Naturliga antibiotika: dessa är de bästa

Naturliga antibiotika orsakar inte bakterieresistens. De är det bästa sättet att förhindra lätta infektioner. Använd dem och stärk ditt immunförsvar.
Naturliga antibiotika: dessa är de bästa
Maricela Jiménez López

Granskad och godkänd av läkare Maricela Jiménez López.

Senaste uppdateringen: 12 december, 2022

Missbruk av konventionella antibiotika har negativa konsekvenser för din hälsa. Det skapar trots allt ett motstånd i kroppen, förändrar bakteriefloran i dina tarmar och tar bort kroppens naturliga försvar. Däremot kan naturliga antibiotika stärka ditt immunförsvar och öka ditt naturliga försvar.

I den här artikeln ska du få lära dig om de bästa naturliga antibiotika mot alla typer av virus och bakterier.

Hur fungerar naturliga antibiotika?

Hur fungerar naturliga antibiotika?

Naturliga antibiotika är livsmedel eller medicinalväxter som innehåller särskilda näringsämnen eller aktiva ingredienser som har en positiv effekt på olika kroppsfunktioner. Vanligtvis förbättrar de cellulär regenerering och stärker immunförsvaret.

Till skillnad från konventionella antibiotika genererar de inte resistens. Istället kan de bromsa tillväxten av patogener och öka kroppens naturliga mekanismer för att bli av med dem.

På så sätt, genom att övervinna sjukdomen naturligt, blir kroppen starkare och dess försvar är mer aktivt mot bakterier eller patogener.

Å andra sidan finns det också vissa risker eller biverkningar med konventionella antibiotika. De tenderar att skada tarmfloran, varför det är en bra idé att använda naturliga antibiotika som ett sätt att förebygga eller behandla lätta infektioner.

De bästa naturliga antibiotika

Nedan berättar vi om de 9 bästa naturliga antibiotika.

1. Propolis

naturliga antibiotika

Propolis är en annan av dessa naturliga antibiotika, och en av de bästa. Det är rikt på bio-flavonoider, eteriska oljor, spårämnen, vitaminer och aminosyror.

För att göra detta ämne extraherar bina nektar från trädknoppar eller bark och använder det för att täcka och skydda kupan.

Hur man tar det

  • Som förebyggande: 5 droppar på fastande mage varje dag.
  • För att hantera symtom: 5 droppar varje timme.

2. Vitlök

Vitlöksklyftor

Vitlök är ett mycket effektivt naturligt antibiotikum som kan hjälpa dig att bli av med patogena bakterier utan att förändra de goda bakterierna. Dess egenskaper kommer från allicin och många andra föreningar.

Du kan antingen äta vitlök eller applicera den på din hud vid någon infektion.

Om du har svårt att äta eller smälta det kan du också ta det i pillerform.

3. Naturliga antibiotika: Echinacea

Echinacea

Echinacea är en medicinalväxt som stärker immunförsvaret och bekämpar virus och infektioner. Du kan ta det som infusion, extrakt eller piller.

Däremot bör personer som lider av autoimmuna sjukdomar konsultera en medicinsk specialist innan någon kur med detta. Dessutom bör du inte ta detta under långa perioder, utan bara när du behöver det.

4. Eterisk oreganoolja


Denna kraftfulla eteriska olja hjälper till att bekämpa virus, parasiter och bakteriella och svampinfektioner.

Du kan antingen konsumera det oralt eller använda det topiskt. Se dock till att det är av hög kvalitet och lämpar sig för mänsklig konsumtion.

  • Ta en droppe av denna olja två gånger om dagen, blandad med honung och olivolja.

Obs: Ta inte detta om du är gravid.

5. Kolloidalt silver

Kolloidalt silver

Kolloidalt silver är ett naturligt antibiotikum med antivirala, antibakteriella, antiparasitära och desinficerande egenskaper. Tro det eller ej, men människan har använt detta sedan antiken.

Enligt Livsmedelsverket finns vissa hälsorisker med kollodialt silver.

6. Koppar-guld-silver

Denna trippelkombination av spårämnen fungerar som en stimulans för immunsystemet. Dessutom ökar det energin och vitaliteten.

  • Generellt brukar man ta detta från en injektionsflaska, mellan måltiderna, och endast under en kort tidsperiod.

7. Honung

Honung

Honung är inte lika kraftfullt som propolis. Vi bör dock inte underskatta dess näringsvärde och många positiva hälsofördelar.

Sammantaget är detta en av de bästa förebyggande naturliga antibiotika eftersom du kan konsumera det (måttligt) varje dag. Dessutom hjälper det dig att undvika raffinerat socker!

8. Citroner

Citroner är ett av flera naturliga antibiotika

Citroner är en citrusfrukt med otroliga antibiotiska egenskaper, som faktiskt finns skalet. Det bästa sättet att få del av fördelarna är att använda ekologiska citroner, rengöra dem, skala dem och förvara skalet i frysen.

  • Tanken är att konsumera fryst skal, vilket du kan tillsätta i juicer, smoothies, sallader, grytor etc.

9. Naturliga antibiotika: Lök

Lök

Slutligen har vi lök, som också är ett medicinskt livsmedel med fantastiska egenskaper för att förebygga och behandla luftvägs- och parasitsjukdomar. Dessutom ökar de också din kropps naturliga eliminering av gifter på grund av deras svavelinnehåll.

Nu när du känner till dessa naturliga antibiotika, tveka inte att använda dem för att stärka ditt immunförsvar och behandla lätta infektioner!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Albado Plaus, Emilia, Gloria Saez Flores, and Sandra Grabiel Ataucusi. “Composición química y actividad antibacteriana del aceite esencial del Origanum vulgare (orégano).” Revista Medica Herediana 12.1 (2001): 16-19.
  • Chalar Vargas, Luis Rodrigo, et al. “Función Antimicrobiana de la Alicina de Ajo en cultivos de Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa y Escherichia coli.” Revista científica ciencia médica 17.1 (2014): 26-28.
  • Galán, J. C., González-Candelas, F., Rolain, J. M., & Cantón, R. (2013). Antibiotics as selectors and accelerators of diversity in the mechanisms of resistance: From the resistome to genetic plasticity in the β-lactamases world. Frontiers in Microbiology. https://doi.org/10.3389/fmicb.2013.00009
  • Peláez, F. (2006). The historical delivery of antibiotics from microbial natural products – Can history repeat? Biochemical Pharmacology.
  • Ratyakshi, & Chauhan, R. P. (2009). Colloidal synthesis of silver nano particles. Asian Journal of Chemistry.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.