallmann, P. (2008). Honey for nutrition and health: a review. Journal of the American College of Nutrition.
 • Lambert, J. E., Parnell, J. A., Han, J., Sturzenegger, T., Paul, H. A., Vogel, H. J., & Reimer, R. A. (2014). Evaluation of yellow pea fibre supplementation on weight loss and the gut microbiota: A randomized controlled trial. BMC Gastroenterology. https://doi.org/10.1186/1471-230X-14-69

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.