Naturlig juice för viktnedgång och vätskebalans

Den här goda, näringsrika och återfuktande juicen kan hjälpa dig att kontrollera din hunger. Du kommer säkert älska den!
Naturlig juice för viktnedgång och vätskebalans

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Att hålla upprätthålla sin vätskebalans har i åratal ansetts vara en av nycklarna till viktnedgång. Kroppen behöver stora mängder vätska för att optimalt kunna utföra sina många vitala funktioner. Att dricka vatten är dessutom nödvändigt för att kontrollera plötslig hunger och hindra en från att inta för många kalorier under dagen.

Därför kan dålig vätskebalans göra att du går upp i vikt och utvecklar diverse hälsoproblem. Som tur är finns det drycker med hydrerande egenskaper och nyttiga näringsämnen som kan hjälpa dig tappa vikt och dessutom bidra till ditt rekommenderade dagliga vätskeintag.

En sådan kraftfull, grön, hydrerande juice vill vi dela med dig i den här artikeln.

En juice för bättre vätskebalans som bidrar till hälsosam viktnedgång

Den här naturliga juicen är en kombination av hydrerande livsmedel och har ett stort näringsvärde, då den innehåller gurka, spenat och äpple. Det höga fiberinnehållet främjar tarmtömning och hjälper till att bekämpa matsmältningsproblem som leder till ansamling av fett.

Vidare är det också en viktig källa till antioxidanter och klorofyll, som har positiva effekter på kroppen, såsom att stoppa oxidativ skada och ansamlingen av gifter i kroppen.

Hälsofördelar med spenat

spenat

Spenat innehåller en substans vid namn tylakoid, som får dig att känna dig upp till 95% mätt och kan hjälpa dig att gå ner i vikt med upp till 43%. Vidare är det en källa till vitamin A, C och E, såväl som mineraler såsom kalium, järn och magnesium. Viktigast av allt är att 100 g spenat endast innehåller 26 kalorier och tillhandahåller stora mängder antioxidanter.

Hälsofördelar med gurka

Gurka består till 96% av vatten, vilket förklarar dess vätskedrivande effekt och hur den hjälper matsmältningen. Att äta gurka reglerar även kroppens vätskor och stimulerar borttagningen av avfall. Det är en av de mest använda grönsakerna i dieter för viktnedgång, eftersom gurka har få kalorier och innehåller enzymer som gör det lättare att smälta fetter.

Hälsofördelar med gröna äpplen

gröna äpplen

Gröna äpplen innehåller knappt några kalorier, natrium eller fett. De är dessutom en naturlig källa till pektin – en typ av fiber som främjar kolesterolkontroll och rensar grovtarmen. Vidare innehåller gröna äpplen enzymer som förbättrar absorptionen av näringsämnen och matsmältningen av protein och fett.

Att äta gröna äpplen aktiverar din metaboliska funktion och gör att du känner dig mättare i större utsträckning än andra livsmedel.

Hälsofördelar med selleri

Selleri är rika på vatten och 100 g innehåller endast 16 kalorier. Att äta det hjälper till att upprätthålla din vätskebalans och bidrar till att eliminera vätskor som fångats i vävnader. Vidare innehåller selleri naturliga oljor såsom limonen, selinen och asparagin, såväl som vitamin A, E och flera B-vitaminer.

Hur gör denna juice för vätskebalans?

Juice för vätskebalans i kroppen

För att göra juicen mer effektiv kan du ha i lite citronsaft och en nypa ingefära. Du får då ha en mättande dryck som du kan dricka på tom mage eller när du känner dig hungrig. Du kan dricka den två eller tre gånger om dagen eftersom den knappt innehåller några kalorier och tillhandahåller kroppen med många viktiga näringsämnen.

Det bästa är att den hjälper dig att upprätthålla din vätskebalans, så att kroppen kan stödja de funktioner som behöver vatten och mineralsalter.

Ingredienser

 • 30 g spenat
 • 1/2 gurka
 • 2 selleristjälkar
 • 2 gröna äpplen
 • 1 citron
 • 28 g ingefära
 • 4 dl vatten

Metod

 • Tvätta grönsakerna och skär dem i bitar så att du enkelt kan mixa dem.
 • Skölj äpplena med lite vinäger och skär dem så att du kan ta ut kärnorna.
 • Lägg allt i mixern, inklusive citronsaft, riven ingefära och vatten.
 • Mixa allt i några ögonblick tills du får en jämn dryck, utan bitar.

Hur du dricker den

 • Börja med att dricka ett glas för bättre vätskebalans på tom mage, och drick sedan resten mellan dina huvudsakliga måltider.
 • Målet är att dricka juicen i en hel vecka, minst en gång per månad.

Tänk på att de slimmande effekterna endast kan uppnås om du följer en hälsosam diet.

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.