Naturlig juice för att minska kolesterol och högt blodtryck

Utöver att vara rik på mineraler och vitaminer innehåller äpplen pektin, som är en mycket fördelaktig fiber som hjälper till att minska kolesterol och kontrollera högt blodtryck.
Naturlig juice för att minska kolesterol och högt blodtryck

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Hypertoni (högt blodtryck) och hyperkolesterolemi (högt kolesterol) är allvarliga kardiovaskulära riskfaktorer och kan, om de inte hejdas i tid, leda till allvarliga sjukdomar och tragiska konsekvenser. Du kan dock även använda dig av mer naturliga alternativ, som att dricka en naturlig juice med morötter, äpple och selleri. Vill du lära dig hur du gör?

Kolesterol ökar gradvis och bidrar till utvecklingen av högt blodtryck, så det är viktigt att du tänker på det innan tillståndet blir kroniskt.

Om du diagnostiseras med något av tillstånden är det viktigt att du ändrar dina levnadsvanor och påbörjar behandling med läkemedel.

Naturlig juice med morot, äpple och selleri

Att minska kolesterol och högt blodtryck är inte lätt, men inte heller omöjligt. Drycken vi vill dela med oss av består av 100% naturliga ingredienser och kan gynna din hälsa i flera avseenden.

Fördelar med morötter

morötter

Moroten är en av de viktigaste ingredienserna eftersom den medför näringsämnen som kalium, järn, kalcium, fosfor och vitaminer, såsom B, C och D.

Om du regelbundet äter morötter ökar du produktionen av röda blodkroppar och hemoglobin. Det är också fördelaktigt för att läka sår, och rekommenderas för att rensa ut gifter och vätskor som hålls kvar i kroppen.

Du får även i dig en stor mängd fibrer, som är viktigt för att bekämpa förstoppning, högt kolesterol och högt blodtryck.

Som om det inte vore nog förbättras ögonhälsan och immunförsvaret stärks.

Fördelar med selleri

Selleri innehåller en massa vitaminer som A, B, C och K samt mineraler som kalium, magnesium och kalcium, mm. Regelbunden konsumtion sägs kunna sänka blodtrycket och minska det dåliga kolesterolet.

Naturlig juice stärker även immunförsvaret mot förkylning, influensa och lunginflammation, och dess antiinflammatoriska verkan bidrar till att minska smärta.

Selleri har dessutom en urindrivande effekt som gynnar njurarna och rensar ut de vätskor och gifter som hålls kvar i kroppen; det kan på det sättet motverka njursten och gallsten.

Fördelar med äpple

äpple

Sist men inte minst har vi äpplet. Det är en källa till fosfor, kalcium, järn, kalium samt vitamin B och C. Det innehåller även pektin, som är en typ av fiber som hjälper dig att minska kolesterol och kontrollera högt blodtryck.

Det har vidare en positiv effekt på matsmältningssystemet, förhindrar magproblem och förstoppning, mm.

De många antioxidantiska föreningarna minskar dessutom produktionen av inflammatoriska molekyler som associeras med hjärtproblem.

Hur gör jag denna naturliga juice?

juice

Det är faktiskt ganska enkelt och du kan dricka juicen dagligen för att motverka hjärt- och kärlsjukdomar.

Ingredienser

Tillredning

  • Tvätta alla ingredienser ordentligt och ta bort spår av smuts och bekämpningsmedel.
  • Hacka sedan sellerin, skala morötterna och skär äpplet i bitar.
  • Lägg allt i mixern och häll i vattnet.
  • Mixa i några sekunder tills du får en jämn blandning.
  • Servera direkt utan att sila.

Spara

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Colesterol: mitos y verdades. American Heart Association. Heart.org [Documento disponible en línea]

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.