Naturlig kräm mot förhårdnader på fötterna

Eftersom aloe vera är den perfekta fuktgivaren kan den hjälpa till att mjuka upp fötterna och främja borttagning av döda hudceller, och du slipper förhårdnaderna för gott.
Naturlig kräm mot förhårdnader på fötterna
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Dina fötter är en fundamental del av kroppen som, precis som andra områden, förtjänar speciell vård. Det kan till exempel röra sig om en naturlig kräm mot förhårdnader på fötterna som hjälper dem att hålla sig friska.

De glöms ofta bort, men sanningen är att de lider av konstant utsättning för bakterier och andra miljömässiga faktorer som direkt kan påverka huden. Det är därför du ibland drabbas av irriterande förhårdnader vars närvaro inte bara är oestetisk, utan ibland även smärtsam.

Du kanske tror att det är en form av hudåkomma, men i själva verket är de din huds naturliga försvar mot konstant tryck och friktion från att gå eller bära dåligt sittande skor.

Oavsett orsaken är det viktigt att behandla fötterna försiktigt eftersom de annars kan hamna i riskzonen för sprickor, svamp och även infektioner.

Som tur är finns det naturliga kurer som kan hjälpa dig att ta bort förhårdnader på fötter och återställa hudens hälsa och skönhet. Ta reda på vilka de är idag!

1. Naturlig kräm med mandelolja mot förhårdnader på fötterna

Mandelolja är effektivt mot förhårdnader på fötterna

Mandelolja är en av de populäraste fuktgivarna i världen och används i en rad kosmetiska produkter tack vare sina näringsegenskaper.

När det kommer till fötter är mandelolja utmärkt eftersom den hjälper till att mjuka upp förhårdnader och gör dem lättare att ta bort.

En kombination av mandelolja och andra naturliga ingredienser kan dessutom ge ännu bättre resultat.

Ingredienser

 • 5 matskedar lanolin
 • 3 matskedar mandelolja
 • 3 matskedar glycerin
 • 1 tesked eterisk lavendelolja

Hur gör man?

 • Smält lanolinet i ett vattenbad eller en mikrovågsugn.
 • Rör ner mandelolja, glycerin och lavendelolja.
 • När blandningen har nått en tillräckligt hög temperatur bör du röra om väl för att se till att du får en jämn blandning.
 • Häll alla ingredienser i en liten glasbehållare och låt blandningen svalna tills den har nått en krämig konsistens.

Applicering

 • Sätt dig med fötterna i varmt vatten i 15-20 minuter. Torka dem sedan väl och applicera en riklig mängd av din nya naturliga kräm för att få bort dina förhårdnader på fötterna.

2. Vitlöks- och oljekräm

Vitlök är bra för fothälsan

En av de bästa ingredienserna för att ta hand om fothälsan är vitlök. Detta populära livsmedel har en stark antibiotisk och antibakteriell effekt som kan döda bakterier och svamp som orsakar infektioner.

När du blandar vitlök med olivolja och lite citronsaft får du en enkel, naturlig kräm som mjukar upp förhårdnader på fötterna och även motverkar vårtor.

Ingredienser

 • 1 vitlöksklyfta
 • 2 matskedar olivolja
 • 5 droppar citronsaft

Hur gör man?

 • Skala och hacka vitlöken eller mosa den till en massa.
 • Blanda i olivoljan och citronsaften tills allt är välblandat.

Applicering

 • Rengör det drabbade området väl. Applicera sedan krämen och täck med bandage så att den kan verka över natten.

Vi rekommenderar att du läser: Är det bra att äta vitlök på tom mage?

3. Kräm med aloe vera- och vitamin E

Aloe vera mjukar upp huden

Aloe vera-växten innehåller en gel som är rik på vitaminer, mineraler och många andra fördelaktiga näringsämnen som under åratal har hjälpt människor att lindra hälsoproblem – det är även en vanlig ingrediens i skönhetsbehandlingar.

Den är väldigt effektiv som ett naturligt sätt att ta bort förhårdnader på fötterna eftersom det är en kraftfull fuktgivare som mjukar upp huden och gör det enklare att ta bort död hud.

Utöver det får du en utmärkt och naturlig kräm mot förhårdnader som ger bästa möjliga resultat om du också blandar i lite E-vitamin.

Ingredienser

 • 100 g aloe vera
 • 1 kapsel E-vitamin

Hur gör man?

Skrapa ur gelen från växten och blanda i kapseln med E-vitamin, eller alternativt lite ricinolja.

Applicering

 • Sätt fötterna i ett fotbad med varmt vatten, torka dem sedan väl och applicera krämen med en varsam massage.
 • Låt den sitta medan du sover.

Dessa enkla krämer är ganska billiga och är perfekta för att bibehålla god fothälsa. Vi vill dock tydliggöra att resultaten inte är omedelbara och att de kräver konsekvent användning för bästa möjliga resultat.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.